Cool Stuff

Funkiss 9 noiembrie | Simulări și renovări

Sunt simulate atacuri teroriste și sunt renovate hoteluri de pe litoral. La prima vedere, le și confunzi.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

În această zi din 1934 s-a născut astronomul și astrofizicianul Carl Sagan. El a fost fondatorul programului de căutare a inteligenței în Univers, după ce a anticipat că, din cauza trendingul YouTube, pe Pământ, ar urma să rămânem, în curând, fără ea.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Capricornii resimt zilele mai scurte, fiind una dintre zodiile pentru care conceptul de hibernare nu sună rău. Cum să nu vrei să mănânci, într-o săptămână, cât să te îngrași 30 de kilograme, apoi să te trezești trei luni mai târziu, cu o siluetă de invidiat?

Scorpionii au amânat prea mult să-și facă planuri de Revelion și se văd forțați de împrejurări să devină „genul ăla de oameni”. Adică genul de oameni care întreabă „ce faci de Revelion?”, doar ca să se lipească la o gașcă mai mare.

Leii descoperă astăzi că cei ce bârfesc CU tine bârfesc și DESPRE tine. Bârfa este acel secret al cuiva pe care ți-l destăinuie altcineva.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Elon Musk le cere americanilor să voteze pentru republicani”. Sediul Tesla, verificat pentru pungi cu făină și ulei.

„Un polițist din București și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe chiar în prima zi de muncă”. „E unde l-ai lăsat" ar fi declarat mama polițistului.

„Atac armat cu victime, simulat de SRI. În drum spre exercițiu, o maşină de intervenție a fost lovită de un bolid, doi poliţişti au ajuns la spital”. Astfel s-a descoperit că adevărata teroare este să conduci zilnic în București.

„Un autocamion încărcat cu orz s-a răsturnat pe Autostrada A4 , în Constanța”. Mai bine-l stricau pe gâște.

„România a fost condamnată de CEDO pentru că nu a retrocedat corect și nici la timp proprietățile naționalizate de fostul regim comunist”. În apărarea noastră, în România suntem obișnuiți ca lucrurile să se facă la timp SAU corect.

„Reacția Ambasadei Franței după ce soldații francezi dislocați în România s-au plâns de frig și foame”. Au fost primiți cu pâine și sare, dar nu știau că acelea sunt proviziile lor pentru o săptămână.

„Chris Evans a fost desemnat <<cel mai sexy bărbat în viaţă>> de revista People”. Ca să ne înțelegem, versiunea lui Chris Evans DUPĂ ce a primit mușchi în experimentul din „Captain America”. Elon Musk amenință că va cumpăra revista People și va cere opt dolari pe nominalizare.

„Doi polițiști locali din Cluj și-au luat mâncare de la fast food cu girofarul aprins”. Data viitoare când auziți sirene prin oraș, trebuie să vă întrebați „meniu mare sau mic”?

„Au început renovările la hotelurile de pe litoral. Hotelierii au primit note mici de la turiști, sezonul trecut”. Un proprietar de hotel ar fi declarat „Hotelul meu merită patru stele, fix atâtea se văd prin gaura din acoperiș”.

„Peste 120 de indicatoare rutiere și alte bunuri din Alba Iulia au fost vopsite cu graffiti”. Primăria a anunțat că, până se termină curățenia generală, orașul se va numi doar Iulia.

„Care este vârsta la care oamenii simt că încep să îmbătrânească”. Vârsta exactă este necunoscută, dar momentul exact când începi să îmbătrânești e limpede: când te bucuri la un burete de vase proaspăt.

Ca să vă facem mai frumoasă o zi rece de miercuri, o memă micuță:


A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1330: În Bătălia de la Posada, armata Țării Românești învinge armata maghiară. Da, e bătălia aia cu valea îngustă și pietrele. Prognoza meteo: grindină cât oul de dinozaur.

1888: S-a născut Jean Monnet, om politic, consilier prezidențial și primul președinte al Comisiei Europene. Numele lui este purtat și de una dintre cele mai scumpe parcări din România, aflată în curtea unui liceu din București.

1906: Theodore Roosevelt devine primul președinte al SUA care să facă o vizită oficială în altă țară. S-au schimbat timpurile, al nostru a făcut 20 în primele opt luni de mandat. 

1979: Calculatoarele americane NORAD dau o alertă falsă de lansare nucleară din partea sovieticilor. Mai că ne vine să iertăm fâsâitele cu „a murit Salam” și „Elon la Bran” .

1985: La doar 22 de ani, Garry Kasparov, din Uniunea Sovietică, devine cel mai tânăr campion mondial de șah. Și asta fără să trișeze cu ajutorul unor jucării pentru adulți.

1994: Este descoperit elementul chimic ununnilium. Dacă vi se pare greu de pronunțat, puteți folosi denumirea lui anterioară, darmstadtiu.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.