Cool Stuff

Jeff Bezos dezvăluie că-și va dona mare parte din avere în scopuri caritabile

Jeff Bezos vrea să facă un bine lumii.

Fondatorul Amazon, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, în cadrul unui interviu recent, a declarat că-și va dona mare parte din avere. Bezos are o avere de aproape 124 de miliarde de dolari, însă nu a spus nici când, nici cum va da acești bani mai departe.

„Cea mai grea parte este cum să faci asta într-un mod corect. Nu e ușor. Să construiesc Amazon nu a fost ușor și a fost nevoie de multă muncă și mulți oameni deștepți. Iar acum descopăr, și Lauren la fel, că filantropia este similară. Nu e ușor, ba chiar e foarte greu”, a spus magnatul în interviul acordat celor de la CNN, alături de iubita lui, Lauren Sanchez.


Jeff a fost criticat în trecut, deoarece nu a semnat „Giving Pledge”, o campanie lansată de Bill Gates, Melinda French Gates și Warren Buffet prin care miliardarii sunt încurajați să-și doneze mare parte din avere.

Fosta lui soție, McKenzie Scott, a semnat acel jurământ în 2019, iar de atunci este o adevărată forță în filantropie. În aproape trei ani, ea a dat peste 12 miliarde de dolari către universități și licee istorice de culoare, pentru drepturile femeilor, cât și altor ONG-uri.

Bezos a divorțat de Scott în 2019, iar anul trecut a părăsit funcția de CEO Amazon pentru a-și dedica timpul filantropiei, cât și altor proiecte. El a dat 10 miliarde de dolari pentru a combate schimbările climatice, iar anul trecut a dat 500 de milioane de dolari în scop caritabil.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.