Cool Stuff

De vorbă cu Spike despre implicarea în filmul „Taximetriști”: „N-am avut așa emoții de la prima cântare pe scenă”

Spike a compus o piesă pentru acest film, dar are și un mic rol.

Cea mai nouă comedie românească din cinematografe este „Taximetriști”, un film despre viața de noapte din București văzută de doi taximetriști, Liviu (Rolando Matsangos) și Lică (Alexandru Ion), ce iau parte la o serie de evenimente pline de umor și răsturnări de situație.

Spike a compus o piesă special pentru coloana sonoră a filmului regizat de Bogdan Theodor Olteanu. De asemenea, Adrian Nicolae, co-scenarist, a reușit să-l convingă pe rapper să accepte și un mic în această producție. 

„Tot timpul am fost îndrăgostit de cinematografie. Am un background în post-producție video și totodată am filmat timp de opt ani videoclipuri pentru aproape toate numele din industria muzicală. M-am lăsat de asta acum ceva timp să mă ocup de muzică. E foarte fain că muzica m-a dus în lumea de care îmi era dor și pe care nu credeam că o mai întâlnesc.”, povestește Spike.

Am stat de vorbă cu Spike pentru a vedea cum a fost întreaga experiență, dacă ar mai face muzică de film sau dacă ar mai fi tentat să apară și în alte filme pe viitor.


Povestește-ne un pic despre implicarea ta în acest proiect cinematografic. Cum de ai făcut acest pas? Ce te-a convins?

Adrian Nicolae m-a convins. Este un domeniu în care am foarte mulți prieteni și care totodată îmi este foarte drag. 

Ai compus muzica pentru acest film. Cum a decurs acest proces? Ce anume te-a inspirat? 

Am văzut prima dată piesa. Nu live, din păcate, deși a încercat Adrian să mă cheme de câteva ori, doar că nu s-au potrivit zilele. Procesul a fost foarte nou, cumva. Am stat într-o seară cu un link de YouTube privat, m-am uitat la piesă și luam notițe… replici, stări, situații. Pe baza lor am încercat să scriu o poveste cât se poate de scurtă.

Cum a fost această experiență, de a compune muzică de film? Ai mai repeta figura? 

Aș repeta figura oricând. Cum spuneam, este un domeniu foarte fain și îmi place să mă implic.


În același timp ai și un rol în „Taximetriști”. Ce ne poți spune despre acesta? 

S-a gândit Adrian sa scrie un „cameo” pentru noi doi. M-a rupt. N-am avut așa emoții de la prima cântare pe scenă.

Cât de greu a fost să te transformi în actor, chiar și pentru un rol mai mic?

Repet, emoții ca naiba. Am avut o singură replică în fața lui Alex și mă îngrozea de fiecare dată când mă apropiam de el. 

Apropo de asta, cum te-ai simțit ca actor? Ai mai repeta figura? Te-ar tenta un rol mai important, poate chiar principal, într-o viitoare producție? 

Este foarte tentant. Cine știe, poate pe viitor … 


Ce așteptări ai de la „Taximetriști”, mai ales având în vedere tot hype-ul generat de o altă comedie românească: „Teambuilding”? 

Sper să se ridice la înălțimea așteptărilor. Abia aștept să văd și eu filmul. Dar am încredere în Adrian Nicolae și în Bogdan Theodor și sunt convins că au făcut o treabă bună. Am stat cu ei la masă și am văzut chimia dintre ei. Sunt curios ce o să mai facă pe viitor.

Ce urmează pentru Spike în 2023? Album nou, colaborări surprinzătoare, un alt rol în alt film? 

Păi… ăsta este cu totul alt interviu 🙂 … Tot ce pot să spun este că o să fie un an încărcat.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.