Kiss Music News

Justin Bieber și-a vândut întreg catalogul muzical

Justin Bieber a făcut o vânzare extrem de profitabilă - artistul și-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical cu suma de 200 de milioane de dolari.

Compania care a achiziționat toate astea se numește Hipgnosis și are deja în baza de date nume sonore precum Bob Dylan, Bruce Springsteen, Neil Young, Stevie Nicks, Justin Timberlake și Sting.

„Justin este cu adevărat un artist unic, iar treaba asta este justificată de magnitudinea deal-ului făcut. Timp de 15 ani am fost recunoscător să-i urmăresc drumul, iar astăzi sunt fericit pentru toți cei implicați în proces. Măreția lui Justin abia începe”, a declarat managerul cântărețului, Scooter Braun, despre afacerea care s-a încheiat cu suma de 200 de milioane de euro. 


Rolling Stone declarat că este cea mai mare vânzare făcută de un artist din generația lui Bieber; spre exemplu, la altă categorie, Bruce Springsteen și-ar fi vândut catalogul cu aproape 550 de milioane de euro.

Directorul editorial de la Billboard a declarat că foarte mulți artiști s-au grăbit să-și vândă drepturile la final de 2021, înainte ca administrația Biden să crească taxele, în timp ce alții au profitat de ocazie la final de carieră, pentru a sta liniștiți la bătrânețe sau pentru a investi în imobiliare.

Pe de altă parte există și artiști care luptă împotriva acestui curent, cum ar fi Taylor Swift- - ea se luptă pentru a-și menține controlul creativ și și-a reînregistrat mai multe melodii pentru a obține drepturile muzicale asupra creațiilor sale.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.