Cool Stuff

TikTok ar putea fi interzis de la 1 septembrie în Uniunea Europeană

Comisia Europeană a transmis acest mesaj direct companiei chineze.

Aplicația TikTok ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană începând cu luna septembrie a acestui an. Mesajul a fost transmis de comisarul european pentru piaţă internă, Thierry Breton, printr-un apel video adresat conducerii companiei chineze.

Breton a subliniat încă o dată că TikTok trebuie să depună toate eforturile pentru a respecta legea privind serviciile digitale (DSA) înainte de termenul limită stabilit (1 septembrie).

Legea privind serviciile digitale obligă platformele de socializare să ia o serie de măsuri în combaterea dezinformării, a discursurilor bazate pe ură şi a utilizării de date personale, dar obligă și la o mai mare transparenţă.

TikTok a răspuns că va respecta legea europeană și a mai ținut să reamintească că deja a depus eforturi pentru a respecta întreaga legislaţia UE, inclusiv reglementările GDPR şi Codul de bune practici privind dezinformarea.

Compania TikTok se află în mijlocul unui scandal după luna a recunoscut că unii dintre angajaţii săi au accesat inadecvat datele a doi jurnalişti, pentru a încerca să identifice o sursa a informaţiilor dezvăluite spre presă.

În acest context, Thierry Breton a afirmat că legea europeană privind serviciile digitale include sancţiuni descurajatoare, inclusiv interzicerea în UE în cazul unor încălcării repetate severe care ameninţă viaţa sau siguranţa oamenilor.

Rămâne de văzut dacă până în septembrie compania TikTok se va ține departe de scandaluri similare și va reuși să respecte cu adevărat legea europeană. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.