Cool Stuff

Funkiss 21 decembrie | Zece ani de la Apocalipsă

Rusia își pornește propria Wikipedia, au fost luați ostatici pentru o rețetă de mici și colindătorii cu boxe sunt vânați de Poliție. Încă trăim, chiar și-n vremuri interesante.

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este ziua lui Emmanuel Macron! Îi urăm la mulți ani de bucurie, la mulți ani de sănătate și la cel puțin patru ani de așteptat să vadă Franța campioană mondială.

Astăzi este solstițiul de iarnă, care taie serios din orele de lumină și ne oferă cea mai scurtă zi, sau, pe pozitiv, cea mai lungă noapte a anului. Asta înseamnă că Jeff Bezos face azi doar 200 de milioane, în locul celor 216 milioane pe care le face într-o zi normală.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

O zi perfectă de cumpărături pentru Vărsători. Veți găsi prețuri foarte bune. Nu la fel de bune ca acum doi ani, nimic nu e mai ieftin ca acum doi ani. Poate doar mașina ta.

Astăzi, Peștii se simt vinovați pentru o decizie din trecut. Trebuie să învețe să se ierte. Tu doar ai întins un picior, asta înseamnă că e vina ta că cineva s-a împiedicat de el? Da, un pic.

Berbecii se dau, azi, mai deștepți decât sunt. Mai bine, cei din jur chiar o să-i creadă, deci bravo lor! 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Cine e Rose Bertram, iubita secretă a lui Kylian Mbappe. Primele imagini cu vedeta care i-a furat inima fotbalistului”. Nu i-a furat inima, se zice că l-a deposedat. Sper să fie fericiți împreună, deja sunt prea multe ofsaid-uri și cartonașe roșii în viețile amoroase ale fotbaliștilor. Are oare Hakimi de ce să fie gelos?

„Buenos Aires: Messi și colegii prezintă trofeul în fața a peste 4 milioane de suporteri”. Ceva ce n-a văzut Parisul!

„Messi nu s-a putut dezlipi de Cupa Mondială și a dormit în pat cu ea”. Nu, nu cum a făcut-o Emiliano Martinez cu trofeul „Mănușa de Aur”.

„Descoperire uimitoare a arheologilor pe șantierele viitoarei autostrăzi Buzău - Ploiești. Ce au scos la lumină săpăturile”. Au scos primul plan de fezabilitate, făcut de statul român în paleolitic.

„Bătaie ca în Vestul Sălbatic la o primărie din județul Bistrița-Năsăud”. Vestul Sălbatic se referă, evident, la județul Zalău, aflat puțin mai la vest.

„Doi tâlhari din Hunedoara au luat ostatici pentru a afla o rețetă de mici”. Pentru a negocia eliberarea lor, polițiștii au chemat trei experți: Jamila, chef Scărlătescu și un băiat din Obor.

„Polițiștii din Peru s-au deghizat în Moș Crăciun și spiridușii săi, pentru a descinde la locuința unor traficanți de droguri”. Acum știm că, la cei care nu-s cuminți, Moșul nu vine pe horn, vine prin ușă, cu berbecul. Și nu vine cu cadouri, ci cu mandat.

„Șefii Lufthansa primesc bonusuri de milioane de euro, deși compania a fost salvată de stat de la faliment”. E ca și cum ai da pensii speciale de zeci de mii de lei, într-o țară cu datorie externă de peste 140 de miliarde de euro.

„Germania transmite ferm că nu vrea petrol rusesc. Rusia susține că a primit solicitări din partea statului german pentru țiței”. Sursa declarațiilor Rusiei: „trust me, bro”.

„Putin le dăruiește pământ în teritoriile anexate soldaților care <<s-au remarcat>> în războiul din Ucraina”. Rușii, probabil confuzi de ofertă, ținând cont că, în război, cel mai mult „s-au remarcat” soldații ucraineni. 

„Rusia anunță că își va lansa propria Wikipedia, suverană, la începutul anului viitor”. Dacă e adevărat că istoria este scrisă de câștigători, Rusia doar va rescrie câteva articole de pe Net.

„Eva Kaili recunoaște că i-a spus tatălui său să ascundă banii primiți din Qatar”. Săracul, o fi încercat, dar între paginile cărei cărți încap, fără să bată la ochi, 700.000 de euro?

„<<Colindătorii>> cu boxe din Sectorul 6 au primit amenzi de 5.200 de lei”. Primăria și colindătorii cu boxă au lăsat reci locuitorii Sectorului 6.

„Cadoul surprinzător cu care mergi la sigur și nu riști să ajungă la gunoi”. Cadoul perfect, pe scurt: banii. Pe lung: baaaaaaniiiii.

„Un nou trend printre români: jacuzzi-ul din lemn. Cât costă un ciubăr”. Știi că nivelul de trai e mic când și cei mai bogați români au ajuns la jacuzzi de lemn.

„Valul de scumpiri și ratele tot mai mari, motive mari de îngrijorare pentru peste 80% dintre români în 2023”. Există două tipuri de români: îngrijorați și neinformați.

„Urșii care atacă gospodăriile și ucid animale, identificați prin probe ADN”. Urșii au contestat probele, au prezentat alibiuri și au cerut avocați.

„Marea Britanie își schimbă banii. Cum arată bancnotele cu chipul Regelui”. Mai jos, un exemplu.


A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1832: Forțele egiptene înving, în mod decisiv, trupele otomane în bătălia de la Konya. De fapt în vestul localității, practic în Konya West.

1846: Robert Liston a realizat, în Londra, prima operație chirurgicală sub anestezie. În foto, unul dintre primele mijloace de anestezie.

1883: A apărut volumul „Poesii”, de Mihai Eminescu, singurul tipărit în timpul vieții poetului. Poate și de-aia este numit „poetul nepereche”, că nu a scos un al doilea volum?

1891: A fost jucat primul meci de baschet, sport inventat de către canadianul James E. Naismith. Primul meci s-a lăsat cu bătăi pe teren, vânătăi, contuzii și umeri dislocați. Practic, primul meci a fost câștigat prin KO.

1913: A apărut, la New York, primul careu de cuvinte încrucișate semnat de britanicul A. Wynne. Istoria integramelor devine interesantă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când autorii celor mai rapide rezolvări au fost recrutați pentru a lucra la descifrarea codurilor folosite de naziști. Mustăcios malefic din șase litere?

1937: A avut loc premiera primului lungmetraj animat, color și cu sunet, „Albă ca zăpada și cei șapte pitici", produs de Walt Disney. În România, povestea este „Albă ca zăpada și cei cinci pitici”. Ca o paranteză, sunt tot șapte, dar doi nu-s trecuți la întreținere.

1989: Revoluția Română. La București, Nicolae Ceaușescu organizează un miting, în actuala „Piață a Revoluției”, primit cu scandări, huiduieli și fluierături. Și în București se cam termina tovărășia.

2007: Spațiul Schengen s-a mărit cu nouă state membre ale Uniunii Europene. Așa am ajuns, să stăm la coadă să intrăm într-un club în care Ungaria a intrat de 15 ani.

2012: Conform unor interpretări ale calendarului maiaș, pe 21 decembrie 2012 ar fi trebuit să aibă loc sfârșitul Lumii. Conform oamenilor de știință ruși, Planeta va muri accidental, căzând pe scări.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.