Cool Stuff

De vorbă cu actrița Claudia Harrison, care o interpretează pe Prințesa Anne în serialul „The Crown”

Claudia Harrison este un actor desăvârșit în film, televiziune și teatru. A jucat în numeroase seriale, dar și în producții pentru marele ecran. 

Acum ea o interpretează pe Prințesa Anne în cel de-al cincilea sezon din serialul Netflix The Crown”.  

Iată ce ne-a povestit despre întreaga experiență de a fi implicată în această mega producție. 


Ai fost un fan al serialului The Crown înainte de a fi aleasă pentru rolul Prințesei Anne?

Chiar am fost! Am urmărit toate episoadele cu aviditate. A avea șansa de a fi implicată acum în serial a fost extrem de interesant. Chiar fusesem un superfan și probabil că mulți oameni din distribuție sunt în aceeași situație. Cei mai mulți dintre noi l-am urmărit de la început. Știi, doar din vizionare, că toți cei implicați își fac treaba cât pot de bine și că sunt cu adevărat buni în ceea ce fac. Așa că sunt foarte mândru că fac parte din această distribuție pentru sezonul 5.

Fiind un superfan, a făcut ca totul să fie mai greu, mai intimidant?

Este absolut terifiant! Faci un fel de glume pe platoul de filmare: „Ei bine, acesta era un serial genial înainte să mă alătur”. Doar că nu vrei să dezamăgești pe nimeni. Și, de asemenea, rolul tău vine pe trei direcții: interpretezi pe cineva real, pe cineva viu și incredibil de recunoscut. De asemenea, joci versiunea lui Peter Morgan a acelei persoane. Și apoi preiei mantaua de la alt actor. Indiferent dacă oamenilor le place sau nu familia regală, ei sunt unii dintre cei mai faimoși oameni de pe planetă și toată lumea are o părere. 


Ai vorbit cu Erin Doherty, care anterior a jucat-o pe Anne?

Nu ne-am întâlnit din cauza Covid, dar am făcut schimb de mesaje și sper să fim împreună în aceeași cameră la un moment dat. Mi-a plăcut să o privesc și, când am primit rolul, am întrebat: „Ar trebui să încorporez puțin din ceea ce a făcut ea?”, dar sentimentul a fost „Nu, te aduci pe tine în rol și interpretezi cum e acea persoană în viața reală și atât.” Dar cred că probabil am absorbit o parte din ceea ce a făcut. Erin a făcut o treabă atât de bună.

Ai avut preconcepții despre Prințesa Anne?

Este amuzant, am venit împreună cu unele dintre preconcepțiile pe care le aveam când eram mică. Îmi amintesc de nunta regală a Prințesei Diana și a Prințului Charles. Îmi amintesc că am îmbrăcat o rochie specială și am luat niște dulciuri pentru a o viziona la televiziune și îmi amintesc că prințesa Anne nu era o prințesa tipică pentru un copil, poate. De data aceasta, ca o mamă muncitoare la patruzeci de ani, m-am uitat la ea mai mult din acel punct de vedere.

Ea este într-adevăr într-o problemă modernă în momentul în care preiau povestea ei: are aproape patruzeci de ani, lucrează cu normă întreagă, are doi copii și se apropie de sfârșitul unei căsnicii foarte dificile de 18 ani. Așa că am ajuns la concluzia că are foarte puțin timp de pierdut, pentru că nu sunt suficiente ore în zi pentru această persoană extrem de ocupată. Ea știe că trebuie să fie cu Tim Lawrence și ăsta e un aspect controversat: este doar al cincilea om din familia regală care divorțează de la Henric al VIII-lea. Dar știe și ce trebuie să realizeze pentru a trece peste zi și ce nu este negociabil. A fost o prințesă din momentul în care s-a născut, dar nu este chiar ceea ce cred oamenii că ar trebui să fie o prințesă. A fost o atletă profesionistă la cel mai înalt nivel: o olimpică cu o carieră de succes, așa că avea un fel de a conduce două cariere. Așa că privind întreaga situație astfel, a fost foarte util.


Cât de mult te-ai adâncit în biblia de cercetare pe care Annie Salzburger o oferă tuturor actorilor?

Am fost unul dintre acei dependenți de cercetare. Mă ajută enorm să fac o mulțime de cercetări, pentru că intri în această incredibilă nebunie și ai nevoie de concentrare, așa că pregătirea pentru mine a fost totul. Am citit tot ce s-a scris despre ea. Adică, Annie Salzburger este eroul meu. I-aș spune ceva de genul: „Ce făcea Anne pe 6 ianuarie în oricare an din decada '90 și ar ști! Sau, dacă nu știa, ar avea totul pe un ecran care coboară de pe acoperiș, cum ar fi în Misiunea Imposibilă sau așa ceva. Bârlogul ei este extraordinar.

