Kiss Time Out

„Kaleidoscope”, disponibil pe Netflix, e primul serial în care ordinea episoadelor e aleasă de spectatori

Un serial bazat pe fapte reale... mă rog, într-o oarecare măsură.

Serialul „Kaleidoscope”, compus din 8 episoade, este prima producție care oferă publicului libertatea de a alege ordinea în care să se uite la episoade. Întreaga poveste este inspirată fapte reale, bazându-se (în linii mari) pe cazul celor 70 de miliarde de dolari care au dispărut din centrul orașului Manhattan în timpul Uraganului Sandy.

Cele 8 episoade acoperă o perioadă de 25 de ani și spun povestea din mai multe unghiuri, din diferite perioade de dinainte și de după marele jaf.

Un grup de hoți experimentați încearcă să ducă la bun sfârșit cea mai mare spargere de seif din toate timpurile, cu un premiu pe măsură. Însă, seiful este supravegheat de cea mai performantă echipă de pază din lume și de tehnologie de ultimă generație. 

Rolurile principale sunt interpretate de Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian), Paz Vega (Rambo: Last Blood), Rufus Sewell (The Father), Tati Gabrielle (Chilling Adventures of Sabrina), Peter Mark Kendall (The Americans), Rosaline Elbay (Diamond Dust), Jai Courtney (Suicide Squad) și Niousha Noor (The Night).

Creatorii serialului au declarat că fiecare spectator va alege ordinea în care va vedea episoadele, iar combinația aleasă va afecta felul în care vor percepe întreaga poveste, dar și personajele, iar la final fiecare va avea în minte o altă poveste despre cel mai mare jaf din istorie. Astfel, fiecare spectator va putea povesti diferit serialul. 

În 2018, Netflix a mai oferit spectatorilor un gen similar de libertate în a alege modul în care evoluează povestea unui film. Este vorba de „Black Mirror: Bandersnatch”, o producție interactivă, în care spectatorilor le erau oferite periodic tot felul de alegeri pe care trebuiau să le facă, iar acestea afectau felul în care se desfășura și sfârșea filmul. 

Revenind la „Kaleidoscope”, Netflix îi încurajează pe spectatori să vadă primele 7 episoade în orice ordine doresc, dar să păstreze pentru final episodul intitulat „Alb”, în care are loc jaful. 

Iată, totuși, un mic ghid cronologic al episoadelor: 

Violet – are loc cu 24 de ani înaintea jafului 
Verde – are loc cu 7 ani înaintea jafului
Galben – are loc cu 6 săptămâni înaintea jafului
Portocaliu – are loc cu 3 săptămâni înaintea jafului
Albastru – are loc cu 5 zile înaintea jafului
Alb – ziua în care are loc jaful 
Roșu – dimineața de după jaf 
Roz – are loc cu 6 luni după jaf

Iată cum arată și trailerul pentru „Kaleidoscope”, serialul e disponibil pe Netflix din prima zi a lui 2023:


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.