Cool Stuff

Funkiss 11 noiembrie | Seduceri de reduceri

Black Friday ne-a furat mințile, dar ni le vinde înapoi cu reduceri semnificative. Unde e pericolul să fii căsătorit în plină stradă și de ce angajează americanii spiritiști? Poate că aflăm împreună.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Leonardo DiCaprio și Oscarului său pentru care a murit pe Titanic, s-a luptat cu un urs și a fost împușcat de un vânător de recompense neamț. Este totuși posibil ca Leo să nu fi primit niciodată Oscarul și toate astea să fie, de la „Inception” încoace, doar un vis frumos. 

China sărbătorește, astăzi, Ziua Oamenilor „Single”. Ironic, cu timpul, a ajuns o zi în care oamenii își sărbătoresc relațiile, deci se bucură că NU sunt singuri. Este ca și cum, de Ziua Muncii, românii ar fi liberi să iasă la iarbă verde. Ah, stai!

Astăzi este ziua neoficială a românilor, sărbătoarea reducerilor, Black Friday. Dacă de-abia acum ai aflat despre ea, este foarte posibil să se fi dat deja toate produsele cu preț redus. Sau să fi rămas doar alea care, și incredibil de reduse la preț, sunt tot incredibil de scumpe.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Vărsătorii merită o medalie dacă trec de ziua asta fără să urle la cineva. Da, astăzi sunt mai sensibili decât frâna unui monopost F1.

Peștii vor fi inactivi în weekendul ăsta, forțați de împrejurări. Împrejurările fiind că n-au chef de nimic. Dacă vrea cineva să te pună la muncă, poți să spui că ai o întindere. Întinderea e pe canapea, dar ei nu trebuie să știe asta.

Gemenii se descoperă, în schimb, plini de energie în acest weekend. Energie care, ironic, o să se scurgă complet până luni dimineață.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Alegeri în SUA. Doi candidați morți au fost aleși în Congres. <<Suntem mândri că alegătorii continuă să-și arate încrederea>>”. Fără legătură, Congresul american caută spiritist cu experiență. Depuneți CV-urile la căsuța poștală a Capitoliului. 

„Noile tarife pentru energia electrică, stabilite de coaliție. Marcel Ciolacu: <<Preţurile se ieftinesc, nu se scumpesc>>”. Îndrăznesc să-l contrazic, prețurile scad sau cresc, energia se scumpește sau se ieftinește. 

„Un bărbat a intrat cu maşina în porţile de acces ale Palatului Parlamentului. A fost încătușat și transportat la spital”. A sărit mulți pași. De obicei, intri într-un partid, urci pe scara ierarhică, devii parlamentar, faci afaceri ilegale și trafic de influență și de-abia apoi ți se pun cătușele.

„Trei mii de euro împrumutați prietenului său și nerecuperați l-au făcut pe un polițist din Maramureș să-i incendieze mașina”. Cu polițiști de genul ăsta, cui îi trebuie cămătari?

„Cum arată <<lecțiile de patriotism>> din școlile rusești. <<Rusia este atacată în mod constant de cineva>>”. Ce-i drept, logica și bunul simț asediază Kremlinul de ani întregi.

„În acest weekend, te așteptăm la cel mai mare eveniment de gaming din România: Bucharest Gaming Week”. România are mulți profesioniști în jocuri video, de la tineri pasionați de cele mai noi jocuri, la gospodine care au ajuns la nivelul 35.890 în Candy Crush.

„IKEA va avea reduceri mai mari în magazine pentru angajați, de până la 30%”. Merită să te angajezi acolo și cât remobilezi una-două camere.

„Primăria Sectorului 4, împuternicită să oficieze căsătorii şi în alte spaţii decât cele special amenajate”. Bărbații vor evita aleile întunecate. Imaginează-ți cum e să vii noaptea spre casă și să auzi de după o pubelă „vă declar soț și soție”.

„Încărcătorul pierdut de un poliţist a fost aruncat la gunoi la o shaormerie din Capitală. Polițiștii îl caută la groapa de la Găneasa”. Sunt folosiți câini specializați în amestecul de miros de usturoi cu cel de praf de pușcă.

„Un tramvai a rămas fără o ușă în timpul mersului, în centrul Iașului. Vatmanul a coborât să o recupereze”. Regia de transport Iași a invitat copilașii la depou, să se distreze reasamblând tramvaie.

„Armata ucraineană nu confirmă retragerea armatei ruse din Herson”. Dar mai poate fi considerată breaking news știrea „Rusia a mințit”?

„O femeie de 101 ani, din Mexic, spune că secretele longevității sunt <<tequila și arta>>”. Adaptate la România, cred că ar fi țuica și grătarul. Grătarul nu a fost inventat în România, dar noi l-am făcut artă.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1028: Moare Constantin al VIII-lea, după 66 de ani de domnie ca împărat al Imperiului Bizantin. Da, și Elisabeta a Marii Britanii a fost regină 70 de ani, dar Constantin a făcut-o pe vremea în care puteai să mori de la o carie, o smochină stricată sau un cui ruginit.

1493: Cristofor Columb descoperă Insula Sfântul Martin, în Marea Caraibelor. La ora actuală, partea nordică a insulei este a Franței, cea sudică a Olandei. Asta înseamnă că Olanda e la vest de Portugalia, iar Franța mai la sud de Spania.

1572: Astronomul danez Tycho Brahe a observat o „stea nouă”, care mai târziu s-a dovedit a fi o supernovă. Mai jos, supernova surprinsă de telescopul spațial James Webb.

1843: În Danemarca apare basmul lui Hans Christian Andersen „Rățușca cea urâtă”, care îi învață pe cei mici o lecție importantă: dacă ești mult mai urât decât frații tăi, probabil ai fost adoptat.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.