Cool Stuff

Funkiss 14 noiembrie | Ursul din copac și rusul din retragere

Bărbați, murături, sport și alte lucruri care sunt sănătoase doar în doze mici.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este ziua Regelui Charles al III-lea, care, de peste două luni, este pe tronul Marii Britanii. Probabil că are picioarele incredibil de amorțite.

A fost lansat romanul american despre o balenă albă, vânată obsesiv de un căpitan pe nume Ahab. Titlul va fi, cel mai probabil, cenzurat de sistemul automat de pe site, dar merită să încerc: Moby-****.

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua Castravetelui Murat. Pică perfect într-o zi de luni, pentru că fix micile fructe dicotiledonate și cazate puțin în oțet sau saramură ajută la o eventuală mahmureală, pedeapsă pentru un weekend petrecut corect.

ASTRE ROZ ALBASTRE

Leii încep ceva nou. Un hobby, o meserie, o activitate de vreun fel. Pe care o abandonează imediat ce-și dau seama că nu sunt experți la ea doar prin puterea voinței.

Peștii au planuri mari pentru săptămâna aceasta. Cam aceleași pe care le-au avut și săptămâna trecută, dar nu le-au făcut. Spoiler alert: nu le faci anul ăsta.

Scorpionii au impresia că au clipit și PAC! E deja luni! E OK, primele cinci zile după weekend sunt cele mai grele.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„TIR plin cu decorațiuni de Crăciun, răsturnat pe DN 23 în Brăila”. Se pare că pisicile nici nu mai așteaptă ca globurile să fie puse în brad înainte să le spargă.

„O femeie din SUA își închiriază soțul cu 44 de dolari pe oră pentru lucrări de bricolaj, faianțare și decorare pentru alte familii”. După Dacia cu semnul „mă vinde”, sosește și tricoul cu mesajul „mă închiriază”.

„Tânără luată dintr-o parcare sub pretextul unei mese la restaurant, pentru a fi măritată cu forța”. Oamenii or fi fost confuzi cum funcționează tradiția cu furatul miresei.

„Cât de mult este mult la sala de fitness. Sportul previne problemele de sănătate, însă, în exces, poate avea efecte nedorite”. Și chiar voiam să mă apuc de sală, încă un motiv în plus să nu o fac. De unde știu că o să fac exces de sport? Păi, excesul m-a adus în forma în care am nevoie de sală.

„Un italian şi-a schimbat singur valabilitatea cărții de identitate și a vrut să iasă din România”. Hai să vedem cum ar suna știrea asta, ca titlu de tabloid: „Evidența Populației îl urăște! Trucul simplu prin care un bărbat a ieșit din țară cu buletin expirat! O să rămâi mască! Merge 100%, de fiecare dată”.

„Cel puţin un miliard de dolari din fondurile clienţilor a dispărut de pe platforma pentru criptomonede FTX, care şi-a declarat falimentul”. Este greu să explici criptomonedele unei persoane de 60 de ani, în cazul ăsta poți să le spui că sunt un fel de Caritas.

„Putin, în corzi după pierderea orașului Herson: <<Cea mai mare înfrângere geopolitică de la prăbușirea URSS>>”. Povestea rușilor în Herson este, la bază „Am venit. Am văzut. Am învins. Ne-am înșelat, n-am învins”.

„Ursul care s-a suit într-un copac din cimitirul din Azuga, lăsat să coboare după șase ore”. Sigur era în zodia Berbec, cu ascendent în Leu. Încăpățânat, dar și superior tuturor.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1234: O scrisoare papală îi menționează pe românii de rit ortodox din Moldova și Muntenia. Nici nu prea ne pasă dacă de bine sau de rău, noi ne bucurăm doar să fim băgați în seamă.

1832: A fost pus în circulație primul vagon de tramvai din America, la New York. Avea doi cai putere, adică era tras, literalmente de doi cai.

1889: Ziarista americană Nellie Bly încearcă să verifice veridicitatea romanului lui Jules Verne și chiar reușește să facă ocolul Pământului în 80 de zile. I-ar fi luat chiar mai puțin, dar a trebuit să aștepte două săptămâni un transfer de bani, după ce i s-a furat portofelul în tramvaiul 41 din București.

1963: Un vulcan subacvatic, care a erupt aproape continuu timp mai mulți ani, a creat o nouă insulă, numită Surtsey. Asta face un vulcan bine dispus. Ce face un vulcan prost dispus se poate vedea în ruinele orașului Pompei.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.