Cool Stuff

Funkiss 20 decembrie | Furios sau topless?

Am vrea să fim mai fericiți, dar nu putem. Musk, învins de Twitter. Franța, învinsă de Argentina. Porcii, învinși de Ignat.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Scorpionii iau, astăzi, ceva ce nu le aparține. Probabil îi iau cuiva mințile, după care îi fură inima. Oricum, infracțiune.

Săgetătorii descos ața albă cu care sunt legate poveștile cuiva apropiat. Nu uita că unele minciuni sunt spuse din complezență. Promotorul adevărului absolut este divorțat și n-are prieteni, doar zicem.

Capricornii trebuie să-și țină în frâu firea pasională. Înainte să spui ceva ce vei regreta, numără până la zece. De la o sută. Din trei în trei.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Furie în Franța. Suporterii au aruncat în polițiști cu artificiile pregătite pentru a sărbători victoria la Cupa Mondială”. Sper că Marocul ia notițe - frumos este, la nervi, să-ți distrugi propria țară.

„O argentiniancă a sărbătorit exagerat victoria. A rămas topless în fața a peste 80.000 de oameni”. A fost păcălită de o ofertă falsă de schimb de tricouri cu o franțuzoaică. 

„Armata lui Putin, tot mai dezbinată. O unitate de tancuri rusă a atacat intenționat o altă poziție rusă în Ucraina”. Au zis și ei că intenționat, ce era să spună? Că tancul era condus de un șofer de autobuz și de tun se ocupa un fost antrenor de gimnastică?

„Un sistem antiaerian rusesc folosit ca <<momeală>> pentru armata ucraineană a fost bombardat, din greșeală, tot de ruși”. E fix ca în trendul cu „prima zi ca asasin”.


„Sondajul lui Elon Musk pe Twitter: 57,5% din voturi cer plecarea miliardarului de la conducerea rețelei sociale”. Gurile rele spun că Elon va fura o pagină din istoria și literatura românească și o să aplice „Metoda Lăpușneanu”: „Daca voi nu mă vreți, eu vă vreu”. E ca și cum ți-ai bombarda propria „momeală” pentru bombardamente.

„Noile blindate moderne germane Puma au o serie de probleme tehnice care le împiedică să intre în serviciul operaţional al Armatei germane”. Asta se întâmplă când comanzi blindate de la o companie care face treninguri și adidași.

„James Cameron a făcut un studiu criminalistic, pentru a dovedi că Jack din <<Titanic>> nu ar fi putut să supraviețuiască pe aceeași ușă cu Rose”. Da, omul care a făcut filme despre extratereștri albaștri și roboți ucigași trimiși din viitor apără realismul unei uși plutitoare.

„Vladimir Putin, vizită în Belarus. <<Este aliatul numărul unu al Rusiei>>”. Bine, Rusia nu are destui aliați nici cât să alcătuiască o echipă de baschet, dar asta nu au mai zis-o.

„Urme ale activităţii umane vechi de 20.000 de ani, descoperite în China”. Cam ștearsă, dar prezentă pe relicvele paleolitice, poate fi citită inscripția „Made in China”.

„Alertă sanitară: sute de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat spanac contaminat”. Și tot șunca este pângărită ca nesănătoasă. Printre persoane se numără, evident, și Popeye, marinarul.

„Moş Crăciun, apariţie surpriză pe aeroportul <<Henri Coandă>>. Copiii au fost cei mai fericiţi”. Adulții, îngrijorați că zborurile lor anulate au fost preluate de sania cu reni zburători.

„<<Mă iau de soție și mă iubesc pentru totdeauna>>. Zece femei din Spania s-au căsătorit cu ele însele”. Întrebarea de pe milioane de buze: cu asta au scăpat de întrebările de la rude, de genul „când cunoști și tu un băiat”?

„Poşta Română, închisă de Crăciun şi Anul Nou”. Mai mulți români trec prin „efectul Mandela”: erau siguri că Poșta Română a murit cândva, în 2009.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1803: Statele Unite au cumpărat provincia Louisiana de la oficialii francezi, cu 15 milioane de dolari. Așa se face treaba. Ce invazie, ce război? Mai întâi întrebi dacă e de vânzare.

1860: Carolina de Sud este primul stat care încearcă secesiunea de la Statele Unite. A încercat toate trucurile: „nu ești tu de vină, eu sunt”, „meriți pe cineva mai bun” și, evident „am nevoie de spațiu, să mă regăsesc”. Ultima a fost cât-de-cât reală întrucât un an mai târziu, Carolina de Sud se regăsea. În război.

1917: Este fondată Ceka, prima poliție secretă sovietică. Fără legătură, accidentele fatale din Rusia se triplează. Sau, mai exact, sunt triplate.

1946: Popularul film „It's a Wonderful Life” este lansat la New York. Este povestea unui om care apucă să vadă cum ar fi fost lumea dacă nu ar fi existat el. Un fel de Argentina fără Messi, dacă vreți.

1997: A avut loc premiera filmului „La vita é bella”, dovada că uneori e OK să-ți mai și minți copilul.

1998: S-a născut Kylian Mbappé, fotbalist francez. E bine, sănătos, dar alaltăieri a intrat în pământ. Imaginează-ți cum e să fii prietenul lui și să cauți un cadou care să-l înveselească.

2004: Un grup de hoți au furat 26,5 milioane de lire sterline de la Banca Nordică din Belfast, Irlanda de Nord. Jaful este considerat unul dintre cele mai mari din istoria Regatului Unit. Pe locul doi, meciul cu Argentina, din 1986.

2007: Elisabeta a II-a devine cel mai în vârstă monarh al Regatului Unit, bătând recordul precedent cu un deceniu și jumătate. 

2019: Este fondată United States Space Force (Forța Spațială a Statelor Unite), o nouă ramură a armatei americane. Misiunea lor este, probabil, să se asigure că toți soldații folosesc cremă cu SPF, pentru că, momentan, cele mai periculoase lucruri care vin din spațiu sunt razele Soarelui.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.