Cool Stuff

Funkiss 16 ianuarie | Ziua albastră

Bolovanul din baie, berea mai scumpă, sucul care chelește și alte lucruri care urcă ziua de azi în topul depresiei.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Pe Raci încă nu-i dau banii afară din casă. Mai exact, au destui să-și plătească și luna asta creditul imobiliar sau chiria.

Leii își desconsideră eronat colegii. Practic, au cu cine, trebuie doar să aibă răbdare. Dacă, pentru unii, răbdarea e o minune, pentru Lei ar fi un adevărat miracol.

Fecioarele nu cred că azi ar fi cea mai tristă zi din an. Ba chiar, din ciudă, o să aibă vreo 20 de zile și mai triste decât azi.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Oamenii de știință spun că astăzi este Blue Monday sau <<Cea mai tristă zi din an>>”. Corect, suntem la jumătatea lunii, când nu prea au mai rămas banii din salariul trecut și încă mai e până la salariul următor. 

„România are cei mai mulți bugetari din UE, dar continuă să angajeze. Câți salariați are statul”. Avem bugetari mulți și pentru că tehnologia nu a ajuns în instituții. Prin străinătate, din câteva click-uri faci munca unui etaj întreg de angajați.

„O familie din Constanța s-a trezit cu un bolovan imens în baie”. Au fost alertați de prezența bolovanului în momentul în care acesta a întredeschis ușa toaletei, să ceară o rolă nouă de igienică. Sisif, acum cu dosar penal pentru distrugere.

„O intersecție bulversantă din Timiș: marcajele de pe asfalt nu se mai potrivesc cu semnele de circulație”. Șoferii cu numere de Ilfov, fericiți că pot să ignore două semne deodată.

„Au găsit elevii cine să le facă lecțiile? Dezbateri în rândul profesorilor privind ChatGPT, programul bazat pe inteligenţa artificială”. Ca să fim sinceri, sunt oameni care termină și trei facultăți și pot fi acuzați că au o inteligență artificială.

„Vești rele pentru milioane de români: Se scumpește berea”. Se exagerează. Vestea este rea doar pentru ăla care face cinste.

„Scandalul documentelor de stat rătăcite în reședința lui Joe Biden continuă”. În apărarea lui Joe Biden, și el se rătăcește uneori în reședința sa.

„Miss Univers 2023: R'Bonney Gabriel din SUA a devenit Regina Frumuseţii”. Pe lângă semnalele trimise în spațiu și supravegherea prin telescoape de mare putere, Miss Univers este o altă metodă prin care NASA încearcă să convingă extratereștrii să ne viziteze. 

„Potrivit unui studiu ştiinţific, există o legătură între consumul de băuturi foarte dulci şi căderea părului”. Rezultatele studiului, într-un document cu numele „Beculeț, de la suculeț”.

„Familia regală, în <<discuții de pace pentru a-l readuce pe Harry în sânul familiei înainte de încoronare>>”. Sunt șanse ca prințul să vină, măcar cât să strângă material pentru a doua carte. Amintim că, înainte de „Rezervă”, ultima carte scrisă de un britanic, în care un personaj pe nume Harry nu are o viață de familie foarte fericită, a fost „Harry Potter”.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

27 î.Hr.: Este fondat Imperiul Roman, Gaius Julius Caesar Octavianus primește titlul de Augustus și devine primul împărat. După acest prim episod, are succes pe mai multe continente, dar este anulat în secolul V.

1547: Ivan cel Groaznic devine primul țar al Rusiei, înlocuind Marele Ducat al Moscovei. Am avut și noi lideri politici sau locali care-ar fi putut fi numiți „cel Groaznic” sau „cea Groaznică”, dar doar dacă ne-am fi referit la cât de buni sunt la jobul lor.

1707: Parlamentul scoțian ratifică Actul de Unire, deschizând calea pentru crearea Marii Britanii. Păi de-aia a murit, mă, Mel Gibson în '95?! Ca să vă lipiți cu Anglia de bunăvoie?!

1909: Expediția lui Ernest Shackleton găsește Polul Sud magnetic. După care au plecat spre nord, din lipsă de alternative.

1945: Adolf Hitler se mută în bunker-ul său, așa-numitul Führerbunker. Ca un apartament de trei camere, cumpărat cu credit pe 35 de ani, a fost ultima sa locuință.

2000: Eclipsă totală de soare. Vizibilitatea maximă a fost în SUA și Canada. Ironic, vizibilitatea maximă a eclipsei de soare înseamnă că aici a fost cel mai beznă.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.