Cool Stuff

De vorbă cu actrița AnnaSophia Robb despre serialul „Doctorul Moarte”: „Mi s-a făcut rău ascultând poveștile victimelor”

Pe AnnaSophia o știi și din videoclipul lui Ed Sheeran - „Shivers”.

Serialul crime drama, „Doctorul Moarte” (Dr. Death), bazat pe povestea reală și terifiantă a chirurgului ucigaș, Christopher Duntsch, este difuzat în fiecare joi seara, de la ora 22.00, cu episoade duble, la AXN


Serialul urmărește povestea șocantă a doctorului Christopher Duntsch (Joshua Jackson), o stea în ascensiune în cadrul comunității medicale din Dallas. Tânăr, carismatic și aparent genial, Duntsch își construise o clinică de neurochirurgie înfloritoare și avea o carieră promițătoare în față. Dintr-o dată, totul s-a schimbat brusc. Pacienții intrau în sala sa de operație pentru operații complexe, dar de rutină ale coloanei vertebrale și cei mai mulți se trezeau mutilați definitiv sau nu se mai trezeau. Pe măsură ce numărul victimelor creștea și nimeni nu putea face nimic, doi colegi medici, neurochirurgul Robert Henderson (Alec Baldwin) și chirurgul vascular Randall Kirby (Christian Slater), precum și procurorul din Dallas, Michelle Shughart (AnnaSophia Robb), fac echipă și își propun să-l oprească. 

Am stat de vorbă cu actrița AnnaSophia Robb, care o joacă pe Michelle Shughart în serial, pentru a afla mai multe despre această producție, dar și despre povestea reală din spate.  


Ce anume v-a captivat în povestea lui Christopher Duntsch? 

Păi, cum să te captiveze!? Mi s-a cerut să dau o audiție. Mi-au spus că este vorba despre un podcast și nu eram familiarizată cu el. Apoi am început să-l ascult și am fost captivată și absolut îngrozită. Conduceam și chiar am tras pe dreapta, pentru că mi s-a făcut rău ascultând poveștile victimelor. Îmi amintesc episodul 1... M-a lovit cu adevărat. M-am gândit, în primul rând, cum de nu am știut despre această poveste? Și, în al doilea rând, unde se duce? Cât a durat? Am avut imediat atât de multe întrebări...

Sunt încântat să fac parte din această producție, pentru că este o poveste adevărată și cred că oamenii vor fi fascinați de personajul lui Joshua Jackson, Dr. Duntsch, și de cât de complex este personajul negativ. Dar este, de asemenea, despre complicațiile sistemului de sănătate și despre [instituțiile] care i-au permis acestui tip să facă lucruri oribile oamenilor, fără ca el sau buzunarele lor, fără ca nimeni să nu fie tras la răspundere... Este o crimă adevărată, dar există și un element de denunțare. 


Ceea ce ne aduce la personajul tău, Michelle Shughart? Vorbiți-ne despre ea și cum apare în poveste.

Dr. Henderson și Dr. Kirby, interpretați de Alec Baldwin și Christian Slater, îl denunță pe Dr. Duntsch. Încearcă să convingă spitalele să-l dea afară - să-i revoce licența medicală - și nimeni nu-i ascultă, așa că aduc cazul în fața procurorului din Dallas. Și astfel, personajul meu, bazat pe procurorul real, Michelle Shughart, care a fost cu adevărat fascinat de acest caz, a continuat să lupte pentru rezolvarea acestuia.

Ea crede că este un caz extrem de complicat,  deoarece există atât de multe victime diferite. Este foarte greu să dovedești intenția, mai ales în chirurgie, pentru că pacienții intră de bunăvoie... Și apoi trebuie să-ți dai seama cum îl vei acuza? Așa că a intervievat victimele, a aflat povestea și, practic, a pus cap la cap toate piesele. 

Ați apucat să o cunoașteți pe adevărata Michelle Shughart? 

Da. Trebuia să mă duc în Dallas înainte de a începe filmările și apoi, desigur, a fost pandemia, așa că asta nu s-a întâmplat. Dar am reușit, înainte de a începe filmările, să am o conversație pe Face Time. I-am pus o grămadă de întrebări și a fost foarte deschisă cu mine. A fost de ajutor și sinceră și a vorbit foarte sincer despre ea, despre viața ei personală și apoi și despre caz - despre gândirea și strategiile ei și despre cum s-a simțit până la capăt, pentru că este o poveste adevărată.

Există oameni care încă trăiesc și care suferă extrem de mult din cauza acestui medic. Și există oameni care au murit. Și astfel, cred că a fost foarte important să putem fi cât mai fideli poveștii și să onorăm victimele și oamenii adevărați care au muncit din greu pentru a-l băga pe acest tip în închisoare. Acesta a fost unul dintre obiectivele mele principale... Am avut premiera la Tribeca și toți oamenii care au fost afectați, au venit să vadă filmul, așa că am putut să stau de vorbă cu ei după aceea. Sunt atât de pasionați în continuare de acest caz și de sistemul de sănătate... În munca lor, încă luptă în numele victimelor.

