Cool Stuff

Funkiss 16 noiembrie | Sfinții Matei și... Bezos?!

Cum faci o avere măricică? Donezi trei sferturi dintr-una imensă.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Astăzi, îl sărbătorim pe Sfântul Apostol și Evanghelist Matei. L-a cunoscut pe Iisus când era în vamă. Nu Vama Veche, cu toate că Iisus, foarte chill, înfășurat într-un cearceaf, cu barbă și plete, se cam potrivea și acolo. La mulți ani, Matei de pretutindeni!

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Taurii au oportunitatea să ajute pe cineva la început de drum. Probabil claxonează o mașină cu mămăligă în geam, ca mesaj „hai, că ai loc să se bagi”.

Astăzi, Gemenii se găsesc într-o stare visătoare. Dar realitatea, rece și crudă, ca o caserolă cu carne de mici, o să îi pună pe jar. Tot ca pe o caserolă cu carne de mici.

Racii sunt orientați, astăzi, către rezolvarea problemelor. Mai mult problemele din viața altora, alții au mereu probleme infinit mai mici decât ale Racilor.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„MrBeast l-a învins pe PewDiePie ca cel mai popular vlogger de pe YouTube, atingând 100 de milioane de abonați“. Pentru părinții care au pornirea să spună „ăla nu e un job”, MrBeast face peste douăsprezece milioane de dolari pe an.

„Media de viață a albinelor s-a redus cu 50% în ultimii 50 de ani”. Undeva e o albină, care nu se simte foarte bine, și mama ei, care-i spune „de la calculatorul ăla ți se trage”.

„Cu casca pe cap, Vladimir Soloviov le arată recruților ruși ce echipamente bune primesc: <<Ce mai vreți?>>”. Probabil că răspunsul instinctiv a fost „să mergem acasă”.

„Protecția Consumatorilor a găsit 17 tone de deșeuri textile ce urma să fie vândute ca haine second-hand”. Întrebarea importantă: când devin hainele second-hand, deșeuri textile? Și cealaltă întrebare importantă: au găsit cumva niște deșeuri textile care aduc a blugi originali Levi’s, culoarea cărbune, mărimea 42?

„Jeff Bezos anunță că va dona, cât timp este în viață, cea mai mare parte a averii sale de 124 de miliarde de dolari unor organizații de caritate”. Angajații lui, care trăiesc la câțiva milimetri deasupra liniei sărăciei:


„După incidentul jenant în care un șofer cu Mercedes a făcut circ în trafic fără ca agenții să-i poate face ceva, polițiști au fost dotați cu un <<ciocănel>> care nu funcționează. Dispozitivul a fost retras”. Putem să sperăm că pistoalele din dotare nu trag cu ventuze și cătușele folosite nu sunt din acelea, cu blăniță roz.

„Noua lucrare marca Dorel: o trecere de pietoni din Suceava, care duce dintr-un șanț într-un parapet”. La fel de utilă precum o pistă de biciclete desenată pe fundul Dâmboviței.

„Nicolae Ciucă: <<Suntem pregătiți. România nu este în pericolul de a intra în recesiune economică>>”. Secretul României este că încă n-a ieșit din recesiunea din 2008.

“Leonidele, impresionanta ploaie de meteori din constelația Leo, vor putea fi observate între 16-18 noiembrie 2022”. Dacă aveți rude sau prieteni mai ușor de impresionat, le puteți spune că este un nou val de  extratereștri, comandat urgent de Ocultă.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1272: Henric al III-lea al Angliei moare, iar prințul Edward devine rege. Edward preia tronul de-abia doi ani mai târziu, inventând astfel regula, validă și azi, „șeful întârzie cât vrea, când vrea și pe cine vrea”.

1364: Începutul domniei lui Vladislav Vlaicu în Țara Românească. Încep și glumele cu „VLADISLAV! Baby, don’t hurt me, don't hurt me no more”.

1849: Un tribunal rus l-a condamnat pe Fiodor Dostoievski la moarte pentru activități anti-guvernamentale. Asta și din cauză că Rusia încă nu avea clădiri destul de înalte, încât o cădere pe geam să fie fatală.

1938: Chimistul elvețian Albert Hofmann a sintetizat pentru prima oară drogul halucinogen LSD. Pe 17 noiembrie are loc primul zbor în cosmos al unei persoane, fără navetă și costum spațial. 

1945: Constituirea UNESCO - Organizatia Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură. Este organizația care nu ne lasă să luăm acasă pelicanii din Delta Dunării.

1979: S-a dat în folosință, experimental, primul tronson al magistralei 1 a metroului din București. Dacă se întâmpla după 1989,  pe 17 noiembrie avea loc prima grevă pentru creșterea salariilor. Pe 18 noiembrie se dubla prețul abonamentelor.

2001: Este lansat primul film Harry Potter: „Harry Potter și piatra filozofală", cu un tânăr care trece prin multe provocări, dar, alături de prietenii săi, învinge un personaj negativ fără păr. Deci, un fel de Harap-Alb „pă Anglea”.

2014: Klaus Iohannis câștigă cinci ani de călătorii în  jurul lumii. Pardon, alegerile prezidențiale din România.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.