Cool Stuff

Funkiss 22 decembrie | Vine și norocul, pe ușa din dos

De ce se revoltă elevii italieni, unde a fost găsit înfipt un obuz și de ce nu-mi mai merge click dreapta la mouse. Două din trei mistere, elucidate doar aici.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Taurii și-au lăsat norocul în altă geacă. Sau în altă lună? Altă viață? Oricum, între Tauri și noroc sunt ori timp, ori spațiu, ori amândouă.

Gemenii vor o zi ușoară, fără complicații. Dar merită Gemenii o zi ușoară, fără complicații? Astrele spun că nu.

Racii își fac griji, care sunt un fel de regrete pentru lucruri care nu s-au întâmplat încă.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Constanţa sunt vizate de coduri galbene de ceață, până la ora 17:00”. Vizibilitate de 200 de metri nu e chiar gravă, în traficul brăilean oricum lași numai 40 de centimetri de mașina din față.

„Durerile de spate sunt cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic. Cum influențează postura incorectă”. Bine, pe unii îi doare spatele de la postură, pe alții că duc în spate toată firma la care lucrează.

„Italia interzice telefoanele mobile la școală: <<Distrag atenția, iar elevii care le folosesc arată lipsă de respect față de profesori>>”. Mai multe organizații se opun deciziei, printre care LELTTTO (Liga Elevilor pentru Live pe Tik Tok în Timpul Orei).

„Cum explică IPS Teodosie că a circulat cu 235 de kilometri la oră”. Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă într-a șasea.

„Centura Tecuciului, șosea demnă de Cartea Recordurilor. La nici șapte kilometri de drum s-a lucrat zece ani”. Șoferii, speriați că drumul va păstra, și după inaugurare, cam aceeași viteză maximă, sub un kilometru pe an.

„Primii fulgi de zăpadă au căzut, miercuri dimineața, în unele zone din nordul Capitalei. În alte părți din oraș, peisajul a rămas cenușiu și fără zăpadă”. Ninsoarea vine-n București fix ca apa caldă. Azi, un pic, în nord. Mâine poate și prin centru. Poimâine nicăieri. Cealaltă posibilitate: iarna e blocată în trafic, în zona Pipera.

„Un grup mare de capre negre cu iezi, surprins în Munții Bucegi”. Când vezi ce viteză prind caprele, mai că înțelegi de ce urșii vânează resturi de pizza prin oraș. 

„Folosind Social Media, o femeie din China și-a păcălit o prietenă că este un bărbat îndrăgostit de ea. Timp de doisprezece ani, femeia păcălită i-a trimis sume mari de bani”. Dragoste, trădare și bani. Cumva au reușit să imite o căsnicie reală.

„20 de avocaţi vor apăra în justiţie drepturile unui motan pierdut de către compania aeriană de stat a Boliviei”. Scenariul pentru noul film John Wick se scrie singur. După ce i-au ucis câinele, acum i-au pierdut motanul.

„Un Moș Crăciun de peste doi metri a fost furat din fața unui magazin din zona Pieței Unirii, din Timișoara”. Poliția a făcut publice portretele-robot ale suspecților:


„Pe 20 decembrie, 15 mașini clasice și extrem de valoroase au ars într-un incendiu la Cluj”. De Ignat, în Cluj s-au pârlit Porshe.

„Leo Messi, invitat de brazilieni pe Maracana după câștigarea titlului mondial”. Bine, probabil că mesajul a fost ceva de genul „Hai, vino, că nu-ți facem nimic”.

„Un spital din Franța, evacuat, după ce un pacient în vârstă s-a prezentat cu un obuz blocat în anus”. O fi alunecat în duș, cum e vechea scuză. Sau poate omul a găsit obuzul în grădină și, când a sunat să întrebe „ce fac cu el?”, un polițist nervos i-a spus… fix ce-a făcut. Putem să spunem că a tratat războiul cu spatele, nu? Bine, omul a pățit ce i se urează și președintelui rus la fiecare bombardament. 

„În timpul unor lucrări din Voluntari, o tarantulă s-a trezit din hibernare și a început să umble prin zona rezidențială de lângă București”. Cel mai șocant aspect al știrii: se fac lucrări în Voluntari!

„Pui de iguane roz au fost văzuţi pentru prima dată în Insulele Galapagos”. Așa se anunță în Galapagos dacă un bebeluș e băiețel sau fetiță?

„Deputat: pensiile speciale nu se elimină, se cosmetizează”. Magistrații și parlamentarii spun că nu-i nevoie, își iubesc pensiile speciale chiar și nemachiate.

„Măsuri salvatoare pentru cei care suferă un infarct în Braşov: defibrilatoare instalate în zone publice”. Prețurile de cazare în perioada Revelionului, nerecomandate cardicacilor.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

401: A fost ales Papa Inocențiu I, singurul Papă care i-a succedat tatălui său în funcție. Toți regii: „Pfff, amatori!”.

1808: A avut loc concertul de premieră al Simfoniei nr. 5 a lui Ludwig van Beethoven, una dintre cele mai faimoase piese de muzică clasică și poanta glumei „Care este fructul preferat al lui Beethoven? Ba-na-na-na”.

1885: Samuraiul Itō Hirobumi devine primul prim-ministru al Japoniei. Primul act: un referendum prin care să se stabilească cine ar câștiga într-un război - dacii sau samuraii?

1891: 323 Brucia devine primul asteroid descoperit prin fotografiere. I-au făcut chiar trei poze, în prima era mișcat, în a doua, cu ochii închiși.

1964: A avut loc primul zbor de test al avionului SR-71 (Blackbird). Chiar și astăzi, este cel mai rapid avion din lume, depășind 3.500 de kilometri pe oră. Cât ai citit tu paragraful ăsta, un Blackbird a parcurs zece kilometri.

1971: Este fondată organizația internațională Medicii fără Frontiere. A nu se confunda cu Medici dincolo de Frontiere, exodul medicilor români în Franța, Germania, Belgia și Marea Britanie.

1972: S-a născut posesoarea celei mai faimoase strungărețe din showbiz, Vanessa Paradis. A avut o relație de 14 ani cu Johnny Depp, relație care s-a terminat fără procese și fără resentimente și fără… altceva, care rimează cu resentimente.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.