Kiss Time Out

Oamenii cu dizabilități au posibilitatea să schieze gratuit pe pârtiile WinterKiss - un proiect Caiac Smile susținut de Aqua Carpatica

Proiectul „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” va fi prezent și pe pârtiile WinterKiss.

Misiunea Caiac SMile e ca prin sport (schi și caiac) să transforme dizabilitățile în abilități și fiecare persoană cu handicap să se poată bucura din nou de experiențe inedite care să îi aducă zâmbete largi pe față.  


Asociația Club Sportiv Caiac SMile este o asociație înființată în anul 2018 cu sfera de activitate în domeniul sportului. CaiacSMile este peste tot, iar acest lucru este posibil datorită echipei de oameni minunați care se află în spatele tuturor proiectelor și evenimentelor – oameni care mută munții din loc în fiecare zi, cu răbdare, perseverență, compasiune, empatie și multă nebunie.

Echipa CaiacSMile, în frunte cu fondatorul asociației – Stancovici Ionuț – este o echipă dinamică, diversificată și inclusivă, formată din sportivi, antrenori, asistenți medicali și terapeuți, care se fac remarcați prin profesionalism, și cel mai important – grija față de cei din jur.


Despre proiectul Caiac SMile de iarnă:

În sezonul de iarnă Caiac SMile organizează „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, un proiect care conține:   

  • Tabere de schi adaptat prin care-și propun să pună pe schiuri peste 1000 de persoane cu dizabilități.
  • Proiectul este pentru toate persoanele cu dizabilități care își doresc să învețe să schieze independent
  • Pe tot parcursul sezonului de schi 2022-2023, în diferite perioade în diverse locații pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior, vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, vor schia alături de membrii asociației.


De asemenea, în fiecare sâmbătă cei de la Caiac SMile vor fi prezenți pe pârtiile WinterKiss pentru a oferi (gratuit) posibilitatea persoanelor cu dizabilități de a schia. Acest lucru a fost făcut posibil cu susținerea Aqua Carpatica.

Vezi programul WinterKiss 2023: 

„Am selectat din miile de povești care ne impresionează și ne inspiră pe noi în acțiunile pe care le facem, una dintre poveștile din campania de anul trecut prin care se poate vedea impactul pe care îl au astfel de inițiative asupra oamenilor cu dizabilități, dar și asupra familiilor și a comunităților din care aceștia fac parte”, spun cei de la Caiac SMile. 

David este un băiețel din Vatra Dornei care a învățat să schieze încă de la 4 ani. Însă parcursul lui sportiv s-a oprit brusc la vârsta de 6 ani când a avut o problemă de sănătate care nu doar că l-a împiedicat să mai facă sport, ci l-a determinat să o ia de început cu totul inclusiv să învețe să vorbească și să meargă din nou. Prin intermediul proiectului organizat în premieră de Asociația Caiac SMile „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, David a schiat din nou după 11 ani alături de fratele său George care l-a încurajat și susținut. Cei doi frați au putut să schieze împreună și să se bucure din plin de un sport care îi pasionează și le aduce atât de multă bucurie. 

„Ne dorim ca proiectul să meargă mai departe și iarna aceasta să scriem noi povești cu zâmbete și happyend. Ne dorim ca prin sport să transformăm dizabilitățile în abilități. Visăm la pârtii pline de oameni care să se înțeleagă unii pe ceilalți, să se inspire, să se sprijine reciproc. Să ne bucurăm de iarnă, de sport și să zâmbim cu toții”, mai spun cei de la Caiac SMile. 
Îți mulțumim că ne ești alături și că ne ajuți să transformăm dizabilitățile în abilități!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.