Cool Stuff

Funkiss 17 noiembrie | Rachete, porci și Danny DeVito

O urare cu iz de blestem spune „să trăiești în vremuri interesante”. Dacă există extratereștri, undeva în 2019, au transmis asta întregii Planete Pământ. Încă așteptăm să-și retragă cuvintele.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Martin Scorsese, unul dintre cei mai apreciați regizori de la Hollywood! Cel mai recent film al său, „The Irishman”, durează trei ore jumătate. Ca idee, la TV o să-l vezi, probabil, întrerupt de 24 de pauze publicitare.

Îi urăm la mulți ani și lui Danny DeVito. Dovada că talentele mari se țin în sticluțe mici. Este cunoscut pentru rolurile din mai multe filme și seriale și pentru că este fratele geamăn al lui Arnold Schwarzenegger.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Fiind posesorii unei liste interminabile de calități, calități de care sunt foarte conștienți, Leii pot să treacă, azi, drept aroganți. Până la proba contrarie, când își dovedesc valoarea (nu aia din manele, cea reală).  

Nativii Fecioară sunt, de obicei, plini de precauție, întinsă până la granița cu paranoia. Astăzi este momentul să ai încredere în cineva. Cel puțin în tine.

Balanțele au dușmani ascunși în spatele unor măști de prietenie. Zâmbește și râzi mult, nimic nu-i va durea mai tare.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Pățania unui român din Italia. Cum s-a trezit cu o factură de 40.000 de euro la curent. Poveste demnă de film”. A uitat un iPhone 14 la încărcat.

„La un pas de tragedie. Un șofer a forțat traversarea căii ferate în timp ce se închideau barierele”. Nu ajută deloc faptul că viteza trenurilor din România înseamnă că, între lăsarea barierelor și trecerea trenului, ai timp să te uiți la trei episoade din „Friends”.

„Cât de importantă este joaca în dezvoltarea timpurie a copiilor”. Articolul nu este scris de un adolescent, care se joacă Fortnite, în loc să facă tema la mate. Sau, mai știi…

„Panică pe aeroportul din Liverpool, după ce din bagajul unui român se scurgea sânge. Erau mai multe pachete de carne de porc”. După ce au interzis tăierea porcului în Anglia și transportul cărnii de porc către Anglia, englezii se tem de ultima redută a Ignatului: românii care vor încerca să taie porcul în avionul spre Anglia.

„Olanda a trimis o misiune de evaluare pe Schengen în România. Ce verifică experții olandezi”. Batista și unghiile. Am avut temă?

„Un tramvai a luat foc la Eroii Revoluției, în zonă sunt degajări mari de fum”. Încălzirea cu foc de lemne, încă un experiment eșuat al Societății de Transport București.

„Copil la volan: un video de pe TikTok arată o mașină, cu mai mulți minori, pe drumurile publice”. Ce mă sperie cel mai tare este că șoferul de cel mult 14 ani conducea de parcă avea cel puțin șase ani de experiență la volan.

„Opt militari români au fost reținuți pentru furt de combustibil de la baza militară Kogălniceanu. Este vorba despre combustibil destinat elicopterelor și avioanelor”. Ce mai cântă cei mici când văd un avion? „Avion cu motor n-ai nimic în rezervor”? Sau „Avion cu motor îți furăm benzina-n zbor”?  

„Oficiali americani: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene pentru a doborî o rachetă rusească”. Bine că polonezii nu sunt ca bătrânelul ăla ursuz, care băga cuțitul în orice minge îi ateriza în curte.

„Colonel rus găsit împușcat de cinci ori în piept: presa rusă scrie despre altă <<sinucidere>>”. Probabil că a reușit cumva să se împuște în piept cu o pușcă cu lunetă, de pe acoperișul clădirii de vis-a-vis.

„Rusia: Elevii de clasa a noua vor învăța despre <<operațiunea specială militară>> și anexarea teritoriilor Ucrainei”. De-abia asta e o materie la care nu e OK să îți copiezi tema de pe Wikipedia.

