Cool Stuff

Funkiss 15 noiembrie | Suntem opt miliarde de suflete. Și Putin.

Revoltător! Retrăgându-se rapid, rușii răzbunători răpesc ratoni. Rușine!

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Azi începe Postul Crăciunului, obicei pe care am încercat să-l respect în numeroși ani. Cel mai mult m-a ținut, din nefericire, până la cina din seara de 15 noiembrie.

Este „Ziua Internaţională a Scriitorilor Întemniţaţi”. Nu, nu se referă la „băieții șmecheri” de prin închisori, care au publicat cărți ca să li se scadă sentința. O formă online a scriitorului întemnițat este glumețul cu cont de Facebook suspendat pentru 30 de zile.

S-a născut filozoful, scriitorul și ministrul român Vasile Conta. În memoria sa, departamentele de contabilitate din mii de firme îi poartă numele.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Vărsătorii au oportunitatea să facă ușor rost de niște bani, dintr-un portofel nesupravegheat. Hei, Astrele au zis că e ușor, nu legal sau moral.

Capricornii sunt plini de idei noi și au inspirația să pornească o afacere nouă. Le mai lipsesc doar timpul, energia și un milion de euro.

Racii vor fi azi la locul potrivit, în momentul potrivit. Dar, apoi, va fi necesar să se trezească și să-și înceapă ziua.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Un software rusesc s-a deghizat într-unul american și a ajuns în aplicațiile armatei SUA”. L-au prins, după ce calculatoarele infectate au început să dezvolte un vag miros de vodcă.

„Rușii au prădat o grădină zoologică din Herson și au furat mai multe animale, printre care și un raton”. Acum au probleme mai serioase:

„Kremlinul, reacție dură după vizita lui Zelenski în Herson: <<Nu vom comenta. Ştiţi bine că acesta este teritoriul Federaţiei Ruse>>”. Rusia trebuie să accepte situația, sau, ca să fur o expresie din vocabularul tinerilor, trebuie să învețe să „Take the L”. 

„Dmitri Medvedev: <<Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme>>”. Kiev confirmă asta, multe echipamente capturate de ucraineni n-au fost folosite niciodată.

„Un soldat indonezian a supraviețuit unei căderi de la sute de metri înălțime după ce nu i s-a deschis parașuta”. Cu această super-putere, ar putea porni un partid rus de opoziție.

„The Times a făcut un ghid al Bucureștiului. Unde să mănânci, să dormi și ce să vizitezi. Nu trebuie ratați micii din Obor”. Un ghid al Bucureștiului ar trebui să fie trei sferturi despre ce locuri să NU viziteze și în ce taxiuri să NU se urce un străin. Ca idee, dacă treci pe lângă al treilea Arc de Triumf, ești tras în piept.

„Un TIR s-a ciocnit de barierele de protecție ale unei autostrăzi din Germania. Șoferul, gol pușcă, s-a bătut cu polițiștii care l-au găsit cu hainele întinse în fața motorului”. Îmi imaginez discuția polițiștilor cu baza:

- Baza, șoferul de TIR e gol.

- Am înțeles, TIR-ul e gol.

- Nu, șoferul e gol. TIR-ul nu e gol. Are haine la uscat pe motor.

- Ce haine?

- Probabil ale șoferului.

- Da, are sens.

- Deci, ce facem?

- Are vreo armă ascunsă?

- Dacă o avea, de unde o scoate?

- Păi… prindeți-l!

- Dar e gol. Nu putem să-l rugăm să se îmbrace înainte?

- Nu, acum îl prindeți!

- OK... să vedem cum îl apucăm. Aoleu, l-a lovit pe Hans!

- Cu… pumnul?

- Nu.

- Cu palma? 

- Nu.

- Cu ce?

- Hans face semne să nu vă spun. 

„ONU: Astăzi, populația Planetei va depăși opt miliarde de oameni”. Cu toate astea, eu, în continuare, primesc pachete cu zacuscă de la doar doi dintre ei.

