Cool Stuff

Funkiss 26 ianuarie | Iarnă, Oscar și alte lucruri care ne lasă reci

Trecem destul de repede de la vreme de lopățică de nisip la vreme de lopată de zăpadă. Iarna își intră în drepturi pe care nu știam că le are.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Racii ar vrea să plece într-o călătorie exotică. Dacă-ți reduci așteptările de la destinație exotică la un loc ciudat, poți să bifezi ușor, doar de la coada la pașapoarte. 

Leii pierd ceva important pentru starea lor de bine. Probabil încărcătorul de la telefon.

Fecioarele se simt în vâltoarea destinului, senzație pe care, de obicei, o ai când altcineva ia deciziile pentru tine. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Un șofer a rămas fără permis după ce a condus o mașină dotată cu dispozitive luminoase și sonore". De ce să dai flash-uri, când poți să dai un „nino-nino"?

„Un district din Londra vrea să interzică accesul maşinilor pe 75% din străzi". Asemănător cu Bucureștiul, unde 75% din lățimea străzilor sunt mașini parcate.

„Ciclon mediteraneean în România: va ninge abundent în mai multe zone din țară, inclusiv în București". Prognoza pentru sâmbătă dimineața: zăpezi și să nu crezi.

„Șofer prins cu 152 de km/oră într-un cartier din Arad. În urmă cu două zile, o femeie din județul Arad a fost prinsă cu de 131 km/h în localitate". Bine, mă, am înțeles, v-au asfaltat șoselele, nu vă mai dați mari.

„Înainte de decernarea Premiilor Academiei din 2000, 55 de statui Oscar au fost furate în drum spre ceremonie”. Ceva-mi spune că ar trebui aruncat măcar un ochi pe acasă pe la Leonardo DiCaprio, care a tot fost nominalizat din 1994, dar a câștigat de abia în 2016.

„<<Cursă contra cronometru>> pentru salvarea Veneției de la scufundare. Cum poate fi evitat un astfel de scenariu catastrofal”. „Puneți-o în orez” a fost ideea mai multor experți, neclar exact în ce.

„Cum ar putea bateriile telefoanelor să dureze până la nouă ani”. Ne întoarcem la Nokia 5110, cu antenă?

„Un sibian a închiriat același apartament pentru nouă persoane. A luat bani de la toate și le-a dat chei false”. Surse apropiate spun că omul dorea să repornească emisiunea Big Brother.

„Un copil care se juca de-a v-ați ascunselea s-a ascuns într-un container. A fost găsit după șase zile în altă țară”. Părinții și trofeul de Campion Mondial la V-ați Ascunselea îl așteaptă acasă.

„Reacţia a două turiste din Spania după ce au descoperit ce se ascundea în apartamentul pe care l-au închiriat în Bucureşti”. Era, oare, Sebastian Ghiță?

„Scene violente în traficul din Bucureşti. Un bărbat şi o femeie au luat la bătaie un alt şofer”. În Capitală au tot mai mult succes școlile mixte, de șoferi-bombardieri. Amintim că, din 2024, examenul de permis include și proba de kickbox.

„Rusia va construi 25 de închisori în teritoriile anexate din Ucraina”. Mai-marii ruși au ales unde vor să-și petreacă pensia.

„Tot mai mulţi copii ajung obezi şi hipertensivi. Medic ieşean: <<Stau cu telefonul într-o mână şi cu sandwich-ul în cealaltă>>”. Am pățit, este foarte periculos. O secundă dacă ești distras, nu știi din ce muști.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1500: Navigatorul spaniol Vicente Yáñez Pinzón a descoperit coasta Braziliei. Această descoperire și-a revendicat-o însă Portugalia, în luna aprilie a aceluiași an. Portugalia, probabil și locul în care s-a născut furatul de glume fără să dai Share. Brazilia imediat după:


1788: Întemeierea primei colonii engleze în New South Wales marchează Ziua Națională a Australiei. Pe care au păstrat-o, cu toate că și-au declarat independența de Marea Britanie pe 1 ianuarie 1901. Este ca și cum România ar alege ca zi națională prima victorie a lui Traian în Dacia.

1905: Se descoperă în Africa de Sud cel mai mare diamant din lume, Cullian. Cea mai mare bucată din acest diamant este, fără nicio surpriză, în Marea Britanie, parte din sceptrul regal, aparent folosit ocazional la a tăia sticlă pentru palatul Buckingham.

1918: Un felinar roșu este aprins în vârful unui turn din Helsinki, pentru a marca începutul Războiului Civil Finlandez. Olandezii se plâng de gest, felinarul roșu însemna deja… altceva.

1950: Ziua Națională a Indiei, data la care a fost proclamtă republică, după ce, în 1947 și-a câștigat independența de - surpriză - Marea Britanie. Bazat pe istoria țării, Marea Britanie a plecat atât de repede din UE încât probabil a fugit cu ceva ce nu era al ei.

1998: Transmisia televizată a declarației în care Bill Clinton nega acuzațiile din „Scandalul Lewinsky”. Apă de ploaie față de scandalurile aproape zilnice dintre 2016 și 2020. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.