Cool Stuff

Funkiss 19 ianuarie | Iarna, bumerangurile și alte lucruri care se întorc

A fost o săptămână cu bune și rele, împărțite manelistic: doar zece la sută sunt din prima categorie. Mai punem una la rele: nici nu-i vineri!

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Berbecii se vor lăsa influențați de cineva apropiat când iau o decizie importantă. E perfect, dacă nu iese bine, ai pe cine să dai vina. 👍

Taurii aud, azi, o voce dinăuntrul lor, care le spune să se teamă. Se numește anxietate-indusă-de-realitate, îmi pare rău.

Gemenii fac, astăzi, un pas important către ceva ce-și doresc. Cel mai probabil, către weekend, dar nu judecăm.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Temperaturi neobişnuit de mari în trei sferturi din ţară, la mijlocul lui ianuarie. 21 de grade Celsius, maxima în Bucureşti.” Stați liniștiți, este doar trailerul primăverii care se va lansa peste câteva săptămâni. Pare că o să fie mișto.

„Cel mai nou submarin nuclear al Rusiei a părăsit baza navală din Marea Albă”. El va ieși la suprafață din zece-n zece minute, să ia aer marinarii.

„Rusia își vrea înapoi portavionul sovietic pe care China l-a cumpărat de la ucraineni în anii '90 pentru <<câteva sticle de vodcă>>”. Și eu credeam că flanelul e cea mai proastă decizie a anilor '90. Portavionul rusesc se deplasează cu 20 de noduri, dar poate atinge și 30 de noduri, dacă vâslașii sunt odihniți.

„Ambasadorul rus îşi exprimă dezamăgirea faţă de interzicerea steagului ţării sale la Australian Open: <<au sacrificat spiritul de fair-play>>”. Australia recomandă armatei rusești strategia militară bumerang - să se întoarcă de unde-a plecat.

„Șeful diplomației din Rusia: <<SUA, prin intermediul Ucrainei, poartă un război împotriva ţării noastre>>”. Când îl iei la palme pe unul mai mic și te bate frate-su mai mare, nu-ți rămâne decât să pârăști.  

„Un site de știri din domeniul tehnologiei a folosit un AI pentru a-i scrie articolele. Acestea sunt pline de greșeli”.  AI-ul în cauză ar fi declarat „timpul trece, leafa merge”.

„Un nou raport oficial din Canada schimbă drastic recomandările de consum de alcool, de la aproape două băuturi pe zi la două pe săptămână”. Asta înseamnă că, de azi, așa beau canadienii tineri: doar sâmbătă și doar vineri.

„A fost pus sub control judiciar un cetățean din Neamț care are un document de <<cetățean al Daciei>>, se declară <<om viu>> și nu recunoaște autoritatea Statului Român”. Dacă tot e pus sub control, nu m-aș opri la cel judiciar.

„Debut de vis pentru Luis Suarez la noua echipă - atacantul a cucerit și primul trofeu”. Este, de fapt, al doilea trofeu. Primul este Urechea de Aur, pe care, aparent, tot el îl și decernează.

„Netflix oferă un salariu de până la 385.000 de dolari unui însoţitor de bord pentru unul dintre avioanele sale private”. O idee foarte mișto, deci, cum ne-a obișnuit Netflix, o să dureze cel mult două sezoane înainte să fie anulată.

„Atenţionare de călătorie pentru Franţa: circulaţie feroviară şi transport public perturbate de grevă”. MAI avertizează românii din Franța că se vor simți ca acasă. Momentan, Franța are mai puține „Trains à Grande Vitesse” și mai multe „Trains à Sans Vitesse”.

„Bătaie cu topoarele în mijlocul străzii într-un oraș din România. <<La nivelul Poliției nu există o structură capabilă de contracararea violenței urbane>>”. Nu văd problema, ținând cont că bătaia cu topoare sună mai mult a violență rurală.

„Conform Bloomberg, Microsoft urmează să anunţe o reducere de mii de locuri de muncă în toate diviziile”. Analiștii de tech spun că e posibil ca sistemul de operare Windows 12, care va fi lansat undeva în 2024, să fie de fapt un Windows XP cu kilometrajul dat înapoi.

„Circulație restricționată în Piața Unirii. Tasări ale șoselei deasupra pasajului și deasupra planșeului Unirii”. O soluție vehiculată pentru ca pasajul să nu se surpe: să-l umple cu tiruri care să țină acoperișul.

„Un sindicat francez ameninţă că va tăia curentul pentru parlamentari şi miliardari”. În România nu prea ar funcționa - până se face destul de beznă încât să aprinzi luminile, Parlamentul României e deja gol de patru ore.

„România se situează pe poziţia 13 în UE, cu 129.328 autoturisme noi înmatriculate anul trecut”. Prindem, totuși, podiumul la autoturisme „ca noi”.

„Bătaie generală între patru elevi din Caraş-Severin, după terminarea cursurilor. Motivul încăierării ar fi fost o fată”. Fata, la un pas de a organiza accidental încă o Gală Bute.

„Primăria Timișoara anunță că taie cablurile suspendate. Locuitorii din mai multe zone ale orașului vor rămâne fără televiziune și internet”. Mai jos, i-am cerut unui chatbot să-mi arate cum se va desfășura operațiunea Primăriei Timișoara:


A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1978: Ultimul Volkswagen Broscuță fabricat în Germania părăsește fabrica VW din Emden. Mașina era denumită așa după faptul că, sărutată, se transforma în Volkswagen Prinț.

1419: Henric al V-lea al Angliei cucerește orașul francez Rouen, în cadrul Războiului de 100 de ani. În secole apuse, războaiele puteau dura zeci de ani, jumătate din timp dura doar drumul până la front.

1806: Marea Britanie a ocupat Capul Bunei Speranțe, după ce fusese descoperit de portughezi și colonizat de olandezi. Ce căutau toți europenii ăștia în vârful sudic al Africii e mai bine să nu ne întrebăm în aceste momente de instabilitate geopolitică.

1840: Căpitanul american Charles Wilkes a observat, în timpul unei expediții de explorare, coasta estică a Antarcticii și a cerut ca această regiune, cunoscută ulterior drept Wilkes Land, să devină parte a Statelor Unite. Pe principiul pe care au funcționat multe alte țări până la acel moment, „ce-am văzut să fie-al nostru”.

2006: NASA a lansat prima sondă spațială către Pluto. Realizează cele mai detaliate fotografii cu câinele lui Mickey Mouse.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.