Cool Stuff

Funkiss 24 ianuarie | Uniri și despărțiri

Cine are plan cincinal pentru duș, de ce are Ronaldo un ochi vânăt și ce înseamnă cartonașul alb?

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Banii n-au miros, dar, azi, Capricornii reușesc cumva să dea de urma câtorva. 

Vărsătorii aud, astăzi, o bârfă bună, dar greu de crezut. Ușor de dat mai departe, însă.

Peștii se reîntâlnesc cu un rival. Nu un dușman, un rival. Adică un prieten care se descurcă mai bine decât ei.  

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Cinematografe din România, închise din cauza facturilor uriașe la energie". Deci de-aia închideau lumina când începea filmul.

„Cristiano Ronaldo, debut cu ochiul vânăt și fără gol marcat în tricoul lui Al-Nassr”. Așa e în fotbal, dacă voia ceva cu mai puține șanse de accidentări, putea să rămână la șah.

„Trenul Unirii va ajunge la Iaşi pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române”. Asta înseamnă că a plecat acum trei zile.

„Brazilia și Argentina pregătesc o monedă comună”. Cum România are banul și leul, iar SUA centul și dolarul, Brazilia și Argentina vor avea „șutul și golul”.

„Noul general rus responsabil de războiul din Ucraina obligă soldații ruși să se bărbierească mai des”. Probabil simțea că mulți soldați din subordine râdeau de el pe sub mustață.

„România, numită de ruși <<cea mai înapoiată țară din NATO>>”. Știți ce-ar fi frumos să fie înapoiat în România? TEZAURUL!

„A fost arătat primul cartonaș alb într-un meci oficial de fotbal. Cartonașul alb laudă fair-play-ul unui jucător”. Anul este 2045. Dinamo, antrenată de Cristiano Ronaldo, iese de pe teren cu opt cartonașe albe, patru roz, trei porcalii, unul albastru și trei galbene.

„Un tramvai a deraiat în zona Obor. Este al treilea tramvai care a ieșit de pe șine luni, în București”. Este foarte posibil să fi fost un act de răzbunare. După zeci și sute de Mercedesuri care le-au cotropit șinele, tramvaiele au ocupat partea carosabilă. Ironic, tramvaiele au ieșit în stradă pentru condiții mai bune.

„Trei tineri au furat dintr-o baltă 126 de kilograme de pește cu un BMW”. Cu un AUDI furau 200, cel puțin.

„Un medic care nu a mai făcut duș de cinci ani desființează mitul dușului zilnic. Întotdeauna v-ați ghidat după el, dar adevărul este cu totul altul”. Măi, dar opțiunile nu sunt doar astea două, zilnic sau o dată la cinci ani! Fă și tu în stil bucureștean - când e apă caldă, sau când nu faci ciorbă și e oala mare liberă.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

41: Excentricul împărat roman Caligula este asasinat. Anumiți conspiratori spun că tot de CIA, ca și JFK.

1848: În Coloma, California, s-a descoperit aur; aceasta avea să ducă la goana după aur din California de la jumătatea secolului al XIX-lea. Cumva asemănătoare cu goana după joburi în IT de la începutul secolului al XXI-lea.

1859: Adunarea Electivă a Țării Românești se pronunță pentru alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza, realizându-se astfel Unirea Principatelor Române. Pentru cei mai tinerei: Alex Cuza le face lipeala Moldovei cu Țara Românească, că e pus boss pe ambele.

1893: Apare, la București, revista umoristică „Moftul român” , condusă de Ion Luca Caragiale și Anton Bacalbașa. Moftul român de astăzi este undeva între apă caldă și adidași Balenciaga de 2.000 de euro.

1984: A fost lansat pe piață primul computer Apple Macintosh. A avut un succes atât de mare încât cofondatorul Apple, Steve Jobs, a fost concediat un an mai târziu.

1986: Are loc prima survolare a planetei Uranus, nava spațială Voyager 2 trecând la 81.500 km de planetă. Mai mulți angajați NASA au încercat să șantajeze diverși milionari cu mesajul: „We have very clear photos of Uranus”.

1990: CFSN adoptă „Deșteaptă-te, române!” drept imn de stat al României. Și, versiunea lui festivă, „Sculați gazde, nu dormiți”!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.