Cool Stuff

Funkiss 16 decembrie | Start de weekend cu finale

Jaf în stil italian și salată în stil boeuf. Urmează un weekend cu frig, polei și finale de Campionat Mondial

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Taurii nu-și văd urechile de treabă. Asta și pentru că au amânat-o tot anul. Dar nu-s toate amânările rele, unele te salvează de muncă. De exemplu, unii Tauri chiar se felicită că n-au apucat să strângă bradul de Crăciunul trecut.

Gemenii vor intra în spiritul Crăciunului. Cu degetul mic de la picior. Vai, ce-o să fie la gura lor!

Racii vor avea un weekend plin, ca un brad prea mic într-o casă cu 100 de globuri. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Cancelarul Austriei a vorbit cu Klaus Iohannis despre scandalul Schengen: <<20.000 de migranți ilegali au trecut prin România>>”. Păi, România ar trebui să fie supărată că Austria ne folosește teritoriul pentru tranzit de migranți!

„Ambasada Rusiei la Washington amenință cu <<consecințe imprevizibile>> dacă SUA trimit sisteme Patriot în Ucraina”. Consecințele sunt imprevizibile pentru că rachetele rusești au, totuși, 40 de ani și, de la o vârstă, nu prea mai faci nimic cu precizie.

„Sondaj: 7 din 10 români preferă salata boeuf cu pui în loc de vită”. Cu pui în loc de vită, „salata boeuf” este, teoretic, „salată poule”.

„Aproape 50 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în România, la puncte de frontieră din vestul ţării”. Ce se mai aude cu țările alea care spun că reciclează de le sar capacele? Aparent capacele sar de la roțile camioanelor cu care exportă deșeuri.

„Mădălina Ghenea, jefuită pe aeroportul din Roma”. A, chiar i-au furat o geantă, credeam că știrea se referă la prețul biletelor de avion.

„Nava Soyuz, andocată la Staţia Spaţială Internaţională, pierde lichid de răcire”. Astronauții vor fi forțați să iasă să o repare singuri, cea mai apropiată firmă de tractări este la 408 kilometri, direct în jos.

„Minte sclipitoare: un student indian a rezolvat o problemă în sanscrita veche de 2.500 de ani”. În primul rând, felicitări! În al doilea rând, dacă problema era să fie rezolvată, statistic, trebuia să fie rezolvată de un indian. 

„70.000 de euro, cel mai scump Revelion plătit de un cuplu de români. Unde vor fi la trecerea dintre ani”. Posibil la cârma unei instituții?

„Profesoară jefuită de un bărbat. Agresorul a amenințat și pe directorul școlii”. Mă bucur mereu când aud că un adult s-a întors la școală, dar nu așa…

„Elimină rapid bărbia dublă (gușa) fără bisturiu”. N-am dat click, deci nu știu dacă era reclamă la vreo pastilă, o cremă, o sală de fitness sau un curs de Photoshop.

„Moșul nu vine cu nimic pentru primari. Aleșii locali încep 2023 și fără salarii mărite, și fără pensii speciale”. Zic să ne păstrăm lacrimile pentru plânsul, să sperăm că de fericire, când vedem ce ne-a adus nouă Moșul.

„Ofiţer de poliţie trimis în judecată după ce a fost prins drogat la volan”. Viitorul cod rutier va face necesare, probabil, teste anti-drog și pentru șoferul tras pe dreapta și pentru polițistul în serviciu.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1554: Este parafat „Tratatul de alianță și de pace eternă” între domnul Moldovei și regele Poloniei. Să juri pace eternă între două popoare este culmea optimismului.

1607: Constantin Movilă cucerește tronul Moldovei, după lupta de la Ștefănești împotriva lui Mihailaș Movilă. Sună puțin a știre pe care ai putea să o auzi și astăzi: „Verii Movilă s-au tăiat în săbii la Ștefănești”.

1707: Vulcanul Fuji, cel mai înalt munte din Japonia, începe ultima sa erupție. Sfatul autorităților: FUJIȚI!

1770: Se naște Ludwing van Beethoven. În loc să plângă, bebelușul Beethoven îi înmâna mamei sale bilețele precum cel de mai jos.

1963: S-a născut prima femeie prim-ministru a României, Vasilica-Viorica Dăncilă. Garantat ați citit greșit anul nașterii, corect este nouăsprezece șaizeci și trei.

1989: În Timișoara încep ceva nemulțumiri locale, dar nimic care să îngrijoreze conducerea din București, nu? Care erau șansele să ajungă din Timișoara în toată țara?

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.