Cool Stuff

Funkiss 18 ianuarie | Queen, Gaga și Kim Kardashian

Primăriile își fură tema, Campionatul Mondial umple iar stadioane și heliportul Târgu Jiu merge numai ziua. Toate, normal, doar din cauza războiului.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Capricornii vor avea probleme cu mâinile. De fapt, cu palmele. De fapt, îi mănâncă o palmă. Bine, bine, trebuie să dea bani.

Astăzi, mai mulți oameni vor încerca să abuzeze de bunătatea Vărsătorilor. Fără să știe că are o limită și că e una ascuțită.

Peștii descoperă, azi, că, dacă râzi, lumea râde cu tine, dar, dacă te faci că plângi, lumea te lasă-n pace.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Strategiile copy-paste ale primăriilor, pentru bani europeni. Limba de lemn, multiplicată la xerox”. Și copiii de clasa a V-a știu să schimbe puțin când copiază tema de la altul. Bine, nu toți, probabil doar ăia fără șanse la primărie.

„Serbia îi cere Rusiei să oprească recrutarea sârbilor online pentru războiul din Ucraina”. Cum funcționează recrutarea online? Dai click pe un banner? Trimiți SMS cu „DA” la un număr de telefon?

„O româncă a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume <<Am vrut să le demonstrez tuturor că și fetele pot juca bine CS:GO>>”. Știi, când speli vasele sau aspiri sau faci o salată și vine jumătatea ta și zice „aoleu, lasă-mă pe mine, că nu faci bine”. Probabil așa a fost și cu Counter Strike și se pare că da, ea chiar știa mai bine și acolo. Dacă mai câștigă mult femeile la concursurile de Counter Strike, probabil o să apară în ele și proba de costume de baie.

„Din cauza unui zvon că Lady Gaga l-a confundat pe Ed Sheeran cu un chelner, artista a ajuns să-l servească pe el”. Și Lady Gaga ar fi putut deseori să fie confundată cu mai multe lucruri, printre care un yeti, un brad de Crăciun și un arici de mare machiat de petrecere.


„O rețea de <<autostrăzi>> mayaşe de 177 de kilometri a fost descoperită cu ajutorul tehnologiei moderne”. Dacă nu mai sunt peticite, ale noastre dispar complet până de Paște. Întrebarea este - câți bani dădeau mayașii pe un studiu de fezabilitate?

„Peste 500.000 de bilete au fost vândute pentru Cupa Mondială de fotbal feminin 2023”. Haterii spun că adevărata reușită este a antrenorilor, care au convins unsprezece femei să iasă în public îmbrăcate fix la fel.

„<<Queen>> a fost ales de copiii din Marea Britanie cuvântul anului 2022”. E bine să vezi că aprecierea pentru rockul clasic nu a murit.

„O școală din Sibiu apelează la voluntari din cauza lipsei de personal: doi profesori pensionari au redeschis biblioteca. Conducerea caută acum, tot ca voluntari, un informatician și un paznic”. Nu cred că „învățământ gratuit” se referă la faptul că e făcut de voluntari.

„Vreme mult mai călduroasă decât normalul perioadei, în următoarele trei zile. Temperaturi de până la 21 de grade în Bucureşti”. Cum scria și Caragiale, „căldură mai mare decât normalul perioadei, mon cher”.

„O italiancă de 82 de ani, din Roma, s-a aruncat de la geam și a căzut peste o româncă”. Facem un mic update al datelor războaielor daco-romane: 101-102, 105-106, 2023-2023.

„Peste 1.000 de maşini vechi, scoase din circulaţie în Sfântu Gheorghe, cu programul <<Dăm valoare rablei tale>>”. Pentru numele programului, organizatorii s-au luptat cu un amanet, care deținea deja această deviză.

„Super-bogaţii planetei câștigă 2,7 miliarde de dolari pe zi: 1% din populaţia globului deţine 60% din averea lumii”. Alternativa s-a testat și în România între ‘48 și ‘89 și nu prea a fost ce trebuie.

