Cool Stuff

Funkiss 25 ianuarie | Bănuieli și huiduieli

Știm de ce a explodat turismul, cine-a fost nominalizat la Oscar și ce face UE să salveze albinele. Nu vă spunem, dar glumim împreună.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Berbecii, care, de obicei, vor să lenevească în zilele libere, au chef de aventură. Nu uita, în unele vacanțe te duci ca să-ți descarci bateriile.

Încăpățânarea Taurilor o să le creeze, astăzi, niște probleme cu superiorii. Evident, glumesc, cine ar putea să-i fie superior unui Taur?

Gemenii nu se bucură de revenirea iernii, au o perioadă foarte meteosensibilă. Le scade moralul pe măsură ce le cresc facturile la încălzire.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Ciucă și Ciolacu s-au plâns la Focșani de cei care i-au huiduit”. Dacă vor să se simtă mai bine, să-și imagineze că doar o persoană îi huiduia, restul îl huiduiau pe ăla.

„Ungurii trec graniţa în România să facă plinul mai ieftin, după ce plafonul a fost eliminat în Ungaria, iar preţurile au explodat”. Ministerul Turismului, pregătit să anunțe cifre record  de turiști străini

„ANAF scoate mai multe maşini la vânzare în perioada următoare, printre care și un Audi, cu prețul de puţin peste 1.000 de euro”. Nu au, undeva prin spate, și un apartament în Sectorul 3, ceva cu patru camere, pe la 10.000 de euro?

„Ce face Gareth Bale după retragerea din fotbal. S-a întors la o pasiune veche, pentru care era ironizat: golful”. Tiger Woods anunță retragerea din golf, pentru a fi căpitanul echipei naționale de fotbal din Țara Galilor.

„Nominalizări Premiile Oscar 2023. Lista completă anunţată de Academia Americană de Film”. Se introduce și noua categorie „Cel mai bun film pe care să adormă jumătatea ta cu toate că a promis că de data asta o să-l vadă pe tot”.

„Andrew Tate scrie poezii din arest: <<Gândacii și păduchii sunt singurii mei prieteni noaptea>>”. Asociația Gândacilor din Arest ar dori să se consemneze că sunt forțați de împrejurări să fie acolo și resping asocierea cu Andrew Tate. 

„Schimbări importante în Formula 1 în următorul sezon”. Cea mai mare schimbare: dacă un monopost din spate îți dă flash-uri, trebuie să te dai.

„Tezaur monetar vechi de aproape 2.000 de ani, descoperit întâmplător de un detectorist, expus în premieră la muzeul din Sebeș”. Ca să fim clari, la muzeu va fi expus tezaurul, nu detectoristul.

„Un asteroid va trece săptămâna aceasta la o distanță minusculă de Pământ! Vine cu 33.000 km la oră”. Posibil ca asteroidul să crească viteza în preajma Pământului, considerat zona rău famată a galaxiei.

„Muncitori acuzați de furt după ce au mers să repare acoperișul unei case din Hunedoara. Câți bani i-au dispărut proprietarei”. E urât să vezi muncitori care au renunțat la tradiții. Păi, nu furi din casa omului, furi din materiale.

„UE încearcă să inverseze <<declinul alarmant>> al numărului de albine şi al altor insecte polenizatoare”. Multe albine sunt, chiar și acum, confuze, după valul de știri despre moartea Reginei.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

41: După o noapte de negocieri, Claudius este acceptat ca împărat roman de către Senat. Nu au fost nici primii, nici ultimii senatori care să ia decizii noaptea. 

1475: Ștefan cel Mare, domnul Moldovei, a anunțat principii din Europa de victoria pe care a repurtat-o asupra turcilor, la Vaslui. Doar câțiva au răspuns, restul au dat doar „Seen”.

1533: Henric al VIII-lea al Angliei se căsătorește în secret cu cea de-a doua soție, Anne Boleyn, deși Papa nu a consimțit la dizolvarea căsătoriei cu Ecaterina de Aragon. Henric urma să ajungă, într-un final, la un palmares de șase neveste: trei Catherine, două Anne și o Jane.

1858: Cântat la nunta Prințesei Victoria, „Marșul nupțial", de Felix Mendelssohn, devine marșul popular al nunților. Cei ce nu înțeleg de ce sună a marș de război, probabil că nu au fost căsătoriți niciodată.

1864: A fost inaugurat Spitalul Colentina din București. Haterii spun că a fost și ultima dată când podelele sale au văzut un mop.

1918: Republica Populară Ucraineană își declară independența față de Rusia sovietică. Dacă se mai întreba cineva cât de veche este râca Rusiei.

1924: Au început primele Jocuri Olimpice de Iarnă în Franța, la Chamonix. Uneia dintre probe ar fi trebuit să-i găsim până acum o denumire un pic mai românescă, dar se pare că toată lumea a fost OK cu numele de curling.

1949: Au fost acordate primele premii Emmy. Evident că a câștigat câteva premii și „Tânăr și Neliniștit", care, în ‘49, era deja la sezonul 73.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.