Cool Stuff

Funkiss 9 ianuarie | Nouă zile de an nou

Carne expirată, super-șoareci și șerpi în avion. An nou, probleme... vechi?

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Berbecii încă încearcă să își revină după un Revelion plin de evenimente. Sticle și sticle de evenimente.

Este a noua zi a anului, un moment perfect pentru Tauri să renunțe la cel puțin o rezoluție de Anul Nou. Mâncat mai sănătos? Poate că din 2024. Mai mult sport? Poate la televizor. 

Gemenii se gândesc la o schimbare. Nu neapărat de carieră, dar ceva care să-i facă milionari până vineri.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Bărbat atacat de mistreț, în timpul unei partide de vânătoare”. Oamenii din zonă au botezat mistrețul Karma.

„Aproape toți șobolanii și șoarecii din Marea Britanie au devenit rezistenți la tipurile normale de otravă”. Oamenii de știință încă studiază cum au devenit oamenii de acolo rezistenți la micul dejun englezesc.

Mii de belgieni au sărbătorit începutul de an cu o baie în Marea Nordului. Apa avea doar opt grade Celsius”. Apa din Marea Nordului și apa caldă din vestul Bucureștiului, surori de temperatură.

„O femeie din Florida a încercat să urce în avion cu un șarpe boa de peste un metru jumătate în bagajul de mână”. Pasagerul clandestin ar fi declatat „Ssseriosss?”

„Carne expirată de vara trecută, pe mesele unui restaurant de lux din Bucureşti”. Lux înseamnă carne expirată de șase luni. Restaurantele fără fițe au carne expirată de cel puțin zece ani. 

„<<Avatar 2>> devine filmul cu cele mai mari încasări din 2022, al zecelea cel mai mare film din istorie". Singurul lucru neclar este cum se leagă cu celelalte filme din universul ștrumfilor.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1431: La Rouen începe procesul Ioanei d’Arc, una dintre cele mai importante figuri ale Evului Mediu francez. Da, o tânără analfabetă, care spunea că aude vocea lui Dumnezeu. Bine că nu-i trimitea SMS-uri.

1941: Bombardierul britanic Avro Lancaster este testat în primul său zbor. Apoi, i-a făcut pe nemți să înțeleagă că încă un Război Mondial nu a fost o idee atât de bună.

1968: A fost creată „Organizația Țărilor arabe Exportatoare de Petrol" (OPEC). Ăștia sunt băieții de care te ascunzi dacă reușești să faci un motor care funcționează pe bază de apă.

1985: Agenția Aerospațială Japoneză a lansat Sakigake, prima navă interplanetară lansată de Japonia, prima lansată de o țară care nu este SUA sau URSS și prima cu combustibil 100% din orez. Bine, ultima informație nu este chiar 100% adevărată, existau și urme de alge și de somon.

2007: Steve Jobs prezintă iPhone-ul original la conferința Apple din San Francisco. Cât era de scump? Păi, câteva luni mai târziu, Planeta a trecut printr-o criza financiară majoră. 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.