Cool Stuff

Actorul Edward Norton este rudă cu Pocahontas

Edward Norton are o istorie familială interesantă.

Actorul a crescut cu povești despre cum familia lui a avut legătură cu Pocahontas, dar nu le-a luat niciodată în serios, ci le-a tratat ca simple zvonuri, după cum informează BBC.

Cu toate astea, după ce a apărut în cadrul show-ului „Finding Your Roots”, zvonul a devenit realitate. „Pocahantos este cea de-a 12-a străbunică a ta”, i-a spus istoricul Henry Louis Gates Jr.

Norton a spus că a crescut cu povești în care membrii familiei i-au mărturisit că este descendent din neamurile lui Pocahontas, fiica șefului Powhatan, liderul unui grup de amerindieni, dar nu le-a crezut niciodată.

În prezent, istoricul i-a confirmat că nu există niciun dubiu că el este neam cu Pocahontas și soțul ei, John Rolfe. Cei doi s-au căsătorit pe 5 aprilie, 1614, în Jamestown, Virginia, când William Shakespeare era încă în viață. Pocahontas a murit în 1617, în timp ce soțul ei a murit în 1622. 

Cu toate astea, potrivit unei cărți apărute în 2007, „The True Story of Pocahontas: The Other Side of History”, scrisă de Dr Linwood Custalow și Angela Daniel, Pocahontas era deja măritată cu un războinic pe nume Kocoum, alături de care a avut un copil, înainte să fie răpită și căsătorită cu Rolfe.

Norton este la rândul lui pasionat de istorie, dar informațiile aflate în cadrul show-ului l-au surprins. Mai mult, el a descoperit și cum strămoșii lui au deținut sclavi.

„Nu e confortabil să afli așa ceva. Toți ar trebui să fie inconfortabili cu genul ăsta de informații. Este o judecată la adresa istoriei acestei țări și trebuie să o înfrunte”, a concluzionat actorul.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.