„Dolly Parton a primit premiul Bezos de 100 de milioane de dolari. Partenera miliardarului: <<Abia așteptăm să vedem tot binele pe care îl vei face cu acest premiu>>”. Pentru acțiunile ei filantropice, fanii spun că Dolly Parton merită o statuie, având deja un bust binecunoscut.

„România, pe ultimele locuri în UE la rata de angajare a tinerilor între 15 și 29 de ani”. Se caută intens angajați de 20 de ani, cu cel puțin 15 ani experiență.

„Românii se străduiesc să facă economie de curent acasă, în timp ce iluminatul stradal funcționează și ziua”. Ruby, favorită la Primăria Capitalei, cu sloganul „Stinge lumina”.

„Românii, în Top Zece cumpărători de imobiliare în Dubai”. Un proaspăt proprietar: “Am avut de ales, trei penthouse-uri în Dubai, sau o garsonieră în Cluj”.

„Pasajul Domnești, inaugurat vineri cu o întârziere de trei ani, a fost complet blocat în dimineața de luni”. Ce e scump, întârziat și nu fluidizează traficul? Un pasaj de 91 de milioane de lei, construit în România, pentru a fluidiza traficul. 

„Elon Musk a oferit luni o viziune a viitorului care include extratereştri, tuneluri adânci şi călătorii turistice cu rachete”. Ultimul lucru notabil pe care l-a creat în ultimii trei ani a fost confuzie, pe internet.

„Datoria externă totală a României a crescut cu 4,82 miliarde euro în primele 9 luni ale anului. Suma totală a ajuns aproape de 50% din PIB”. Niciodată nu m-am simțit așa de reprezentat de Statul Român: jumătate din bani se duc pe datorii.

„Imagini revoltătoare. Un șoarece a fost filmat plimbându-se într-un spital”. Este revoltător, în special pentru că obiceiul românesc este să fii plimbat ÎNTRE spitale. Soluția spitalului: îi vor face actele de externare. Îmi cer scuze pentru gluma asta, dar șoarecele a fost filmat, probabil, în secția de Jerryatrie.

„În București, șobolanii mișună în gară și în parcurile centrale sau se plimbă pe mașini, în cartiere”. Este un efect al faptului că oamenii inimoși au salvat și băgat în case toate pisicile maidaneze din oraș, care acum prind, cel mult, un somn pe canapea, vânează doar glezne goale de om și devorează doar pliculețe cu somon.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1397: S-a născut Papa Nicolae al V-lea. Cunoscut, în special, pentru portretul său, care transmite privirea unei femei când șoferul ia o curbă cu 60 km/h.


1928: În SUA a fost introdus primul laborator de defectoscopie de cale ferată. Ținând cont că se căutau defecte ale muncii altora, trei sferturi din angajați erau, probabil, și critici de film. 

1956: Are loc premiera primul film al lui Elvis Presley, „Love me tender”, la cinematograful Paramount, din New York. Elvis nu era cel mai grozav actor, dar putem considera filmele lui niște videoclipuri cu prelungiri. 

1965: Craig Breedlove stabilește un record de viteză la sol, „mașina” poreclită „Spirit of America” ajungând la 966 km/h. De ce am pus în ghilimele „mașina” - pentru că era mai mult un avion de luptă, doar că fără aripi.


1969: La Washington DC, peste 250.000 de oameni au protestat față de Războiul din Vietnam. Protestul a funcționat, războiul a mai durat doar șase ani.

1990: Frank Farian, producătorul formației Milli Vanilli, a recunoscut că vocile de pe albumul câștigător de Grammy nu sunt ale celor doi membri ai formației. În cazul unor artiști de azi, șocant ar fi să aflăm că aia chiar e vocea lor.   

2001: Microsoft lansează consola de jocuri video Xbox, arestând la domiciliu milioane de americani, din primele luni de la lansare. Nu e sigur câte s-au vândut, doar că peste două milioane de cupluri s-au despărțit după ultimatumul „eu sau consola?”.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.