 
Ai menționat audiția ta... Cum a fost?

A fost destul de simplu. Am primit audiția, am aflat despre poveste și am fost complet oripilată și interesată... Am primit un apel, poate o săptămână mai târziu, iar Patrick (showrunner-ul, Patrick Macmanus) era acolo: „Femeia pe care o interpretezi - este pur și simplu drăguță”. Iar eu m-am gândit: „Drăguță...?” Și apoi, când am vorbit cu Michelle, am zis: „Wow, chiar este... Ea își spune „dulce”.” Ea consideră că ai de ales cum să tratezi oamenii, iar eu vreau să-i tratez cu bunătate”. M-am gândit, wow, bine, Patrick mi-a dat direcțiile corecte. El știa ... 

Cum a fost colaborarea voastră?

Este pur și simplu atât de genial. Este o persoană atât de dezarmant de fermecătoare, amabilă și chiar un jucător de echipă. Foarte autoironic. De fapt, nu am întâlnit niciodată pe cineva care să se autoironizeze atât de mult ca el. A fost pur și simplu super, super de ajutor... Întotdeauna a spus: „Nu voi pretinde că am cele mai bune idei sau singurele idei. Acesta este un spațiu de colaborare”. Asta este cu adevărat unic. Îi împuternicește cu adevărat pe ceilalți oameni să dea ce e mai bun și am fost, de asemenea, încântată când a ales să lucreze numai cu regizori femei pentru întreg sezonul...

Un alt aspect pe care doresc să îl punctez este că  Patrick s-a străduit extrem de mult să prezinte și să introducă elementele acestei povești uriașe în ceva care să fie cuprinzător pentru spectator. După ce am avut premiera la Tribeca, m-am întâlnit cu Dr. Henderson, Dr. Kirby și cu adevărata Michelle Shughart, și ei nu văzuseră restul episoadelor. Și m-au întrebat: „S-a întâmplat asta? A încorporat asta? Cine joacă acest personaj? S-a întâmplat această poveste?" Iar eu am spus: „Da, da, da... Au reușit să includă [toate] astea”. Speranța mea este ca oamenii să poată să se replieze pe toată povestea, să urmărească serialul. 


Care a fost lucrul care v-a surprins cel mai mult pe măsură ce ați aprofundat povestea? 

Când Henderson și Kirby au alertat pentru prima dată un spital, Duntsch se afla la al 7-lea sau al 8-lea pacient. Iar în momentul în care a fost băgat în închisoare, se afla la al 37-lea pacient. Toți acei oameni, toate viețile care au fost afectate. Sunt o mulțime de oameni. Ar fi putut fi chiar mai mulți și slavă Domnului că nu a fost așa. Dar doar... Încă mă afectează. E un adevărat șoc. Este un proces lent. Este laborios. Nimeni nu vrea să își asume responsabilitatea. Încă sunt surprinsă. Cum de a durat atât de mult timp? Cum de nu au fost capabili să se prindă și să spună: „Gata cu asta?” Cred că asta încă mă neliniștește. 


Îmi place dinamica de pe ecran dintre tine, Alec Baldwin și Christian Slater. Cum a fost să lucrezi cu ei? 

A fost cu siguranță intimidant la început... Dar, odată ce am intrat acolo, ne-am distrat atât de mult. Adică, sunt niște oameni grozavi și au fost foarte amabili cu mine. Foarte colaborativi. Alec spunea mereu: „Bine, știi ceva? Hai să încercăm scena în felul ăsta...” E un proces. Și ei vor ca toată lumea să facă parte din el. Și mi-a plăcut să-i ascult. Mi-ar plăcea să lucrez din nou cu ei. 

A existat o scenă memorabilă pentru tine? 

Aș spune că prima mea scenă cu Christian și Alec. A fost doar un moment de conexiune. Nu mai fusesem pe un platou de filmare de mai bine de un an, așa că a fost un moment tensionat. Și apoi, a fost și prima dată când îi întâlneam de fapt ca personaje, așa că era foarte important să avem energia și tonul potrivit - a fost punctul de plecare pentru Shughart. Așa că îmi amintesc foarte bine asta, pentru că eram foarte emoționată...

 

Care a fost cea mai mare lecție din această experiență? 

Cea mai mare concluzie ar fi să verificați referințele medicilor... Da, m-a făcut să fiu puțin mai atentă, asta e sigur. 

Ți-a schimbat perspectiva asupra lumii medicinei? 

Da, mi-a schimbat-o. Cu siguranță a făcut-o... Iubesc medicii. Iubesc asistentele. Sunt incredibili și cred că ne-au salvat - au salvat lumea în ultimii ani. Există o mulțime de medici buni... Adică, acesta este un caz extrem. Dr. Duntsch este un caz izolat. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.