Cool Stuff

Funkiss 17 ianuarie | Ne-a fost mai rău și ne-a trecut

În curând, în China va începe anul Iepurelui de Apă. În România s-a început deja anul bacșișului pe sub mână. Aflați aici și de ce o femeie a alergat 6.300 de kilometri. Bine, nu motivul real, dar o bănuială pertinentă.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Nu este o zi incredibilă pentru Balanțe, dar nici una de care ar avea cum să se plângă. La cât de multe chestii se plâng Balanțele, înseamnă că azi chiar e o zi incredibilă.

Scorpionii se pregătesc pentru un eveniment dificil. O întâlnire cu cineva pe care nu-l suportă sau o vizită la dentist? Oricum, se lasă cu ceva dureri și regrete.

Săgetătorii trec printr-o perioadă îndeajuns de nefastă încât să descopere că optimismul lor nu era chiar incurabil.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Eric Adams, primarul din New York, spune că <<nu e loc>> de migranți în orașul său”. Are în port o statuie care spune altceva, poate o știe. Ce-i drept, în New York nu mai e loc din anii ‘60, decât dacă ești dispuși să dai 2.000 de dolari pe lună pentru 15 metri pătrați. Minimum.

„2023 este anul Iepurelui de Apă în zodiacul chinezesc”. În România îi spunem ciorbă.

„Un deținut a încercat să evadeze din arestul București săpând o gaură în perete”. Polițiștii s-au prins ce face când deținutul a cerut un poster de perete mare cam cât are el umerii de lați.

„Pedeapsa primită de un bărbat care a scris mesaje obscene pe blocul unde locuia fosta iubită”. Printre mesajele obscene, „sper să anuleze Netflix un serial fix când te prinde”, „sper să uiți să iei lapte și să-ți dai seama de-abia după ce ți-ai făcut cafeaua” și „să ți se taie apa caldă fix după ce ți-ai pus șampon în păr”.

„Anglia interzice vesela din plastic de unică folosinţă, pentru a reduce cantitatea de deșeuri din plastic”. Dacă vrea să reducă și din gazul de seră produs de insula britanică, ar putea să interzică și fasolea scăzută din meniul de mic dejun.

„<< Rezervă>>, autobiografia prinţului Harry, cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din toate timpurile. A intrat în <<Guinness World Records>>”. Record care ar fi, evident, învins de o carte scoasă de prințul William. Probabil denumită „Titular”.

„Andrew și Tristan Tate ar putea ieși din închisoare peste câteva zile. Procurorii verifică laptop-urile de pe care s-a făcut videochat”. Frații riscă amenzi de 1.000 de lei pentru pornografie și de 10.000 de dolari pentru Windows fără licență.

„Impozitul pe bacșiș sau cum au reușit românii să fenteze statul: bacșișul declarat pe bon - 0 lei, dar dat <<pe sub masă>> ospătarului”. Pentru unele localuri, este un obicei să fie pe sub masă și bacșișul, și clientul.

„Record mondial. O femeie din Australia a alergat timp de 150 de zile şi a străbătut 6.300 de kilometri”. Rămâne întrebarea: cât de mare era păianjenul care a speriat-o?

„Tot mai multe companii afișează salariul în anunțul de angajare. Ce beneficii le aduce”. Nu mai trimit CV-ul toți ăia care sperau să-și permită și mâncare și curent dintr-un „salariu atractiv”. Practic, e ca pe Tinder, doar că salariul apare nemachiat.

„O specie nouă: cercetătorii au descoperit un şarpe boa pitic în Amazonul ecuadorian”. În Grădina Edenului, ar fi putut să o tenteze pe Eva cu cel mult o afină.

„STUDIU. Care este trucul pentru creier care îți poate debloca creativitatea”. Mă, care cântă-n spate „Maria Ioana” de la Grasu XXL?! Nu la asta se referă articolul!

😂 Shakira a scos o nouă piesă, de data asta atacând un șofer care și-a abandonat căruciorul de cumpărături în parcarea unui mall.  

😂 În cartea sa, „Rezervă”, Prințul Harry acuză Casa Regală că preferă șahul doar pentru că nu include prinți moștenitori. 

😂 Faimoasa publicație britanică „The Oxford English Dictionary” a anunțat că, din 2023, „să împarți frățește” înseamnă ca fratele mare primește tot, iar cel mic scrie o carte.

😂 După un an de studiat Pasajul Unirii, NASA a ajuns la o concluzie incredibilă: găurile negre s-ar putea să nu distrugă materia, doar să o blocheze.

😂 Proteste de amploare după anunțul că Poșta Română trece la Windows 7. Problema principală a sindicatelor: „ăsta nu vine cu Solitaire”!

😂 Un copil de doi anișori a sunat la 112 pentru a reclama dispariția mamei sale. Cuvintele sale exacte au fost „cucu, nu bau”.

😂 Un val de aer bipolar va traversa România. Pe scurt, vremea va fi bună rău.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

395: Imperiul Roman este împărțit definitiv în Imperiul Roman de Răsărit și Imperiul Roman de Apus. Ținând cont că împărații celor două imperii erau frați, puteau să păstreze imperiul unit, dar cel mare să-l cedeze celui mic după ce nu-i mai venea.

1377: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma, de la Avignon. „Papa de la Avignon” parcă nu sună la fel de bine.

1906: În baza legii asupra brevetelor de invenții, se înființează Oficiul român de invenții. În România de astăzi, din nefericire, cel mai des inventează presa, știri. Și jumătatea ta, motive de ceartă.

1595: Regele Henric al IV-lea al Franței declară război Spaniei. Nu spunem că poate băuse ceva înainte, dar era totuși primul rege din familia de Bourbon.

1706: S-a născut politicianul, omul de știință, inventatorul și modelul bancnotei de 100 de dolari americani, Benjamin Franklin. A descoperit că norii pot produce curent, dar un geam și o ușă deschise nu.

1917: SUA plătește Danemarcei 25 de milioane de dolari pentru Insulele Virgine Americane. Se spune că Insulele Virgine ar fi rămas doar Insule după ce le-a vizitat Chuck Norris.

1962: S-a născut Jim Carrey, unul dintre puținii actori care-au identificat și întruchipat o problemă mintală. Mai exact, psihologii au descoperit și definit o nouă deziluzie, numită „deziluzia Truman Show”, cei care suferă de ea fiind convinși că sunt personaje principale într-un reality show și că toți oamenii din viața lor sunt actori. În România este chiar plauzibil, ținând cont că tot apar actori, cu toate că nici cei pe care-i avem acum nu prea au în ce să joace.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.