„O poloneză cu statut de diplomat a fost reținută în Rusia pentru luare de mită”. După ce atât de multe state s-au scandalizat cu discursul „vin străinii să ne fure joburile”, diplomații ruși declară „vin străinii să ne fure șpăgile”. Sloganul DNA-ului rusesc este, probabil, „De la ruși, pentru ruși”.

„Cea mai folosită parolă la nivel mondial rămâne şi anul acesta cuvântul <<parolă>>”. Mai multe servicii te obligă să alegi o parolă mai lungă și mai complexă. Așa au apărut versiunile „parolaparola”, „parola12345” și, desigur, parola mea preferată „NormalCaAmUitatIarParola”. Vă rog să nu-mi spargeți conturile!

„Allen Coliban: 27 de unități de învățământ din Brașov vor produce energie electrică, folosind panouri fotovoltaice”. Foarte frumos. Restul de școli vor produce curent, folosind două geamuri deschise.

„Fostul fotbalist John Carew, condamnat la 14 luni de închisoare pentru evaziune fiscală”. Se pare că adversarul pe care, într-un final, nu a reușit să-l fenteze, a fost Fiscul norvegian.

„Ambulanțierii brașoveni vor să iasă în stradă: <<Încă avem autospeciale din 2007, vă dați seama, deci se apropie de milionul de kilometri>>”. Ambulanțele din Brașov vor avea echipaje din șofer, paramedic și mecanic auto.

„În București există o clinică veterinară pentru animale exotice sau neconvenționale”. Experții în pârș, șocâte și piropopircăniță, la mare căutare.

„Fără petarde și pocnitori în noaptea de Revelion, în Bistrița. Primăria nu va da autorizații pentru vânzarea materialelor pirotehnice”. Experiența și băieții dubioși de prin piețe ne-au învățat că cele două enunțuri citate nu au nicio treabă unul cu altul.

„Legea prin care se înfiinţează Observatorul laptelui, promulgată”. Era și momentul să existe o instituție avizată, care să ne anunțe când trebuie să luăm lapte, când CINEVA a pus cutia goală la loc în frigider. De dragul transparenței, eu sunt acel cineva.

„Papa Francisc îi cere lui Dumnezeu să <<se grăbească>> și să pună capăt războiului din Ucraina”. Surse din Vatican confirmă că Papa a primit doar „Seen”.

„O cățelușă pe nume Rosie, din Marea Britanie, a intrat singură într-o secție de poliție, astfel că oamenii legii au reușit să îi găsească stăpânul”. Cățelușa fugise de lângă stăpâni, speriată de pocnitorile aruncate într-un parc. Te-ai aștepta ca englezii să nu mai aibă chef de pocnitori, în special după cât de tare le-a explodat inflația.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

284: Dioclețian este proclamat împărat de soldații săi. Fix inversul la ce e posibil să se întâmple în Rusia, în următoarele luni.

1810: Suedia îi declară război Marii Britanii, dar armatele celor două țări nu s-au întâlnit în nicio bătălie. E ca atunci când maică-ta spunea „las’ că vezi tu acasă” și, când ajungi acasă, nu vezi.

1855: Exploratorul britanic David Livingstone a devenit primul european care a văzut cascada Victoria, una dintre cele mai mari cascade din lume. Să nu uităm delicatețea limbii engleze, în care cascada se numește cuvânt-cu-cuvânt „apă cade”. 

1933: Statele Unite recunosc Uniunea Sovietică. Și trec repede strada, să o evite.

1970: Douglas Engelbart primește patentul pentru primul maus de calculator. Nu știm dacă mai întâi a apărut oul sau găina, cert este că  primul mouse avea doar click dreapta.


2003: Arnold Schwarzenegger devine Guvernatorul Californiei. Trebuia să-și ocupe cu ceva timpul între două filme „Terminator”. Este cunoscut pentru rolurile din mai multe filme și pentru că este fratele geamăn al lui Danny DeVito.

2019: Primul caz cunoscut de COVID-19, al unui bărbat în vârstă de 55 de ani care vizitase o piață din Wuhan, China. Dacă mai era cineva care nu învățase încă lecția asta, un singur om poate să schimbe istoria.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.