Și ce ai descoperit despre Anne, prin Annie și echipa ei, care te-a ajutat cu rolul?

Femeia asta este extraordinară. Lucrurile mărunte te ajută atât de mult când trebuie să intri într-o scenă: genul de lucruri precum faptul că are 42 de numiri militare, ea este șefa a 136 de organizații caritabile sau instituții sportive. Ea conduce un personal destul de mic ca număr, se conduce singură la Gatcombe și este soția unui fermier. Are multe în cârcă. Deci, a avea acele informații și acel cadru pentru mine reprezintă crema actoriei. Îmi place. Îmi place să mă gândesc înainte de o scenă: „Ok, poate că aceasta este prima dată când e acasă, după ce a fost în turneu timp de patru luni” sau „Poate că are alte chestii în fundal când se întâmplă acest moment”. Toate aceste resurse ajută foarte mult.


Cum vedem relația ei cu familia ei în acest sezon?

Ei bine, a existat dezaprobare din partea ei față de comportamentul lui Charles, dar ei au avut o educație foarte asemănătoare. Regina era o mamă care lucra cu normă întreagă când Charles și Anne erau mici și i-au lăsat mult acasă. Nouă ani mai târziu, când au venit Andrew și Edward, ea a fost acolo pentru ei mult mai mult, așa că asta face relația dintre Charles și Anne destul de interesantă. Unde ne vedeți cu scenariul în acest sezon este că Anne îl apără pe Charles în timpul divorțului său de Diana și al aventurii cu Camilla Parker-Bowles, dar este și prietenul lui și cel mai dur critic al său, în felul în care numai frații pot fi. Am avut niște scene minunate, Dominic și cu mine. Este o atmosferă minunată între cei doi frați și este foarte distractiv de jucat.

Cum a fost să lucrezi cu Dominic West?

Sincer, a fost atât de distractiv. Îmi amintesc că a fost o zi de vineri în care am avut o scenă în care am mâncat sparanghel împreună, apoi ne-am plimbat și, până la sfârșit, am râs mult prea mult. A fost o problemă. Sunt îmbrăcată complet impermeabil, cu această perucă care îmi dă mâncărime și el are costumul pe el și cu siguranță trebuie să încerci să te concentrezi, pentru că este un lucru amuzant să te joci cu frații. De multe ori căutam imagini amuzante cu Charles și Anne împreună și ni le trimiteam unul altuia.


Îți place de Anne?

Cred că joc cel mai om din familia regală! Este o feministă adevărată. Ea nu face niciun pas greșit și conduce prin exemplu. Înțelege care e datoria ei și cred că ceea ce este interesant este că a înțeles linia de succesiune de la Egbert până în zilele noastre. Ea știa, când și-a născut copiii, că Charles și Andrew vor avea copii și că Peter Phillips va fi doar al n-lea în rândul tronului, așa că ce rost avea să-l transforme într-un minor regal? Deci, nu a făcut-o. El a fost primul nepot al Reginei, dar ea nu i-a dat un titlu. A fost cinstit și curajos și a fost vorba de a avea un sentiment real al poziției tale și de a nu fi îndreptățit. Acesta este cineva care a înțeles cum vor decurge lucrurile. Ea spune: „Copiii mei nu sunt roialități, regina se întâmplă să fie bunica lor”. Este o mamă cu un mare simț al realității și cred că trebuie lăudată, adorată și apreciată pentru asta și multe alte motive. Te iubesc, Anne! E și amuzantă, nu-i așa?

Ți-ar plăcea să o cunoști pe Anne?

Aş! Mi-ar plăcea să vorbesc cu ea despre lucruri care au legătură cu viața de la țară, pentru că locuiesc la o fermă. Probabil ar crede că sunt o idioată. Lesley Manville a mers să-și ia Ordinul Imperiului Britanic de la Anne și m-a sunat și mi-a povestit despre asta. Ai acel moment în care este clar că conversația s-a încheiat și prințesa se va da înapoi și acesta este indiciul tău să pleci. Dar Lesley fiind Lesley, a existat acea liniște și ea a continuat și a spus: „Doamnă, nu știu dacă ați auzit, dar în prezent o interpretez pe Prințesa Margareta în The Crown” și a fost această mică tresărire și apoi Anne a spus: „Da, se zvonește”. Mi-ar plăcea să știu dacă urmărește serialul. Dacă ar exista un serial despre familia mea, m-aș uita la el.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.