Cool Stuff

Natalie Portman are un mesaj puternic pentru antisemiți

Odată cu declarațiile lui Kanye West împotriva evreilor, un nou val de antisemitism a reapărut în America.

Într-o postare pe contul ei de Instagram, Natalie Portman a notat un mesaj împotriva discursurilor pline de ură la adresa evreilor.

„Inima mea este frântă de noul val de antisemitism. Ura asta trebuie combătură cu dragostea pe care o avem unii față de alții. Astăzi trimit iubirea mea către toți evreii, dar și către toți cei care sunt alături de noi, împotriva acestor cuvinte și acțiuni violente.

A fost dureros și înspăimântător să le ascult și sunt profund recunoscătoare tuturor celor care vorbesc alături de noi împotriva antisemitismului, cât și împotriva tuturor formelor de rasism”, a notat Portman.


Actrița a continuat să transmită mesaje și pe contul său de Instagram, unde a dat un link către un material din New York Times, intitulat „Hate Speech’s Rise on Twitter Is Unprecedented, Researchers Find.” Practic, articolul vorbește despre cum postările antisemite au crescut cu 61% în primele două săptămâni de când Elon Musk a cumpărat rețeaua socială. În dreptul unui screenshot, Natalie a zis: „numerele astea sunt înfricoșătoare, iar asta nu este libertate.”

Musk a negat informațiile din materialul promovat de Times, însă nu a oferit nici detalii despre modul în care măsoară hatespeech-ul.

Toate cele de mai sus au pornit după ce Kanye West și-a declarat dragostea pentru Hitler, motiv pentru care a fost suspendat de pe Twitter.


Portman nu este singura personalitate care a luat atitudine împotriva acestor mesaje violente, ci și comedianta Amy Schumer.

„Am fost bullied pentru că sunt evreică în orașul unde am crescut, iar asta m-a făcut să mă simt rușinată de religia mea. Acum sunt mândră că provin din supraviețuitori de la Auschwitz. Sunt mai puțin de 17 milioane de evrei în toată lumea. Nu recrutăm și nici nu încercăm să schimbăm legi pentru a forța credințele noastre asupra altor oameni. Îmbrățișează un evreu azi. Antisemitismul este dăunător oamenilor de culoare. Hai să ne uităm cui dăm puterea”, a notat ea.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.