Cool Stuff

Funkiss 10 noiembrie | Președintele de Oscar

Alegeri în Statele Unite, concedieri la Facebook și oi dispărute în Prahova. „La tăți ni-i greu".

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Americanii sărbătoresc, astăzi, Ziua Infanteriei Marine (United States Marine Corps). Soldații aduși cu barca sunt o ramură importantă a forțelor armate americane, chiar și astăzi, la 119 ani de la inventarea avionului.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Peștii leagă noi prietenii. Sau își leagă noii prieteni. Câteodată și astrele astea sunt vagi dinadins.

Berbecii au, astăzi, un… când uiți cum se numește un cuvânt. Cum îi spunea? Îmi stă pe limbă. Vai, ce lapsus am!

Fecioarele vor avea o zi plictisitoare, indiferent de zodia lor.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Peste 11.000 de oameni vor fi dați afară de la Meta, compania care deține Facebook, Instagram și WhatsApp”. Și în România sunt zeci de mii de angajați care sunt plătiți să stea pe Facebook și WhatsApp, indiferent de ce-au fost angajați.

„Cât de mult poluează vedetele de la Hollywood. Taylor Swift, Kim Kardashian și Kylie Jenner au produs mii de tone de CO2 cu avioanele private”. Ca să fim sinceri, cea mai nocivă chestie produsă de familia Kardashian nu este dioxidul de carbon.

„Vești bune pentru angajații din România. Parlamentarii vor să acorde două noi zile libere din 2023”. Ținem pumnii să fie luni și vineri.

„Rusia va introduce pregătirea militară obligatorie în școli, la solicitarea Statului Major Rus”. Pe drumul pe care merge Putin, noi ne întoarcem. PTAP-ul rusesc face noua programă școlară: Tolstoi, Dostoievski, Kalașnikov. 

„Un copil de opt ani din India a mușcat un șarpe veninos care îl mușcase, ucigând reptila”. El a declarat că răzbunarea nu e dulce, are un ușor gust de pui.

„Actorul Sean Penn i-a oferit lui Volodimir Zelenski statueta sa Oscar, ca simbol al credinţei în victoria Ucrainei”. Conform surselor de la Kremlin, din invidie, Putin își va face 300 de statuete Oscar, topind tezaurul României.

„Anchetă neobișnuită. 180 de oi au dispărut fără urmă”. Percheziții pe plai, la ciobănelul ungurean și cel vrâncean. Polițiștii trimiși să numere oile rămase, găsiți dormind în staul.

„Cercetători: Consumul de bere poate <<ajuta la prevenirea bolilor cerebrale mortale>>”. După studiul ăsta, corect e să-ți rogi jumătatea „ies și eu cu băieții la o prevenție?”

„O femeie susține că este <<prea drăguță pentru a munci>>. Dezvăluirile sale de pe TikTok au stârnit un val de critici”. Nu înțeleg care e problema. Face bani onești, în România, ar fi consilier printr-un minister.  

„Un asteroid <<ucigaș de planete>> ascuns de strălucirea Soarelui ar putea lovi Pământul”. Nu mai trimiteți mesaje, da, deja au încercat să se uite la el noaptea, când nu e Soare.

„Un tânăr de 17 ani s-a prefăcut că e medic și <<a tratat>> doi pacienți, în Spania. Cum l-a descoperit poliția”. O fi uitat să ceară șpagă? 

„Tunelul secret care ar putea duce la mormântul pierdut al Cleopatrei”. Intrarea este, evident, săpată de daci, undeva în munții Bucegi.

„Un pasager a încercat să urce într-un avion cu un pistol ascuns într-un pui crud”. S-a întâmplat în SUA, deci, probabil că autoritățile i-au confiscat puiul crud.

„Toată lumea spune că e cu zece ani mai tânără decât vârsta ei reală. Care este secretul frumuseții Isabellei”. Se numește genetică și, din nefericire, nu se vinde la cutie.

„O pisică a parcurs 600 de kilometri, în 13 luni, ca să își regăsească familia”. Și ca să o ignore atunci când o strigă.

„Un democrat în vârstă de 25 de ani ar urma să devină primul reprezentant al Generaţiei Z ales în Congresul american”. Ședințele vor fi cu ușile închise, dar cu TikTok-ul deschis.

„Amenzi pentru întârzieri la emiterea facturilor. Cu cât au fost sancţionaţi Electrica, ENEL, Hidroelectrica, CEZ şi E.ON”. Să le dea, să vadă și ei cum e!

„Un cetățean din Ilfov s-a trezit cu o factură de aproape 22.000 de euro la energie”. Se explică, dacă de la el furau curent trei supermarketuri, un mall și Primăria, pentru iluminatul stradal al sectorului 5. 

„Regele Charles, atacat cu ouă în timpul unei vizite în oraşul York. Protestatarul a fost reţinut de autorităţi”. La ce inflație au în Marea Britanie, autoritățile investighează și cum și-a permis protestatarul ouă. 

„Guvernul Ungariei va plafona preţurile la ouă, după ce costul alimentelor a explodat în luna octombrie”. La auzul veștii, Regele Charles a anulat vizita oficială în Budapesta.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

474: Împăratul Bizanțului, Leo al II-lea, moare. Succesor este tatăl său, Zeno. Așa vraiște imperiul ăla că era pe dos și ordinea de succesiune.

1483: S-a născut Martin Luther, pastor și teolog german care a schimbat religia pe baza unor principii și concepții noi. Nu ca Henric al VIII-lea al Angliei, care a schimbat religia pe baza faptului că voia să divorțeze.

1508: A apărut prima carte tipărită din Țara Românească, Liturghierul slavon. Direct bestseller, din lipsă de competiție.

1928: Partidul Național-Țărănesc formează un nou guvern, condus de Uliu Maniu. Știu, și eu credeam că e Iuliu Maniu, dar cum să nu crezi Wikipedia românească?

1951: A fost efectuată prima convorbire telefonică la distanță, fără să fie nevoie de asistența unui operator. Și unii mai cred că înlocuirea angajaților de către avansul tehnologiei este o problemă a secolului XXI.

1970: Marele Zid Chinezesc a devenit obiectiv turistic. A trecut de la oameni care-l păzeau de cotropitorii care voiau o bucată din China, la oameni care-l păzesc de turiști, care vor o bucată din zid.

1983: Bill Gates prezintă prima versiune a sistemului de operare Microsoft, Windows 1.0. A doua zi, pe 11 noiembrie: PirateBay prezintă prima versiune a sistemului de operare Microsoft, Windows.ver01.installer.activator.en-US.torrent

1989: Germanii încep demolarea Zidului Berlinului. Câteodată, iubirea de moșie e un zid dărâmat.

2008: La peste cinci luni după ce a ajuns pe Marte, NASA declară misiunea Phoenix încheiată, după ce comunicarea cu modulul s-a pierdut. Cel mai probabil, lovit de un modul cu număr de Argeș și șofer băut.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.