Cool Stuff

Povestea lui Jennifer Coolidge. Actrița din White Lotus care face senzație la Hollywood

Jennifer Coolidge este o gură de aer proaspăt, un icon al comediei și versiunea originală a MILF-ului din American Pie.

Jennifer Coolidge s-a născut în 1961 și a crescut într-un orășel de lângă Boston, Massachusetts. A studiat actoria în liceu, iar la vârsta de 21 de ani s-a mutat în Los Angeles pentru a-și începe cariera. Planul ei de a da lovitura în L.A. nu a funcționat, așa că s-a mutat la New York, unde un coleg de clasă a sfătuit-o să încerce comedia.

„Eu voiam să fiu o actriță dramatică. Nu mi-am imaginat niciodată să fac comedie. Tipul ăsta Jon a venit la mine și mi-a zis <Știi ceva? Tu ești în locul greșit, Jennifer>”, a declarat Coolidge într-un interviu.


Pentru a se întreține, Jennifer Coolidge a lucrat ca ospătăriță alături de Sandra Bullock, care, la acea vreme, era hostessă. La 27 de ani, părinții lui Coolidge au trimis-o într-un centru de reabilitare pentru a scăpa de dependența de cocaină. „În anii 2000 eram un dezastru. Îmi plăcea să petrec, îmi plăceau cluburile și  viața de noapte” , declara  actrița în cadrul emisiunii Late Night with Conon O'Brien.

Jennifer Coolidge și-a făcut debutul în televiziune în 1993, în Seinfield, iar ulterior se relochează în Los Angeles, unde face sketchuri și improvizație timp de 9 ani în cadrul The Groundlings. În 1999, după ce apăruse în câteva filme, Coolidge obține rolul mamei lui Stifler din comedia „American Pie”. În 2000, actrița își arată abilitățile de improvizație jucând-o pe soția trofeu în „Best in Show”. În 2001, actrița o joacă pe „Paulette” într-o altă comedie populară, „Legally Blonde”, unde avea să spună o replică memorabilă: „That makes me want a hot dog real bad”. Urmează apoi rolul lui Lynette Scavo din „Neveste Disperate”, precum și apariții în „Friends”, „Sex and the City”.


Între 2004 și 2006, Coolidge obține un rol recurent în spinoff-ul Friends, „Joey”, jucând-o pe agenta lui Tribbiani, apoi apare în „A Cinderella Story”. Ascensiunea bruscă a carierei sale avea să se întâmplă mulți ani mai târziu. După multe roluri micuțe, Coolidge intră în contact cu Ariana Grande (o mare fană a actriței), care dorește să-i reînvie cariera. Astfel, Jennifer este invitată să joace în videoclipul muzical „thank u, next”, din 2018.  


După mai bine de trei decenii, Jennifer Coolidge reușește să câștige simpatia publicului prin rolul Tanyei din „The White Lotus”. Rolul femeii singure și bogate a fost special creat pentru actriță de către producătorul serialului, Mike White.  


Mike mi-a oferit ceva ce nimeni altcineva nu mi-a mai dăruit vreodată.

Umorul autentic al lui Jennifer Coolidge a fost în sfârșit recompensat cu primul ei Emmy la 61 de ani, iar la începutul lui 2023, Coolidge a câștigat și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar. 

Unde o mai poți vedea pe Jennifer Coolidge?

Jennifer Coolidge apare și în serialul thriller de pe Netflix, The Watcher, precum și în alte trei filme care urmează să fie lansate: Shotgun Wedding (unde joacă și Jennifer Lopez), Legally Blonde 3 și We Have a Ghost.



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.