Cool Stuff

Funkiss 23 ianuarie | Ce face o prăjitură „specială”?

Corupție, pârâcioși și alte lucruri care te-ai aștepta să fie exportate din România.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Balanțele refuză, astăzi, să ierte pe cineva care le-a greșit. Cel mai bine e să ierți, dar să nu uiți. Greșeala repetată e păcăleală.

Scorpionii simt că au mai mult control față de lucrurile nesigure din viețile lor. Dumnezeu râde când îți faci planuri și chicotește când simți că ai control. 

Săgetătorii vor lua o decizie importantă pentru starea lor financiară. La cât de mult s-a scumpit mâncarea, asta poate să însemne că vor cumpăra un singur kilogram de cartofi în loc de două.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Scandal de corupție la Kiev. Ministerul Apărării neagă că a cumpărat mâncare pentru soldați la prețuri umflate”. Nu știu dacă ați mai fost recent printr-o piață sau supermarket, dar nu cred că mai există nimic de mâncare cu prețuri neumflate.

„În Italia există bănci care nu gestionează bani, ci timp, iar moneda o reprezintă orele de lucru”. Dacă vrei să-ți cumperi o bancă prin ei, avansul e probabil de 20 de luni de muncă, iar ratele de 30 de ani de muncă. EXACT CA LA O BANCĂ NORMALĂ!

„Directorul BBC l-a ajutat pe Boris Johnson să obțină un credit uriaș. Șeful BBC a fost înainte director de bancă”. E o vorbă din bătrâni: „ai grijă pe cine girezi, că poate nu e cine crezi”.

„Dosar penal după petrecerea cu <<prăjituri speciale>> din Râmnicu Vâlcea. Testele au arătat că 15 persoane au consumat marijuana”. Oribil, inacceptabil și deplorabil! Să-mi spună cineva unde e cofertăria aia, ca să nu cumpăr vreodată de la ei din greșeală! 

„SUA vor trimite în România câteva mii de militari de elită și un general cu două stele”. Bine că vin în România câteva batalioane și un general, dar turneul Madonnei nici nu trece la est de Berlin.

„Probleme în trafic, în weekend: restricții în județul Sibiu după ce s-a surpat un taluz”. Nu știam ce este un taluz până la știrea asta, dar trăitul în România te învață cuvinte noi, în special când ceva se strică / se surpă / este furat.

„O italiancă parcurge zilnic 1.600 de kilometri pentru a merge la serviciu: <<Trenul e mai ieftin decât chiria în Milano>>”. Ca distanță, face zilnic drumul Constanța-Timișoara, dus-întors. Ca durată, face zilnic drumul Berceni-Pipera.

„BBC: Un dezertor rus locuieşte în pădure, unde se ascunde de mobilizarea lui Putin”. Mă, nu mai pârâți omul! Probabil au arătat și pe o hartă unde poate fi găsit.

„Un studiu pe 40.000 de adulţi arată că mersul pe jos sau cu bicicleta este influenţat major de cartierul în care locuieşti”. Era necesar un eșantion atât de mare să descoperi că, să mergi cu bicicleta în Berceni, îți place sau te temi?

„Un preot american susţine că a fost în iad. Se cântă Umbrella şi Don't Worry Be Happy, dar de către demoni, într-un mod atroce”. Mai mulți experți bănuiesc că preotul nu a fost în Iad, ci a ajuns, din greșeală, la audițiile pentru „America are talent”.

„Germania dă asigurări că este de partea corectă: vom continua să sprijinim Ucraina”. Un lucru incredibil de pozitiv, că Germania se mai oprește din când în când să se întrebe „oare e OK ce facem?”

„Hotelul din Europa în care turiştii pot dormi în două ţări, în acelaşi timp”. Nu, nu este în Ardeal.

„Meciul FCU Craiova - UTA nu a beneficiat de tehnologia VAR, din motive tehnice”. La meciurile din România, e o minune că avem destul VAR cât să trasăm marginile terenului.

„A apărut primul caz de telemuncă în fotbal! Antrenorul echipei Linares va alterna telemunca cu prezența fizică la antrenamente și meciuri”. Păi, în ritmul ăsta, meciurile o să se joace în jocul FIFA, cu fiecare jucător controlându-se pe el, de acasă.

„Un urs își vede pentru prima dată reflexia, într-o oglindă montată în pădure. Reacția lui a stârnit hohote de râs: se sperie, atacă oglinda și o sparge”.  Fix reacția autorului după ce a aflat cât costă o geacă North Face.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1512: Începe domnia, în Țara Românească, a lui Neagoe Basarab. Unul dintre puținii domnitori români reprezentați într-o pictură de pe Muntele Atos. Probabil lângă un tablou cu Gigi Becali.

1821: Tudor Vladimirescu a declanșat revoluția de la 1821, printr-o proclamație adresată locuitorilor Țării Românești. Din fericire, cei 20 care știau să citească au citit-o și celorlalți.

1945: Armata a 4-a română eliberează orașul Roznava din Cehoslovacia. În 1945 aveam patru armate, azi ajungem cu greu la trei sferturi.

1986: În celebra „Rock and Roll Hall of Fame” au fost introduși primii membri, printre care Little Richard, Ray Charles și Elvis Presley. Dan Spătaru, din nou ignorat grosolan de vest.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.