Kiss Music News

Robbie Williams își apără decizia de a cânta în Qatar în timpul desfășurării Campionatului Mondial de Fotbal

Cântărețul a declarat că nu susține încălcările drepturilor omului, dar că ar fi ipocrit să nu cânte în această țară.

După ce o mare parte din fanii săi s-au revoltat pe social media la aflarea veștii că Robbie Williams va susține un concert în Qatar în timpul desfășurării Campionatului Mondial de Fotbal, artistul a încercat să se apere, declarând că ar fi un ipocrit dacă nu ar mai cânta acolo.

Ca reminder, Qatar este o țară în care comunitatea LGBTQ+ nu este recunoscută și este persecutată, persoanele homosexuale fiind pedepsite cu pușcăria, femeile sunt supuse unor forme grave de discriminare, iar viețile lucrătorilor migranți sunt lipsite de importanță.

Într-un interviu pentru publicația italiană Il Venerdì di Repubblica, fostul membru Take That a declarat:

„Desigur că sunt împotriva oricărei forme de nerespectare ale drepturilor omului. Însă, acestea fiind spuse, dacă-i boicotăm pe toți cei care nu respectă drepturile omului, atunci am avea parte de cele mai scurte turnee:  n-aș putea să cânt nici măcar în bucătăria mea. Oricine scrie mesaje de genul „spune NU Qatarului” o face de pe tehnologie chinezească. Aș fi ipocrit să nu mă duc în Qatar având în vedere celelalte locuri în care merg”, a spus Robbie Williams într-o încercare de justificare a concertului său din Qatar.  

Williams are un concert plănuit la Doha Golf Club din Qatar, pe 8 decembrie.

Părerea lui Williams nu e împărtășită de alți mari artiști, care n-au considerat că ar avea parte de un turneu scurt dacă n-ar cânta în țări care persecută comunitatea LGBTQ+, femeile și migranții. De exemplu, Dua Lipa sau Rod Stewart au declarat de curând că nu vor cânta în Qatar până când drepturile omului nu sunt respectate acolo. Rod Stewart ar fi primit o ofertă foarte generoasă, de ordinul milioanelor de dolari, pe care a refuzat-o. 

Pentru că la asta se rezumă totul: la bani. Robbie Williams spune, de fapt, că nu vrea să refuze foarte mulți bani, deși în Qatar chiar și muzica sa e discriminată, pentru că în niciun caz nu o să aibă voie să cânte live piesa „Your Gay Friend”. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.