Kiss Music News

Ce spune Andreea Bălan despre banii pe care-i cere la un concert. Artista a dezvăluit și cât cere Delia pe un show

Andreea Bălan a vorbit sincer despre banii pe care artiștii din România îi cer la concerte.

Invitată în cadrul podcast-ului moderat de Radu Țibulcă, artista în vârstă de 38 de ani, a vorbit despre foarte multe aspecte legate de viața ei, printre care și banii pe care-i cere pentru un show.

„Prețul meu la concerte a fost sub valoarea a ceea ce eu am oferit. Eu cred că noi suntem plătiți cum trebuie. Nu cred că suntem plătiți greșit, pentru că salariul nostru minim pe economie este de 2000 de RON. Cât să luăm noi la concerte? Câteva mii - 2000, 3000, 5000, cât să iei? Afară, normal că ăilalți iau sute de mii, pentru că și traiul este la alt nivel și salariile sunt altele, despre ce vorbim? Hai să ne raportăm la traiul nostru de zi cu zi. N-ai cum să ceri 30.000 de euro pe un concert; dar ce oferi tu de banii ăia? Acolo se pune problema”, a spus vedeta.


Mai mult, Bălan a dezvăluit și strategie pe care ea a pus-o în practică de-a lungul anilor și anume că a cerut mai puțini bani decât merita, pentru a fi chemată în continuare de organizatorii de evenimente.

„Eu tot timpul am cerut un pic sub valoarea pe care am oferit-o, ca apoi clientul, organizatorul, cine m-a chemat, să mă mai cheme, să zică „wow, dar ce show mi-a dat fata asta, nu m-a usturat buzunarul, o mai chem și data viitoare.” Asta a fost strategia mea ca să rezist în timp pe piața de concerte și ani și ani de zile am fost numărul 1 la vânzări pe concerte”, a adăugat ea.


Andreea a povestit despre cum cheltuielile pentru un concert sunt foarte mari, iar în cazul ei are de plătit și dansatori și formație și tehnic. Cu toate astea, precizează ea, „creștem prețul în funcție de valoarea pe care o aducem pe scenă.”

Artista a dat un exemplu despre cât cere și Delia la un concert, atunci când a vrut să demonstreze că este absolut firească suma pe care o dorește. „Acești artiști care nu primesc sau consideră că nu primesc, ei trebuie să se gândească - ce oferă de banii ăia? Ca eu să cer 3000, 7000, 10.000 la un concert, dar ce ofer? Delia când cere 15.000 de euro la un concert, păi vine cu toată infrastructura de la Sala Palatului - vine cu decor, dansatori, band. Păi da, dacă tu ceri 3000 de euro și te prezinți pe scenă singură sau doar cu trei instrumentiști și nu faci nimic, cânți trei piese cunoscute și restul necunoscute, n-ai cum, după aia nu te mai cheamă”, explică ea.


Cât despre succesul unui artist din prezent, cântăreața susține că este important să facă ceva autentic și să-și găseacă o nișă. Mai mult, ea crede că în ziua de azi, odată cu internetul, e mult mai simplu să te faci remarcat: „Deși sunt mult mai mulți artiști acum, e mai ușor. Cu ajutorul internetului, ai acces mult mai ușor la public.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.