Cool Stuff

Funkiss 24 noiembrie | La o lună de Ajun

Soarele artificial, pensia, Mariah Carey „pe repeat" și alte lucruri inevitabile.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Americanii sărbătoresc, astăzi, Ziua Recunoștinței. O zi în care doar cei mai răi șefi își țin angajații la muncă. Pe cuprinsul SUA este redus și efectivul Poliției, cel mai mare pericol în această zi fiind cel de indigestie. Românii nu au o zi anume în care să-și arate recunoștința, bărbații aleg să o facă, mai des, pe 14 februarie și 8 martie.

Nu am jucat niciodată la loto, deci voi folosi toată bafta acumulată, să încerc să ghicesc scorul meciurilor de astăzi, din Qatar:

Elveția 1 - 3 Camerun

Uruguay 1 - 1 Coreea de Sud 

Portugalia 2 - 1 Ghana 

Brazilia 3 - 0 Serbia 

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Vărsătorii sunt mințiți, azi, de cineva în care aveau încredere. Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să crezi acea persoană niciodată, ci că, uneori, e mai bine să fii mințit de cineva de încredere decât să auzi adevărul de la un mincinos notoriu.

Astăzi, Gemenii au șansa să se reîntâlnească cu cineva din trecutul lor. Sau neșansa, dacă acel cineva își amintește că-i ești dator bani.

Săgetătorii sunt, astăzi, depășiți de situație. E OK, lasă-te depășit, nu e un sprint, e un maraton. O să ajungi situația din urmă și o să o întreci.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Piesa <<All I want for Christmas>>, lansată în 1994, de Mariah Carey, a reintrat în topul Billboard”. Este unul dintre semnele obișnuite că se apropie Crăciunul. Urmează „Singur Acasă”, „Greu de ucis” și porcii cu o gravă criză existențială. 

„Rusia relansează producția de automobile Moskvich în fosta fabrică Renault”. Rusia face pași înapoi în toate domeniile - programă școlară, relații diplomatice și industrie. Să aibă grijă cât merge cu spatele, peste tot sunt fereastre deschise.

„UE declară Rusia drept stat sponsor al terorismului”. Nu este chiar cel mai bun sponsor, ținând cont câți soldații ruși au mers în Ucraina cu echipament luat pe banii lor.

„Parlamentul Cehiei, ținta unui atac cibernetic după ce a adoptat rezoluția prin care a declarat Rusia <<stat terorist>>”. În cazul României, hackerii ruși așteaptă, de 20 de ani, digitalizarea instituțiilor.

„<<Soarele artificial>>, cel mai important proiect de fuziune nucleară din lume, mai aproape de finalizare”. Mai mulți oameni bronzați la solar au încropit un protest foarte confuz în fața Palatului Victoria.

„Un cetăţean german a încercat să intre în România cu un permis eliberat de <<Imperiul German>>”. Este grav, curentul “Do It Yourself” a mers, de această dată, prea departe.

„Dominic Fritz, audiat la Poliţie într-un dosar privind angajarea unui director adjunct: <<Nu am o problemă să fim verificaţi până la chiloţi>>”. Polițiștii au refuzat oferta și se gândesc la un nou dosar, pentru expunere indecentă.

„Șoferul de TIR care i-a șocat pe norvegieni cu cabina camionului său: poze cu femei goale, bețișoare de tămâie, plușuri și perdele”. Nu suntem siguri dacă este chiar un TIR, sau bărbatul conduce o cameră de cămin din Regie, din anii ‘90.

„Cum încercau Cordunenii și alte grupuri mafiote să recupereze banii de la norocoșii care câștigau la jocuri de noroc”. Loterie Română, te văd! De ce-ți iei notițe? Hai, pune jos pixul!

„Un colonel rus a cerut mită o mașină de spălat rufe, ca să închidă ochii la o inspecție privind recruții”. Pentru faptele sale, colonelul a fost plasat în arest la domiciliu timp de două luni. O să spele rufele de mână, dar măcar mai rar.

„Dansatorii, balerinii și acrobații ar putea să se pensioneze începând cu 40 de ani femeile și 45 de ani bărbații”. Deputații au decis practic, când expiră adevărul versului „Dansul e normal la vârsta mea”.

„Se reia licitaţia pentru finalizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Braşov-Bacău”. Practic, se grăbesc să se pregătească să înceapă să studieze cum și pe unde să treacă autostrada Brașov-Bacău. Cine crede că apucă să o vadă terminată, două degete - optimiste spre naive - sus.

