Cool Stuff

Funkiss 20 ianuarie | Facturi, insecte și butoane greșite

Se spune că nu e bine să iei decizii la nervi. În România n-am mai lua decizii. Ce-a bulversat insectele, cine n-are voie în Piața Unirii și cât mai e curentul în Vrancea.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Racii vor avea un weekend plin de experiențe noi. Probabil aspiră și în spatele canapelei.

O problemă veche, lăsată nerezolvată, o să le complice viața Leilor. Nu uita, burta e cam singura problemă care se rezolvă doar fugind de ea.

Fecioarele au avut și zile mai bune. E important ce faci când te lovești de probleme. Cum spunea un înțelept, focul care mistuie lemnul întărește oțelul.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Vehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone nu vor mai circula prin Piaţa Unirii". Asta rezolvare, bravo. Când se găurește o șosea, scazi viteza maximă în zona gropii. În ritmul ăsta, în câțiva ani, o să ai voie în Piața Unirii doar pe jos. Și doar dacă ai 70 de kile.

„DNA a descins la Poliția Locală Sector 1". Ca răzbunare, Poliția Locală Sector 1 a amendat DNA pentru tulburarea liniștii publice.

„Un bărbat din Alba-Iulia a câștigat concursul de dat palme și un cec de 5.000 de euro". Și când te gândești că ai noștri ne băteau gratis.

„Nave ultramoderne intrate în dotarea Gărzii de Coastă a României. Înlocuiesc vase construite acum zeci de ani". Reprezentant Garda de Coastă: „ne plac noile nave, găsim noi unde să prindem pânzele".

„Victoria Beckham mănâncă zilnic, de 25 de ani, același fel de mâncare". Când mănânci aceeași chestie mai multe zile, probabil că a făcut maică-ta ciorbă.

„Temperaturile din Groenlanda sunt cele mai ridicate din ultimii 1.000 de ani. Ghețarii lumii ar putea să dispară". Titanicul, în sfârșit, razbunat.

„Înfrângerea Rusiei în Ucraina ar putea duce la <<sfârşitul lumii>>, avertizează patriarhul Kirill”. Miracol într-o mânăstire moscovită - o statuie a Fecioarei Maria a dat dezamăgită din cap.

„Primele semne ale unei împăcări diplomatice cu Austria. Ambasadorul României, retrimis la Viena la o lună de la votul pentru Schengen”. Poate ăsta e și trucul: mai întâi primesc un român, apoi doi, trei… și așa intrăm toți.

„Un vrâncean a primit o factură Enel de 376 de milioane de lei (aproximativ 76 de milioane de euro). Au retras-o repede, spunând că a fost o greșeală”. Greșeala: factura era, probabil, pentru vecinul său. A lui e de 400 de milioane.

„Maria Grapini lovește din nou. A votat împotriva înființării tribunalului pentru crimele de război din Ucraina: <<Din greșeală>>”. Doamna spune că a greșit tasta, cum mai pățim toți. Mai greșim butonul la lift, mai băgăm PIN-ul greșit la bancă, mai susținem crime de război.

„Înșelăciune cu panouri fotovoltaice: românii care le-au cumpărat la prețuri promoționale fără să le primească”. Promoția reală era „Plătești un panou și primești două țepe!”

„Plantele și insectele, bulversate de vremea neobișnuit de caldă”. Asta înseamnă că, peste câteva zile, când vin zăpezile, o să fie de-a dreptul siderate.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

649: Împăratul Chindasuint îl încoronează pe fiul său co-conducător al Regatului Vizigot, inventând nepotismul.

1775: S-a născut fizicianul André-Marie Ampère, care și-a împrumutat numele unității de măsură pentru intensitatea curentului electric. Dacă numele meu va fi folosit vreodată ca unitate de măsură, vreau să se știe că un dragostin = o glumă proastă / secundă.

1841: Insula Hong Kong este ocupată de britanici în Primul Război al Opiului împotriva Chinei, război pornit, practic, pentru că britanicii voiau reduceri la chinezării.

1930: S-a născut Buzz Aldrin, fie al doilea om care a pășit pe Lună, fie actor în rol secundar în filmul „Oamenii pe Lună”, regizat în 1969 de Stanley Kubrick.

1961: Democratul John F. Kennedy este inaugurat cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite și primul cu o regretabilă pasiune pentru mașini decapotabile.

1964: Patru englezi cu tunsori la castron lansează primul lor album în Statele Unite, „Meet the Beatles”.

1992: Biblioteca Americană din București a devenit Centrul Cultural American. Câteva zile mai târziu, Biblioteca Românească din America a devenit o shaormerie.

1993: Democratul Bill Clinton devine cel de-al 42-lea președinte al Statelor Unite. Printre președinții americani acuzați de abuzuri în Biroul Oval, el a fost acuzat de abuzuri sub el.

2009: Democratul Barack Obama devine primul președinte afro-american al Statelor Unite, arătând că SUA au puterea să se schimbe, doar că le ia un pic peste 200 de ani.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.