Cool Stuff

Funkiss 30 noiembrie | LMA Andrei, Andreea și derivatelor!

Nirvana, procese și dreptul la a fi plictisitor. Ce poți să-ți dorești mai mult de la viață? Un cadou? Pe adresa redacției? Mulțumesc.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este Sfântul Andrei, ocazie cu care urăm un călduros „la mulți ani!” unui mare procent din populația României. Mâine urmează să urăm la fel, dar unui procent și mai mare din populația României, mai exact toată. Și, normal, românilor din diaspora! Credeți că vă uităm? Nu, nici noi, nici BEC, nici economia României.

ASTRE ROZ-ALBSTRE

Leii încep astăzi o nouă relație. Poate de dragoste, poate de prietenie, poate una bazată pe respect. Dacă nu simți că ai trecut prin asta de-a cursul zilei, sigur nu m-am înșelat, doar că relațiile de dușmănie nu se văd din prima.

Fecioarele trec prin câteva schimbări binevenite. Este bine să te reinventezi, ca să poți să scapi de greșelile trecutului. Da, o să faci unele noi și nebănuite.

Balanțele se bucură de o zi romantică. Problema este că trebuie să o pornească ei, dar sunt sigur că jumătatea ta ar aprecia.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„O femeie din Florida cere despăgubiri de cinci milioane de dolari pentru că îi ia mai mult timp să gătească un produs decât scrie pe ambalaj”. Asta crede ea că este publicitate mincinoasă? Un prieten a cumpărat un kilogram de porc și vânzătorul l-a tras din sac de coarne.

„Un templu budist a rămas fără călugări după ce toţi <<sfinţii>> au picat testele antidrog”. Scurtăturile spre Nirvana sunt categoric interzise.

„Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari în cele nouă luni de război în Ucraina. 200 de dolari pe zi pentru un soldat”. Complet fără legătură, Rusia caută să amaneteze 2.000 de mașini de spălat, 3.000 de televizoare și patru ratoni.

„Un bărbat concediat pentru că nu este <<suficient de distractiv>> a câștigat în tribunal dreptul de a fi plictisitor la locul de muncă”. Felicitări, Klaus Iohannis! Acum, mai serios, există, dar foarte puține mișcări mai proaste, ca șef, decât să dai afară un angajat care vine la muncă să muncească.

„România rămâne pe ultimul loc din UE în privinţa investiţiilor în cercetare”. În special cea penală.

„Excremente de urs la conservă, vândute ca și <<suvenir>> în Covasna. Șeful OPC: <<Am rămas perplex. Nu mi-a venit să cred>>”. Știu ce-i cer Moșului anul ăsta, mai trebuie doar să mă documentez, să nu fie de ren.

„Decizia luată de Elon Musk: liber la dezinformare pe Twitter în legătură cu pandemia COVID-19”. Din diverse motive, teoria că este mai periculos pentru proprietarii de mașini electrice este, totuși, în continuare, blocată.

„Guvernul federal din Germania a decis să scadă la 19 grade temperatura maximă la locul de muncă”. Cred că e mai cald și în atelierul lui Moș Crăciun, de la Polul Nord.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1858: Americanul John Landis Mason a brevetat borcanul cu ghivent, al cărui capac se poate înșuruba și, uneori, dacă e acasă un bărbat puternic, chiar și deșuruba. Într-o epocă în care bărbații nu mai vânează prada, desfăcutul de borcane și ucisul de păianjenii stau la baza valorilor aduse la masa de negociere a relațiilor.

1900: Un inginer german brevetează tracțiunea frontală pentru autovehicule. Mai interesant e că mașinile cu tracțiune integrală fuseseră deja inventate cu șapte ani în urmă.

1939: Izbucnește războiului Ruso-Finlandez. Uniunea Sovietică a atacat Finlanda, cum mai fac ei. Au făcut greșeala să atace, la începutul iernii, o nație născută cu schiuri în picioare. 

1966: Barbados și-a dobândit independența față de Marea Britanie. Cel mai important export al micului stat insular: Rihanna.  

1979: Trupa rock Pink Floyd lansează albumul, „The Wall”. Pentru tinereii care se rătăcesc până la acest articol, nu, nu este despre Facebook.

1982: Michael Jackson lansează al șaselea album, „Thriller”, cel mai bine vândut album din toate timpurile. Pentru mulți din generația mea, videoclipul piesei „Thriller” a fost primul film de groază care ne-a dat coșmaruri.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.