Cool Stuff

Funkiss 13 ianuarie | Nu mai fiți paraskevidekatriafobi!

Paraskevidekatriaphobia este frica nejustificată de ziua de vineri, 13. Pe asta o simt numai unii, spre deosebire de râca pentru ziua de luni, pe care o simțim cam toți.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Berbecii au mici probleme cu tehnologia. N-au neapărat ceva cu internetul, mai mult cu cetățenii care-l folosesc.

Astăzi, Taurii au nevoie de mult curaj. Va fi o zi care nu se va sfii să-ți creeze sau să-ți întărească superstițiile legate de data de 13.

Astăzi, Gemenii vor face ceva ce vor regreta mâine. Dar, până la urmă, de-aia și există seara de vineri.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Shakira n-a avut milă de Gerard Pique și Clara Chia, actuala lui iubită! Cântăreața columbiană a lansat o nouă piesă în care îi umilește pe cei doi”. Putem să spunem că i-a făcut un Pique de waka-o.

„Moscova consideră iresponsabilă decizia Parisului de a trimite blindate în Ucraina: va provoca o escaladare a conflictului”. Aha, și dronele iraniene cumpărate de Rusia au formă de porumbei albi și plouă cu bomboane?

„Rusia ar putea crește vârsta de încorporare în această primăvară”. După încă patru-cinci creșteri de vârstă, o să ajungă, în sfârșit, pe front, și soldați de-o vârstă cu armamentul.

„Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii. Mașina era cu 40 de centimetri mai înaltă decât în talon”. Situație stranie, ținând cont că bărbații mint de obicei că ceva e mai mare decât în realitate, nu mai mic. Pasajul Unirii a blocat deja mai multe TIR-uri decât Hugo Lloris lovituri de la 11 metri.

„Un fişier corupt, cauza defecţiunii care a blocat la sol toate zborurile din SUA”. Cel mai probabil, un fișier JPG cu „bună dimineața la cafeluță”.

„Contabila care a falsificat sute de semnături pentru a încasa credite de milioane de lei a fost scăpată de închisoare de Curții Constituțională”. Credite de milioane de lei și fără închisoare? Ar putea să țină cursuri de îmbogățire rapidă.

„În februarie, un inculpat va fi apărat în instanță de o aplicație de inteligență artificială, fiind primul caz de <<avocat robot>> din lume”. Cum va arăta lumea viitorului? Televizorul o să funcționeze doar de la nouă dimineața la șase seara, că și-au făcut sindicat. Vrei să-ți cumperi un frigider nou, trebuie să faci interviuri de angajare. S-a ars un bec? Îi plătești spitalizarea. Și, destul de sigur, când în toate celelalte instituții vor munci doar roboți, Poșta Română va trece și ea, în curând, la Windows 7.

„Suedia a descoperit cel mai mare zăcământ de pământuri rare din Europa”. În București, cel mai rar pământ este cel pe care nu e parcată o mașină.

„Taxe și impozite plătite la cârciumă sau în curtea unui localnic, într-o comună din Gorj. Localitatea nu are internet”. În comuna Dănești, să-ți lași toți banii la cârciumă înseamnă să fii cetățean responsabil.

„Volumul de memorii publicat de secretarul papei Benedict al XVI-lea agită apele la Vatican”. Nici nu știi ce să mai citești - un roman în care e criticată familia regală britanică, ori unul în care e criticat Papa? Ce urmează, să scoată CTP un roman în care se plânge de Micutzu?

„Lanţul de sandvişuri Subway ia în considerare posibilitatea de a vinde afacerea”. Potențialul cumpărător trebuie să aleagă dacă-l vrea pe pâine albă sau secară.

„În 2022, aproape 40 de milioane de turişti au vizitat Marele Bazar din Istanbul”. Probabil că, original, erau 50 de milioane, dar s-au tocmit.

„Filmul <<Titanic>> revine în 4K pe marele ecrane. O nouă ecranizare va fi disponibilă după 25 de ani”. Nu știu exact cine este actuala iubită a lui Leonardo DiCaprio, dar este foarte probabil să nu fi prins filmul în cinematografe.

„Un miliardar a fost tras pe dreapta de poliție pentru că a condus cu viteză pe propria insulă”. Aaa, păi dacă așa stă treaba, ți se duce și cheful să-ți mai iei insulă. Mai bine dai banii ăia pe patru camere în Cluj.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1602: Este publicată piesa lui William Shakespeare, „Nevestele vesele din Windsor”. Asta și pentru că pe vremuri nu existau reality show-uri de genul „Nevestele din Orange County”.

1854: A fost eliberat primul patent pentru un acordeon pe teritoriul american. Poate că americanii nu sunt părinții muzicii lăutărești, dar sunt măcar unchii îndepărtați.

1917: Catastrofa feroviară de la Ciurea, cel mai grav accident feroviar din România. Ca metodă de prevenție, trenurile CFR n-au mai depășit niciodată viteza de 40 de kilometri la oră.

1918: Guvernul Rusiei Sovietice întrerupe relațiile diplomatice cu România. Tezaurul României rămâne la ei, pus bine și șansele să-l recuperăm sunt cam egale cu șansele ca Elodia să fie undeva, pe o plajă din Caraibe, cu un cocktail în mână.

1942: Producătorul american de automobile, Henry Ford, primește brevetul pentru automobilul din plastic. Materialul exact nu se știe, a rămas doar o listă incompletă de componenți: soia, grâu, cânepă și in. Neclar dacă Ford dorea să facă o mașină sau o salată.

1999: Baschetbalistul american Michael Jordan și-a anunțat pentru a doua oară retragerea din circuitul NBA. Nici aceasta nu a fost ultima sa retragere. Cariera lui, pe scurt: baschet, baseball, baschet, golf, baschet. Și da, Michael Jordan are o vârstă, dar încă nu putem fi siguri că a înscris ultimul punct în NBA.

2006: Se inaugurează Stația Law-Racoviță, prima stație românească permanentă de cercetare și explorare din Antarctica. Ținând cont că este românească, sunt șanse mărișoare să fi fost construită fără autorizație.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.