Cool Stuff

Funkiss 5 Decembrie | Nuiele, mii de euro și alte lucruri pe care le primesc obraznicii

Ne pregătim pentru momentele de glorie ale celor trei moși. Cum adică cine sunt cei trei moși? Nicolae la noapte, Crăciun pe 25 și Charles pe 6 mai.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

La mulți ani, Nicole Cherry! Artista s-a lansat cu single-ul „Memories” la 14 ani, vârsta la care mulți eram goniți de pe scenă și când cântam în duș. 

La noapte, ne pregătim de prima intrare prin efracție programată a iernii. Moș Nicolae ne umple ghetuțele cu cadouri sau nuiele, depinde dacă am cuminți sau descurcăreți. Cea mai mare dilemă a Moșului: un băiețel obraznic, dar care i-a scris că vrea cadou nuiele.

ASTRE ROZ-ALBSTRE

Mâine dimineață, singurul lucru pe care-l vor găsi Vărsătorii în bocanci va fi proprietarul lor, în drum spre muncă.

Niște realiști convinși, Peștii se feresc și azi de spiritul Crăciunului, care, în fiecare an, vine cu promisiuni și pleacă cu tot salariul.

Berbecii își revin cu greu după mini-vacanță. Dacă urșii nu prea mai hibernează, poate s-au eliberat niște posturi?

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Petre Daea: România va consemna în 2022 cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani”. Din 2023, „suflat cu aur” va înseamna acoperit cu un strat de mălai. Băieții de bani gata vor pescui cu mămăligă și-n cluburile de fițe. „Sunt profund dezamăgit de Ministerul Agriculturii!” a declarat actorul Mihai Mălaimic, fostul Mălaimare.

„O femeie din Suceava a fost înşelată cu peste 22.000 de euro de un fals general, pe care l-a cunoscut pe internet”. Trebuia să se prindă că este un general fals. Ce-s 22.000 de euro pentru un general român? Pensia pe cinci luni.

„Primarul Dominic Fritz, vizită oficială la Bruxelles şi Paris pentru a promova Timişoara”. Gurile rele îl bănuiesc că încearcă să negocieze separat intrarea Timișului în Schengen.

„Guvernul britanic analizează posibilitatea ca armata să ajute la funcţionarea serviciilor publice în cazul în care lucrătorii din instituţii esenţiale intră în grevă”. Cum ar fi James Bond, profesor de liceu? Gigel, meriți un 6, dar, ca să te încurajez, îți pun un 007.

„SMS-ul a împlinit 30 de ani. Primul mesaj a fost citit de pe un telefon care cântărea peste două kilograme”. Acum 30 de ani, când ieșeam la terase, scoteam telefoanele pe masă cu rândul.

„Axl Rose a promis să nu-şi mai arunce microfonul în public, după ce un fan a fost rănit la un recent concert din Australia”. Cum să trăiești într-o țară cu crocodili de jumătate de tonă, zeci de specii de șerpi veninoși și păianjeni cât un platou de sarmale, dar să ajungi la spital că te-a nimerit Axl Rose cu microfonul?

„Un startup din Silicon Valley care promite electricitate fără fir anunță că a strâns o finanțare de 30 de milioane de dolari”. Invenția lor: o aplicație prin care întrebi colegii de birou „are cineva un încărcător de iPhone”?

„Românii, sedentarii Europei. Doar 2% dintre români fac sport zilnic sau de două-trei ori pe săptămână”. Asta ne mai trebuia, un motiv în plus să avem nevoie de un duș.

„Încep pregătirile pentru încoronarea regelui Charles. Coroana Sf. Edward a fost scoasă din Turnul Londrei şi va fi modificată”. Coroana cântărește peste două kilograme, mai mulți chibiți comentând că este prima greutate cu care se întâlnește noul rege.

„Țestoasa Jonathan, cel mai în vârstă animal de uscat, a împlinit 190 de ani”. Este singura creatură de pe planetă care a prins primul sezon din „Tânăr și neliniștit”.

„Situație paradoxală după majorarea salariului minim. Un angajat cu 3.000 de lei brut încasează cu 100 de lei mai mult decât unul cu 3.100”. Cu salariul brut mai mare, dar salariu net mai mic, mai mulți angajați ar fi declarat „Și tu, brutu’?”.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1560: În Franța, regele Francisc al II-lea moare și este succedat de fratele său, Carol al IX-lea. Carol, supărat că primește mereu chestiile pe care nu le mai folosește fratele său mai mare.

1848: Președintele american James Knox Polk a declanșat celebra „goană după aur", după ce a anunțat descoperirea de mari zăcăminte de aur în California. În România de astăzi, ai putea să dublezi populația unui cartier de București doar cu un anunț că s-au descoperit în el mai multe calorifere calde.

1901: Se naște Walt Disney, faimos pentru cariera de producător, animator și antreprenor. Compania lui a creat și cumpărat atât de multe personaje încât sunt șanse să avem un film în care Mickey Mouse se luptă cu Darth Vader, ca să-l salveze pe Captain America. 

1933: În SUA se încheie prohibiția. O mare fericire pentru cei trei americani care chiar au respectat-o. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.