Cool Stuff

Funkiss 12 ianuarie | Ridicarea la fileu

Cărți, educație, fotbal și alte lucruri care iscă bătăi cu pumnii și picioarele.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Capricornii stârnesc invidie oriunde se duc. Probabil au centrală de apartament.

Vărsătorii au cuvintele la ei. Din nefericire, o să spună azi și ceva ce vor regreta. Pe viitor, poate lași acasă din cuvintele alea.

Peștii au o dorință mare de libertate și pornirea să o ia într-o direcție nouă. Mai ales pentru că Waze o arată blocată pe aia veche.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Globurile de Aur 2023. «The Fabelmans» și «The Banshees of Inisherin» și-au adjudecat cele mai importante premii”.  Nu o să vorbesc despre nominalizați sau câștigători, singurul lucru interesant a fost că numele iubitei actorului Glen Powell poate fi citit ca pseudonim de interlop român: Gigi Paris. Plus, ținând cont că și globul e tot un fel de balon, probabil a câștigat tot Messi.

„Mihai Stoica a povestit despre cum Florin Tănase a fost bătut în vestiarul lui FCSB, în 2017”.  Și haterii, care credeau că bătaia luată de FCSB se termina cu fluierul arbitrului!

„Doi părinți s-au bătut în fața unei școli din județul Suceava. Scandalul ar fi pornit de la o învățătoare nouă”. Într-un fel, este de apreciat că oamenii sunt atât de pasionați de educație. Se pare că cei doi bărbați ar fi în conflict de mai multă vreme, probabil pe vechile divergențe Nietzsche versus Wagner.

„Rusia va trimite o capsulă specială de salvare pentru trei astronauți blocați pe Stația Spațială Internațională”. Spațiul, ultimul loc din care Rusia încă nu recrutase forțat.

„Shakira și-ar fi mituit fostul cumnat cu un milion de euro”. Aș dori să-mi cer scuze de la cumnatul meu, căruia i-am luat, de ziua lui, un mouse cu fir, de 60 de lei.

„Şeful AEP a demisionat în urma scandalului legat de angajarea cumnatei”. Tradițional, jobul merge la cel mai în vârstă fiu al său.

„Planul guvernului Ciucă: 118 milioane de lei pentru o <<platformă națională de Inteligență Artificială>>”. Probabil că principala utilizare va fi să scrie tezele de doctorat ale unor miniștri. 

„Primăria Tulcea se mută într-un hotel. Clădirea în care funcționează intră în modernizare”. Mai mulți tineri au contestat mutarea Primăriei într-un hotel, spunând că pe Airbnb ar fi găsit un sediu mult mai mișto.

„Țânțari superrezistenți la insecticide, identificați în Asia”. Cele mai noi probleme ale umanității: țarul și țânțarul.

„Nicușor Dan, întrebat de ce nu au bucureștenii căldură: Pentru că e nevoie de mai multă căldură și aceea care ajunge nu ajunge. E fizică”. Să încercăm și alte răspunsuri, la fel de utile? „Pentru că acum, Planeta e cu Sudul spre soare. E astronomie”. „Pentru că suntem în zona temperat-continentală, nu tropicală. E geografie”. „Pentru că unii bucureșteni au, probabil, blesteme. E vrăjitorie”. 

„Șoferul unei mașini Tesla a încurcat frâna cu accelerația și a plonjat cu mașina într-o piscină plină cu apă”. Inginerii Tesla îi recomandă să plonjeze și într-o piscină plină cu orez.

„Surprize mari la turneul de tenis masculin de la Adelaide”. La ce noroc a avut în ultimul timp, cea mai șocantă eliminare, și de la Adelaide, a fost tot a lui Kylian Mbappé.

„Al-Nassr dezminte informațiiile potrivit cărora Ronaldo ar fi primit bani în plus pentru a susține Arabia Saudită la organizarea Mondialului din 2030”. Deci a primit direct un cufăr cu aur și probabil din aur. Amintim că, pe 30 decembrie, Cristiano Ronaldo a semnat cu clubul saudit un contract pentru o mie și una de nopți.

„În România a fost epuizat tirajul, de 15.000 exemplare, al volumului de memorii <<Rezervă>> scris de prinţul Harry”. Problema: acum că Harry și-a numit autobiografia „Rezervă”, ce nume o să-și mai pună Adi Mutu la a lui?

„Cristiano Ronaldo și-a vândut un Balon de Aur! Suma obținută este uriașă”. Semn clar că își plătește singur aerul condiționat în apartamentul de 17 camere din Arabia Saudită.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1483: Olena, fiica lui Ștefan cel Mare, se căsătorește cu Ivan, fiul și moștenitorul marelui cneaz al Moscovei, Ivan al III-lea. Singura nuntă în care tatăl fetei a fost socrul cel mare.

1848: Revoluția de la 1848 izbucnește în Italia, la Palermo, după zvonuri că burghezia punea ananas pe pizza.

1967: James Bedford, un profesor american de psihologie, a devenit prima persoană crioconservată, în speranța că, în viitor, va fi dezghețat și resuscitat. O scuză bună pentru unele restaurante de pe litoral: ah, carnea asta nu e expirată, puiul este crioconservat de câteva decenii. Mai resuscităm câte unul, pentru supă.

1984: În Egipt a reînceput procesul de restaurare a marilor piramide. Prima întrebare a restauratorilor: cine v-a lucrat aici? Posibi, extratereștrii antici.

1998: La Paris, 19 țări europene, printre care și România, semnează Protocolul privind interzicerea clonării umane. OK, atunci explicați actrițele Natalie Portman și Keira Knightley.



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.