Cool Stuff

Funkiss 11 ianuarie | Bagaje, unele chiar emoționale

Mașina-pieton, bombardamente cu genți de cală și tenismenul plutitor. Realitatea bate imaginația și în trei seturi, și prin KO.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Balanțele nu au chef azi, iar banii, ciorapii și șapca lor sunt pe calorifer.

Aleg să nu divulg ce zi vor avea, astăzi, Scorpionii, doar să avertizez celelalte unsprezece zodii azi nu este o zi bună să îi enerveze.

Săgetătorii vor, astăzi, să abandoneze un obicei care le face rău. Probabil plata taxelor.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Un șofer s-a comportat exact ca un pieton, traversând cu mașina două treceri și un trotuar din centrul Bucureștiului”. Apoi a așteptat cinci minute autobuzul, dar, până la urmă, s-a urcat pe o trotinetă electrică. Poliția a prezentat noile semne de circulație din zonă.

„O ușă a unui avion comercial rusesc s-a deschis în zbor și o parte din bagaje au zburat din avion”. Din lipsă de muniție, Rusia bombardează cu bagaje de cală.

„Putin jonglează cu generalii după bunul plac”. Mai mulți experți militari îi recomandă să încerce și cu drujbe.

„Rafael Nadal şi-a făcut echipă în primul campionat de bărci de curse electrice din lume”. Experții se așteaptă să fie învins de Roger Federer, într-o barcă cu vâsle.

„Jumătate dintre angajaţi se aşteaptă să li se mărească salariile anul acesta”. Speranța moare ultima, dar tot moare.

„În Austria, zeci de staţiuni de schi au tras cortina în timp ce altele au fost nevoite să îşi reducă activitatea”. Dâmbovița, în pericol de ieșire din matcă de la cantitățile de lacrimi vărsate de români din mila Austriei.

„Un meteorit uriaș, a străbătut, ca o minge de foc, cerul Londrei. Oamenii s-au speriat foarte tare: <<Este sfârșitul lumii>>”. Milioane de englezi și-au pus dorința să fie reprimiți în UE.

„În 2022, Maia Sandu a făcut 19 deplasări externe, de 25.000 de euro. Iohannis, 21 de deplasări, de 3,3 milioane”. Asta se întâmplă dacă deschizi sticlele alea din mini-barul camerei de hotel.

„Vila din California a prințului Harry și a lui Meghan, vizată de un ordin de evacuare, din cauza alunecărilor de teren”. Conform celor doi, ar fi a suta oară în ultimii ani în care le fuge pământul de sub picioare.

„Jucători de snooker, suspendați în urma unei anchete privind trucarea meciurilor”. Amintim că testul de dopaj pentru snooker nu îți permite să joci decât dacă îți depistează whiskey în sânge.

„Noul AI produs de Microsoft va putea simula vocea oricui, doar pe baza unei mostre audio de trei secunde”. Bine, în cazul lui Klaus Iohannis, îți trebuie cel puțin 30 de minute de audio.

„Guvernul României a folosit o mașină furată pentru a călători în Republica Moldova”. Guvernul garantează că mașina fusese folosită de o bătrânică pentru a merge până la Guvern și înapoi.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

532: Imperiul Bizantin: A început, la Constantinopol, răscoala Nika. Mai jos, care ar fi putut fi logo-ul răscoalei Nika.


1569: În Anglia are loc prima loterie despre care sunt date istorice. Englezii au fost încurajați să participe, pentru că, oricum, vor câștiga doar pe teren propriu, la Mondialul din '66.  

1600: Împăratul Rudolf al II–lea primește solia lui Mihai Viteazul, prin care îi cerea recunoașterea ca principe al Transilvaniei și, probabil, să-și folosească nasul roșu pentru a-i ghida sania lui Moș Crăciun. 

1922: Frederick Banting și Charles Best reușesc primul tratament de succes al unui diabetic cu insulină. O invenție atât de mare încât a salvat zeci de oameni de o soartă în care nu ar fi ajuns milionari prin vânzarea la suprapreț a unei substanțe necesară vieții.

1943: S-a încheiat protocolul româno-german prin care Germania se angaja să echipeze trupele românești. Practic, ne dădeau armele pe care urma să le întoarcem un an mai târziu.

1964: Luther Terry, Ofițerul de Sănătate Publică al Statelor Unite, publică un raport important, care declara fumatul periculos pentru sănătate. Fumatul a scăzut în SUA de la 40% din populație la doar 12%. Acum, dacă ar putea să apară un raport asemănător și despre cum armele de foc…

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.