Cool Stuff

Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike:GO din lume este o româncă: Ana Dumbravă

Ana Dumbravă este și prima jucătoare de CS:GO care primește această distincție.

Românca Ana Dumbravă a primit această distincție la finalul săptămânii trecute în cadrul galei HLTV Award Show 2022 (eveniment care îi premiază pe cei mai buni jucători de profil) care a avut loc în Stockholm, Suedia.

Ana are 23 de ani și este jucătoare profesionistă de CS:GO din 2015. În ultimii ani ea a câștigat numeroase premii la cele mai importante turnee de CS: GO pe plan mondial.

Trofeul câștigat de Ana este cu atât mai special cu cât reprezintă primul de acest gen oferit unei jucătoare - anul 2022 este primul în care platforma internațională HLTV a adăugat și un premiu pentru categoria feminină.

De asemenea, Ana face parte din cea mai de succes echipă feminină de CS:GO din lume, iar performanțele sale sunt cele care au propulsat echipa Nigma Galaxy, fiind jucătoarea cu cel mai mare rating din echipa sa la toate cele 3 turnee majore adjudecate.


„Sper ca prin acest trofeu să inspir mai multe femei să se alăture industriei gamingului. În alt doilea rând, doresc să mulțumesc coechipierilor mei pentru că m-au ajutat să devin un jucător mai bun, o persoană mai bună, mulțumesc organizatorilor, familiei și prietenilor mei, tuturor care au contribuit să-mi îndeplinesc visul”, a declarat Ana pe scena HLTV Award Show 2022.


Ana este main AWP-er (Artic Warfare Police) pentru echipa feminină de Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Nigma Galaxy, rolul său în echipă fiind acela de sniper – de a elimina adversarii de la distanță cu arma cu lunetă.

Ana a participat, într-o primă fază, la campionate naționale (2014-2015), performanțele ulterioare propulsând-o în competiții internaționale. În 2020 a câștigat campionatul internațional „Girl Gamer Festival” Dubai, iar anul trecut a fost câștigătoare în Dallas și Valencia, la cele mai importante turnee de Counter Strike din lume. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.