Cool Stuff

Funkiss 25 noiembrie | Brad fără Pitt

Cele zece vieți ale pisicii, basme cu ouă și alte chestii puțin cam prea trase de coadă

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Alaltăieri am dat niște pronosticuri pentru meciurile de ieri din Qatar. Să vedem cât de aproape am fost de adevăr.

Elveția  - Camerun / Am prezis 1-3, a fost 1-0. N-am ținut cu nimeni, dar Elveția, cu toată neutralitatea ei, a ținut cu mine. A înscris golul pe care vi l-am promis, dar Camerunul le-a păstrat pe toate cele trei, poate, pentru meciul de luni, cu Serbia.

Uruguay - Coreea de Sud / Am prezis 1-1, a fost 0-0. Am ghicit egalul, am supraestimat numărul de goluri. Nimeni nu și-a dorit victoria, s-a fluierat finalul cu un singur șut pe poartă, din partea Uruguayului. 

Portugalia  - Ghana / Am prezis Portugalia – Ghana 2-1, a fost 3-2. Cristiano Ronaldo, primul fotbalist din istorie care marchează la cinci Mondiale, a dovedit că nu doar la șah e mai bun decât Messi. 

Brazilia - Serbia / Am prezis Brazilia - Serbia 3-0, a fost 2-0. Richarlison a dat două boabe, dar s-a oprit, ca să-i strice bucuria unui fan din România. 

ASTRE ROZ-ALBASTRE

În acest weekend, Balanțele fac ceva ce doresc să facă de luni întregi: amână treaba din casă pe weekendul viitor. 

Scorpionii trec, astăzi, prin momente de teroare când încep să pună cap la cap cât o să coste perioada Sărbătorilor. Da, ai citit corect eticheta, o mână și un picior.

Capricornii vor avea mici dispute în cadrul familiei, ca antrenament pentru marile dispute, care vor veni, negreșit, luna viitoare.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„O șoferiță cu bolid Mercedes a plecat cu tot cu pompa de benzină după ea, în Prahova”. Poate că era obișnuită să alimenteze la pompe wireless?

„Flossie, o pisică din Londra, a intrat în Cartea Recordurilor. Are 26 de ani, echivalentul a 120 de ani dintr-o viață de om”. Este la a treia tinerețe din cea de-a noua viață.

„Criză de ouă în Germania. Blocajele de aprovizionare, cauzate de costurile mari de producție și de gripa aviară”. Mai multe țări europene le vor explica micuților criza folosind basme populare. În Germania, Hansel și Gretel vor da peste o căsuță din gălbenușuri de ou. În Marea Britanie, Jack se urcă pe vrej și descoperă că uriașul din nori are o gâscă ce face ouă de gâscă. România va schimba un basm popular în „Prâslea și ouăle de rață”.

„O nouă specie de dinozaur <<Reptila cu cap turtit din Transilvania>>, descoperită în Țara Hațegului de o echipă internațională de cercetători”. A scăpat-o maică-sa de trei ori și a prins-o doar de două.

„Poliţia din India spune că şobolanii au mâncat 200 kg de canabis confiscat. În trecut aceleaşi rozătoare au fost învinuite că au consumat mii de litri de alcool”. Probabil că mai multe limuzine, din parcarea secției de poliție, au fost înregistrate de către șobolani, pe numele nevestelor mai multor agenți.

„Ciorile din Cișmigiu ar putea fi alungate cu ajutorul păsărilor de pradă special antrenate, anunță viceprimarul Capitalei”. Primăria va da drumul uliilor din mână pentru cioara de pe gard. Ciorile sunt păsări foarte inteligente, Primăria roagă cetățenii să nu citească acest articol în preajma parcurilor din București

„Romsilva scoate la vânzare peste 30.000 de pomi de Crăciun. Cât vor costa brazii”. Momentan, prețul vehiculat este între 15 și 35 de lei, dar, ca în fiecare an, cu cât se apropie Crăciunul, cu atât cresc prețurile la brazi, porci și cabane de Anul Nou. Până pe 20 decembrie, pentru 15 lei vei găsi cel mult un 🎄 pe WhatsApp.

„Specialiştii din industria alimentară estimează că masa de Crăciun va fi cu 50% mai scumpă”. Mai mulți români vor pune funda de cadouri direct pe friptura de porc. Salata de vinete? Ah, e cadou de la Moșul. Moș Nicolae va umple bocancii copiilor cuminți cu sărmăluțe.

„Oamenii de știință au descoperit că o cafea băută înainte să mergem la cumpărături ne poate face să cheltuim mai mulți bani”. Bine, la cât costă cafeaua în unele lanțuri de cafenele, îți permiți ori o cafea, ori mâncarea pe trei zile.

„Greutatea unui porc poate fi aflată fără cântar. Care este formula de calcul de mare precizie”. Formula este foarte simplă: cât se jură vânzătorul că ar avea minus 15 kilograme.

„Cristiano Ronaldo, ofertă de contract din România. SR Brașov, formație din Liga 3, îi oferă 2.500 de lei pe lună”. Cristiano, sfătuit să fie atent, bărbații iau decizii foarte pripite după o despărțire.

„Peștele din Dunăre, periculos pentru sănătate din cauza mercurului”. Un expert în piscicultură: „Se vede cu ochiul liber că au mercur. La căldură se ridică, la rece se lasă la fund. Fix ca-n termometru”. 

„Gigantul Apple vrea să investească la una dintre cele mai mari echipe din lume, cumpărând clubul Manchester United”. Fanii, îngrijorați că jucătorii se vor mișca tot mai greu la trecerea timpului și va fi nevoie să fie înlocuiți cam o dată la trei ani

„Un fost interlop a ajuns profesor de matematică într-un liceu din Turda”. Printre lecțiile predate, „Cum se calculează și recuperează dobânda”, „Cum afli unde se ascunde o necunoscută”. Cei mici și-au îngrijorat părinții când au învățat la școală cum convertești kilograme în euro.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1034: Malcolm al II-lea al Scoției moare. Duncan, fiul celei de-a doua fiice, în locul lui Macbeth, fiul fiicei mai mari, moștenește tronul. Majoritatea personajelor istorice au devenit și personaje dramatice, în piesa „Macbeth” a lui William Shakespeare, echivalentul secolului al XVII-lea la „face Netflix un serial despre asta”.

1783: Armatele britanice au evacuat New York-ul, ultima lor poziție militară din timpul revoluției americane. Americanii i-au trimis acasă cu metoda „Wow, cât s-a făcut ceasul... Ăia mici au și școală mâine... Am rămas și fără bere…”

1795: Împărțirea Poloniei. Statele vecine Poloniei au tras de ea de parcă era ultima prăjitură într-o familie cu patru frați. Împărțirile Poloniei, pentru că au fost mai multe, au avut loc în 1772, 1793, 1795, 1815, 1832, 1846 și 1939. Și unii încă se mai întreabă de ce, astăzi, Polonia este una dintre cele mai bine înarmate state din Europa.

1844: S-a născut Karl Benz, părintele automobilului. Primul automobil, construit în 1885, încă este în uz: este o ambulanță din București.

1953: Echipa națională de fotbal a Angliei pierde pentru prima dată un meci pe teren propriu împotriva unei echipe continentale europene. Germania? Franța? Spania? Nu, face 3 la 6 împotriva Ungariei. Nemaiauzit, e ca și cum Japonia ar bate Germania.

2020: Diego Maradona, fotbalist și antrenor argentinian, părăsește marele teren al lumii. Se împlinesc doi ani de când Dumnezeu și-a recuperat Mâna.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.