Cool Stuff

Funkiss 10 ianuarie | Prâslea cel voinic și cepele de aur

Cum să-ți uiți jumătatea în deșert? Este parțial întrebare retorică, parțial tutorial.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Racii vor afla, astăzi, că are balta Pești. Din nefericire, are mai mulți Capricorni și Balanțe, dar lucrezi cu ce ai.

Leii au dreptate. Contrar haterilor, aparențelor și adevărurilor evidente.

Fecioarele trebuie să se concentreze, astăzi, pe relaxare. Poți să o faci și la muncă, nu neapărat de-acasă.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Coşmarul bucureştenilor din cartierul Greenfield. 6.000 de oameni aveau un singur drum de acces, care acum s-a închis”. Sindromul Stockholm: când nu vrei să scapi. Sindromul București: când n-ai pe unde.

„România ajunge pe furiş din urmă vecinii mai bogați”. Vă rog eu să nu mai formulați așa știrile despre creșterile economice, că se sperie iar Austria.

„Un bărbat înarmat cu o sabie a ameninţat mai mulţi localnici din Giurgiu şi a distrus capota unei maşini”. Poliția l-a reținut, dar urmează să-l elibereze înapoi în secolul XVII.

„Un satelit NASA s-a întors pe Pământ după 38 de ani”. Pus la curent cu ce s-a mai întâmplat pe Pământ în lipsa lui, satelitul a cerut să fie lansat către Soare.

„Un bărbat și-a uitat soția în mijlocul pustietății și i-a sesizat lipsa abia după 120 de kilometri”. Din nefericire pentru el, a pierdut deja următorii 40 de ani de certuri în cuplu.

„Vladimir Putin trece la <<mobilizarea veniturilor>> pentru a-și susține războiul din Ucraina”. Pe scurt, războiul merge atât de bine încât a început să vândă ce mai are prin casă.

„În Filipine, ceapa a ajuns să coste mai mult decât carnea de vită. Este cea mai scumpă din lume”. Plângi și când o plătești, și când o tai.

„Ronaldo, tratat regește: cum arată apartamentul cu 17 camere în care stă în Arabia Saudită”. Cam greu să le zici copiilor să nu se joace fotbal în casă când ai casa cât un teren de Finală Mondială. Amintim că fostul star de la Manchester United a semnat pentru Al-Nassr, în Saudi Pro League, pentru un pachet în valoare de peste 20 de kilograme de ceapă filipineză.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

236: Papa Fabian îi succede lui Anteriu și devine cel de-al 20-lea Papă. Teoretic, după Papa Anteriu ar fi trebuit să vină Papa Posteriu.

1475: Ștefan cel Mare îl învinge pe Suleiman Pașa la Vaslui. Astăzi, bătăliile de la Vaslui se dau mai des între rude, după două-nouă păhărele.

1920: Tratatul de la Versailles intră în vigoare, punând capăt oficial Primului Război Mondial, denumit de naivii epocii „Războiul care va pune capăt războielor”.

1984: Statele Unite și Vaticanul restabilesc relații diplomatice, după o mică ceartă care a durat doar de la Lincoln la Reagan (117 ani).

1999: A fost transmis primul episod al serialului „Clanul Soprano”, cu un mesaj foarte important: nu-ți trebuie Scorsese sau Coppola pentru a spune o poveste bună cu mafioți.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.