„Coşmarul unor români al căror bloc a intrat în reabilitare vara trecută. S-au trezit iarna cu apartamentele găurite. Firma dă vina pe războiul din Ucraina”. Este urât să vezi un război folosit ca o scuză ieftină. Războiul din Ucraina mi-a mâncat tema, doamna profesoară!

„Fanii lui Andrew Tate au ieșit în stradă în Grecia. La manifestația organizată pe TikTok au venit peste 500 de tineri”. Dacă frații Tate sunt găsiți vinovați, manifestația din Atena va fi, practic, una pro-proxenet.

„Super-maşinile lui Andrew Tate au fost confiscate dintr-un garaj de lângă Bucureşti”. Printre ele este și o mașină unică în lume: o Dacie 1300, care pleacă la prima cheie și  în al cărui jiclor nu s-a suflat niciodată.

„De zece ani, heliportul din Târgu Jiu e funcțional doar pe jumătate și poate fi folosit doar cât e lumină afară”. Paza de coastă a României patrulează doar când au vânt în pânze și ca să scapi ușor de Poliție, le sperii caii.

„Premieră istorică în China: populaţia a scăzut în 2022 pentru prima dată în ultimii 60 de ani”. Din nefericire, este vorba tot de populația de urși panda.

„<<M3GAN>>, primul film horror de succes al anului 2023, va avea o continuare”. Este despre un robot umanoid, care terorizează o familie. Și creatorii speră să nu ne dăm seama că e, practic, aceeași poveste ca a filmului „Terminator 2”.

„Rodeanu: Bode, ţinut în braţe de Iohannis, este o problemă de siguranţă naţională”. Dar ar fi un final fericit pentru o comedie romantică, în care sper că cei doi vor accepta să joace. Scenariul e gata.

„Relaxarea în natură descurajează consumul de antidepresive”. Studiu făcut, probabil, de dezvoltatorii cartierului Greenfield.

„O coreeancă a investit 50.000 de lire în operații pentru a semăna cu Kim Kardashian”. Kim Kardashian, nervoasă. Ea a cheltuit dublu pentru operațiile necesare să arate ca Kim Kardashian.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York. Este prima și ultima sa soție, spre deosebire de următorul Henric, al VIII-lea, care a fost căsătorit, pe rând, cu o întreagă echipă de volei.

1733: A fost adus la o gradină zoologică din Boston primul urs polar prezentat public vreodată în SUA. Era, totuși 1733, când un urs alb primea, automat, mai multe drepturi decât ceilalți urși.

1778: Exploratorul englez James Cook este primul european care descoperă Insulele Hawaii, pe care el le numește „Insulele Sandwich”. Mai descoperise și Caraibele, denumite „Insulele Shaorma” și Antilele, botezate „Insulele Burger”.

1799: Francezul Louis Robert primește brevetul pentru prima instalație de produs hârtie. Neclar dacă avea două sau trei straturi.

1879: La Teatrul Național din București are loc premiera comediei „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale. A umplut sălile de zici că era prequel la „Teambuilding”.

1887: Lazăr Edeleanu reușește prima sinteză a amfetaminei la Universitatea Friedrich-Wilhelms. Ar merge chiar un film sau un serial cu un profesor de chimie care sintetizează amfetamină. Stai un pic!

1919: A fost fondată compania Bentley Motors. În acel an, existau doar doi oameni care-și puteau permite o mașină produsă aici.

2005: Compania Airbus a lansat, avionul A380, chiar și azi cel mai mare aparat de zbor civil din lume. Configurația tipică - 525 de locuri. Configurația economică - 853 de locuri. Configurația viitoare, când vom sta tot zborul în picioare, ca să încăpem mai mulți - 1.400 de oameni. Cu niște bandă dublu-adezivă pe aripi, fuselaj și remorcă, probabil trece de 2.000 de călători.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.