„STUDIU IPSOS: Cine cred românii că va câștiga Campionatul Mondial de fotbal din Qatar: Germania (19%), Brazilia (14%), Franța sau Spania (13%, fiecare)”. Românii s-au declarat, oricum, mai mulțumiți să vadă meciurile de acasă, cu o bere, decât din tribune, fără. Sondajul a fost făcut înaintea surprizei Germania-Japonia 1-2, după care nu mai pariază pe nemți nici familiile lor. 

„Un bărbat beat a dat jos șoferul unui autoturism, s-a urcat la volan și a făcut praf două mașini parcate”. După ce, în martie, Antena 3 a difuzat un reportaj cu imagini din jocul „Arma 3”, ar trebui să verifice cineva dacă nu s-a repetat isprava, de data asta cu jocul „GTA V”.

„Un deputat PNL a inițiat un proiect de lege pentru interzicerea publicității comerciale audiovizuale pentru cazinouri și jocuri de noroc”. Este incredibil ce urât fac unii, când pierd bani la păcănele.

„USR Iași propune organizarea unui spectacol cu lasere și drone în locul tradiționalelor artificii în noaptea de Revelion, pentru protejarea naturii și animalelor”. Cea mai bună propunere, de când am întors armele în ‘44.

„Un bărbat din Giurgiu s-a dat drept poliţist de frontieră şi a cerut mită unui cetăţean moldovean. Victima i-a dat banii, dar a anunţat poliţia”. Victima s-a prins că polițistul de frontieră este fals, când mita cerută a fost mai mică decât cea precedentă.

„Un hoţ din Neamţ a spart biserica din sat, a băut tot vinul pe care l-a găsit și a adormit”. Până și urșii știu să fugă de la locul faptei până sosesc autoritățile. După ce a găsit vinul, bărbatul s-a întrebat, probabil, „aici sau la pachet?” și a ales greșit.

„Iohannis a anunțat: aderarea României la Schengen s-ar putea amâna cu <<o lună sau două>>”. Sunt șanse mari să fim primiți, mai ales pentru că decizia se ia, aparent, foarte ardelenește.

„Un bărbat din Ohio a primit despăgubiri de 45 de milioane de dolari, după ce a stat în închisoare timp de douăzeci de ani, deși era nevinovat”. Pe la noi e exact la fel, doar că fix invers: începi ca nevinovat, faci niște zeci de milioane, ANAF sau DNA află cum i-ai făcut, apoi mergi la închisoare.

„Străinii căsătoriți timp de zece ani cu cetățeni români vor putea obține cetățenie română, chiar dacă locuiesc în afara țării”. Sunt curios ce fac cu cetățenia română, eu o am de 38 de ani și mai mult mi-a făcut probleme.

„Specialiștii de pe un site de călătorii au pus România pe locul 12 din 50, în topul celor mai bune țări în care să te pensionezi”. Este interesant, și pentru români, România este tot pe locul 12 în topul țărilor în care s-ar pensiona.

„Ceasul Swatch, purtat de Papa Francisc, va fi scos la licitație pentru o sumă estimată între 10.000 şi 100.000 de euro”. Ceasul este rezistent la apă, cel puțin la cea sfințită. 

„Intrus periculos, la Universitatea Transilvania din Brașov. Individul a creat teamă cu mesajele scrise pe o foaie”. Unul dintre mesajele care au înspăimântat studenții: „Angajatorii caută experiență, nu diplome”.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1473: Ștefan cel Mare cucerește Cetatea Dâmboviței (Bucureștilor). Asediul a durat 20 de minute: a aprins mici torțe și a pus soldații să cânte colinde, apărătorii crezând că în afara porților e un târg de Crăciun.

1859: A fost publicată „Originea speciilor”, controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin. El a studiat o viață, doar pentru a-i dovedi unui om de știință rival că tot neamul lui se trage din maimuțe.

1879: Italia a recunoscut independența României și cele două state au stabilit relații diplomatice. Până la Crăciunul acelui an, Bucureștiul avea deja 30 de pizzerii, iar Roma 30.000 de imigranți.

1974: Sunt descoperite, în Etiopia, fosilele unei femei preistorice (Australopithecus afarensis), botezate „Lucy”, despre care se presupune că face parte dintre strămoșii omului. E bine că am evoluat, altfel nu știam nici azi ce sunt alea ipotecă, anxietate și poluare.

2019: Președintele Klaus Iohannis a câștigat un al doilea mandat de președinte al României, jumătate de voturi fiind aduse de faptul că principalul contracandidat a fost Viorica Dăncilă.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.