Kiss Music News

Noul album al lui Killa Fonic, ,,Osvaldo”, ni-l prezintă pe artist într-o manieră sinceră și vulnerabilă

Un material discografic plin de colaborări.

Materialul este intitulat după una dintre poreclele tatălui său, întreaga colecție de piese fiind un tribut pentru acesta. Misiunea albumului este să îi treacă pe fanii lui Killa Fonic, sau pe cei doar curioși, printr-un teanc de simțiri și amintiri.

Albumul ,,Osvaldo” este compus din 15 piese, printre care se numără și colaborări cu Macanache, DJ Sfera, Nctk, Dima Beats, DOMINO și 911.

Pentru partea de producție, artistul a colaborat cu CST, Alex Ghinea (911), DOMINO, Quick și Angeles.


,,Osvaldo” va fi disponibil și în varianta deluxe, ce va conține numeroase alte colaborări.

,,Depun aceeași cantitate de energie și implicare spirituală pe fiecare album, însă pentru <<Osvaldo>>, simt că am mai adăugat un strop de seriozitate și responsabilitate. Albumul poartă porecla tatălui meu, despre care am crezut mulți ani că este numele său real. După moartea sa, care a avut loc anul acesta în primăvară, am hotărât că trebuie să îi ofer un tribut pentru influența și talentul pe care le-am moștenit în ADN. Am avut un noroc miraculos să mă nască doi părinți artiști. Mama mi-a dat și inteligența, nu doar arta, și am împachetat acest album cât de bine am putut. Am renunțat la două colaborări speciale pentru acest material, pentru că am simțit că artiștii nu erau destul de dedicați și onești, pentru că am vrut să fie pur și să nu existe nimic forțat sau adăugat, sau prea mult gândit. Astfel mi-am ales și colaboratorii și sunt foarte mulțumit de rezultat. Sper să-mi fac tatăl mândru, la fel de mult cum încerc să-mi fac familia și fanii! Sunt foarte mulțumit că am reușit să obțin sound-ul dorit, iar producătorilor cu care am lucrat le sunt infinit recunoscător, pentru că mi-au oferit tot ce le-am cerut în minim detaliu pentru acest material, dar mi-au și arătat și învățat lucruri noi din infinita lume a muzicii. Va exista și o variantă deluxe, fiind și prima data când abordez această idee, care va conține și alte colaborări surpriză!” ne spune Killa Fonic.

Din punct de vedere al sound-ului, ,,OSVALDO" poate fi divizat în două părți. Killa Fonic a experimentat și sunete noi pentru rimele sale, incluzând în piese precum ,,Drone Colibri” sau ,,E.H.N.P.H.” cruzimea ritmurilor de jazz, dar rămânând în același timp dedicat și sunetelor specifice hip-hop și trap.

Albumul devine și mai personal datorită piesei ,,Prin foaie matematică”, care este scrisă chiar de bunicul artistului și îmbină un sound retro cu lirismul proaspăt, livrat cu atitudine, specific al lui Killa. Versurile acesteia sunt ca un dialog deschis cu noua generație, dar și cu sine.


Creativitatea artistică, lejeritatea muzicală și onestitatea brutală îl fac pe Killa Fonic un artist unic în România. Killa și-a început cariera muzicală în proiectul Șatra B.E.N.Z., alături de care a lansat albumele O.$.O.D. 1 si 2. În 2019 a părăsit grupul și a început o carieră exclusiv solo. Fiecare lansare solo a avut impact asupra zonei urbane, unele depășind chiar și granițele, bucurându-se de succes la TV și Radio. Printre cele mai mari hit-uri Killa Fonic se numără „Bambolina” feat. Carla’s Dreams, „Miami Bici”, „Go Gettas” feat. Nane & Azteca & bbno$, „MAMBO”, „Richie Rich”, „NIMENI”, „Lucifer”, „HAOLO” feat. Nane.

Artistul a colaborat cu nume sonore din industria muzicală românească, precum: ADDA, Irina Rimes, Damian Drăghici, Raluka, Smiley, DOC, Connect-R, Liviu Teodorescu, AMI, etc. Colaborarea sa cu Delia pentru piesa „Cum am știut” a fost un real succes, ajungând în Top 10 cele mai difuzate piese pe radio săptămânal de la lansare și până în prezent. Piesa ,,Miami Bici”, piesă de pe coloana sonoră a filmului cu același nume, a ajuns pe locul #1 în AppleMusic, la categoria hip-hop/Rap și pe locul #3 în topurile Spotify. În plus, ,,Brasileira”, piesă de pe coloana sonoră a filmului Teambuilding, în colaborare cu RAVA, a strâns 11 milioane de vizualizări pe YouTube.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.