Cool Stuff

Funkiss 21 noiembrie | Victoria copiilor

Copiii intră în Guvern, controversele își fac loc în Campionatul Mondial și Trump revine pe Twitter. Nimic nu mai este unde ar trebui să fie.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Vărsătorii realizează, astăzi, că trebuie să schimbe ceva la stilul lor de viață. Este bine, doar să aibă grijă, în vâltoarea curățeniei de toamnă/iarnă, să nu scuture și niște calități.

În ciuda zodiei zoologice acvatice, Peștii poartă, astăzi, ochelari de cal. Își văd doar problemele lor, în timp ce viața altora pare perfectă. Un exemplu: vor avea pornirea să se vaite și despre faptul că azi e luni tot cu „de ce mi se întâmplă rele numai mie?!”.

Berbecii sunt, și astăzi, ratați de noroc. O persoană strănută, în medie, de 450 de ori pe an și ție ți s-a urat, după fiecare, doar „sănătate”!

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Donald Trump este din nou pe Twitter. Elon Musk i-a restabilit contul suspendat de fosta administrație a rețelei”. Musk a apărat dreptul de liberă exprimare al fostului președinte. Asta la doar câteva zile după ce a concediat sute de angajați Twitter care și-au criticat noul șef. 

„Joe Biden a împlinit 80 de ani, fiind primul preşedinte octogenar din istoria Statelor Unite”. America avea doar 166 de ani când se năștea actualul președinte al Statelor Unite, al cărui mandat este în pericol să fie cârnatul dintr-un sandviș de mandate ale lui Donald Trump.

„Un mesaj vechi de 135 de ani ascuns într-o sticlă de whisky, găsit sub podeaua unei case. Incredibil ce scria în bilet”. Răspunsul misterului s-a găsit, ca de multe ori, pe fundul unei sticle de whisky.

„O bucată desprinsă dintr-o rachetă anti-grindină a lovit acoperişul unei case din Prahova”. Este a doua situație de genul ăsta din ultimele câteva zile. Momentan, scorul este de 2-0 pentru grindină.

„O şedinţă de guvern deosebită va avea loc luni, 21 noiembrie, la ora 11:00, când copiii vor lua locurile miniştrilor. Palatul Victoria va deveni, pentru o zi, Guvernul Copiilor”. Vom avea acolo tot niște oameni care nu prea știu ce fac, dar cu o scuză mai bună. Tradițional, asta înseamnă că spațiul carosabil din fața Palatului Victoria va fi blocat complet în perioada prânzului, de mașinile părinților veniți să-și ridice copilașii.

„Limbajul secret folosit pe TikTok. Utilizatorii au dezvoltat o nouă limbă pentru a comunica”. Ori o fi un nou limbaj, ori persoana care a studiat „noul limbaj” are, pur și simplu, peste 30 de ani.

„Guvernatorul din Tokyo le recomandă locuitorilor să poarte pulover pe gât pentru a face economie la încălzire”. Haos în restaurantele de hipsteri, unde hamburgerii costă cât un plin de Logan, după ce Ministrul Energiei a propus acoperirea gleznelor.

„Un tânăr a vrut să treacă graniţa din R. Moldova în România cu 242 de litri de băuturi alcoolice în <<bagaj>>”. El s-a apărat de reacția forțelor de ordine, spunând „credeam că merg în România, nu la Cupa Mondială”.

„Cum a ajuns un român să primească o factură la energie electrică de 51.000 de lei”. El a descoperit un fir, prin care i-a fost furat curentul folosit în ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal.

„Notă de plată de 160.000 de euro la un restaurant al celebrul bucătar turc Salt Bae”. Chelnerul mesei ar fi declarat „niște zgârciți, au lăsat bacșiș doar 16.000 de euro”.

„O angajată a unei bănci din Galați a golit conturile clienților. A furat aproape jumătate de milion de euro”. Mare brânză, doar trei cine la restaurantul lui Salt Bae.

„Când au început oamenii să gătească? Cea mai veche dovadă a folosirii focului pentru a prepara mâncarea, descoperită în Israel”. Se pare că peștele a fost primul lucru gătit de oamenii preistorici. Care, probabil, se plictisiseră de sushi.

„Scandal în Timișoara. După reabilitare, fântâna cu pești din centrul orașului arată <<ca o oală de sarmale>>”. În semn de solidaritate, Roma își va reabilita fântâna Trevi, să arate ca o tavă de pizza.

„David Popovici, desemnat de Swimming World Magazine înotătorul anului în lume”. Un lucru mare, anul trecut a fost desemnat un delfin de șase luni, din Atlantic.

„Fabrica de milionari în euro a României. Care este şcoala unde s-au specializat foarte mulţi dintre milionarii ţării noastre”.  Este vorba despre Universitatea de Arte din… glumesc, este Politehnica din București.

„A început cel mai controversat Campionat Mondial de fotbal, cu o spectaculoasă ceremonie de deschidere și un prim meci, pierdut de țara gazdă”. Nu este chiar cel mai controversat eveniment sportiv, dacă luăm în considerare Jocurile Olimpice din 1936, care s-au ținut în Germania nazistă.  Iar în privința portarului Qatarului nu e nicio contoversă: orice portar de hotel se descurca mai bine.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1676 – Astronomul danez Ole Rømer prezintă, pentru prima dată, o măsurătoare a vitezei luminii. Astăzi ne pasionează mai puțin viteza luminii și mai mult prețul ei.

1783: La Paris, a fost realizat primul zbor din lume într-un balon cu aer cald. În aceeași zi au apărut și primii martori care s-au jurat că au văzut un OZN.

1877: Thomas Edison anuntă invenția sa: fonograful, o mașină care poate înregistra sunete. Surprinzător, ținând cont că, în acel an, The Rolling Stones scotea deja al treilea album al formației.

1966: BNR pune în circulație noua bancnotă de 1 leu cu denumirea statului „Republica Socialistă România". Bancnota avea culoarea măslinelor verzi, care, ironic, nu au ajuns în România decât 23 de ani mai târziu.

2002: România a fost invitată să devină membră NATO. Ar fi fost un moment mult mai special dacă invitația nu ar fi ajuns, în aceeași zi, și la Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.