Cool Stuff

Funkiss 27 ianuarie | La tine sau la mine marine?

Putin cu tocuri, leacul pentru îmbătrânire, Shakira și alte lucruri pe care le găsești prin vise ciudate și-n știri actuale.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Balanțele se bucură de susținerea apropiaților. Ca să fim realiști, mai multă susținere vine de la apropiații care au de câștigat din succesul tău. Dar e bună și aia.

Scorpionii au avut o săptămână destul de grea și ar vrea să se relaxeze. Ba chiar speră să se relaxeze. Mai mult, încearcă să se relaxeze. Fac tot posibilul să se relaxeze. Și tot așa, până luni dimineață.

O zi cu relații tensionate pentru Săgetători. Ca să cităm un meme care tot umblă pe internet, „nu prietenim azi”.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„O mină marină a fost descoperită de poliţiştii de frontieră pe plajă, în zona localităţii Sfântul Gheorghe”. Asociația Salvamarilor: „Turiștilor nu le mai e frică de geamanduri, am găsit alte soluții.”

„Dacia ironizează BMW. Oferă o ploscă cu apă caldă pentru încălzirea scaunelor”. Ce-i drept, frigul din Dacie este, deja, o moștenire culturală. Experții nu știu cum reușea, dar Dacia 1300 putea, cumva, indiferent de anotimp, să aibă interiorul mai rece decât era afară. La volan cu geaca pe tine, un brand de țară uitat, dar nu regretat.

„Lovitură pentru Austria. Comisia Europeană refuză să finanțeze construcția gardului la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia”. Germania nu a comentat, în luptă cu un atac de panică declanșat de discuțiile internaționale despre ziduri. Zidul propus de Austria ar costa două miliarde de euro, dar doi din zece români știu un băiat care rezolvă pentru cinci milioane și o bere la PET.

„Un bărbat a furat o mașină cu tot cu soția proprietarului. Femeia adormise pe bancheta din spate”. Gurile rele spun că Programul Rabla ar trebui să se diversifice în această direcție. Tradiția cu furtul miresei se prescrie după nuntă.

„Shakira le-a impus copiilor săi să nu-i mai spună bunică mamei lui Gerard Pique: <<E devastată>>”. Probabil că acum folosesc echivalentul spaniol pentru “mamaie”, posibil “mamaié”.

„Reguli noi pentru restaurante de la ANPC. Patronii, obligaţi să scrie în meniu ingredientele fiecărui preparat și valorile nutriționale”. Pentru unele restaurante, asta înseamnă că meniul va fi doar un pic mai subțire decât „Idiotul” lui Dostoievski. Dacă tot pun toate ingredientele, de ce să nu pună și rețeta? Să ne facem singuri, acasă, ce atâta ieșit la restaurant?

„Primăria Tulcea s-a mutat într-un hotel. Camerele au fost modificate, iar paturile au fost scoase”. Paturile au fost scoase și ca să nu apară discuții despre cum aleg unii tulceni să-și plătească taxele locale.

„Vin ninsorile în București. Meteorologii anunță strat de zăpadă de 15 centimetri până duminică”. Ieri spuneau că va avea 30 de centimetri, azi redus la 15. Probabil de la frig.

„Poliția italiană a arestat 56 de persoane care aveau legături cu gruparea mafiotă <<Ndrangheta>>”. Singura nelămurire - Ndrangheta poate fi folosit la FAZAN, sau „scund”, „blond” și „fond” vor continua să închidă?

„În cadrul unei vizite la o universitate din Rusia, Vladimir Putin a purtat pantofi cu tocuri înalte”. Probabil a înțeles greșit articolele din presa internațională în care era numit „un om mic”.

„Ce a vorbit Putin cu studenții din Moscova: <<Va fi nevoie de oameni ca tine în serviciile speciale>>”. Mulți studenți probabil auziseră deja asta de la CIA.

„Durata de viaţă a bateriilor dispozitivelor mobile ar putea fi extinsă până la nouă ani”. Amintim că, acum, bateriile din telefoanele Android încep să aibă probleme după aproximativ șase ani, iar cele din telefoanele Apple, după ce apare un model nou.

„Contrabanda cu ceapă prosperă pe măsură ce produsul de bază devine un lux în Filipine”. Așa ajung tiriștii, să ascundă ceapă printre pachetele de țigări.

„Un asteroid de dimensiunea unui camion va trece la 3.600 km de Pământ”. Înainte să-și continue călătoria, asteroidul cu dimensiuni de camion va fi blocat - trei ore în Pasajul Unirii și două zile în Vama Nădlac.

„În premieră națională, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iași va avea examenele sub formă de teste grilă, pe tabletă”. Peste câțiva ani, pacienții vor fi rugați să nu mai vină la spital cu simtome, ci cu patru opțiuni de ce boală ar putea să aibă, dintre care doctorul va alege răspunsul corect.

„Donald Trump se întoarce pe Facebook și Instagram, după ce Meta a anunțat că va <<pune capăt suspendării>> conturilor fostului președinte american”. Rețelele sociale s-au simțit goale fără Trump, cum se simțea o zi la grădițiă fără colegul care mânca lipici.

„Fraţii Tate, aduşi din nou la sediul DIICOT. Cei doi susțin că sunt persecutați <<pentru că sunt bogați>>”. Nu, pentru aia v-ar fi persecutat ANAF, nu DIICOT. Se pare că tot n-au învățat prea multe despre România. Doar aveți bani, nu sunteți bogați. Dacă erați bogați, erați liberi.

„Condițiile în care ar putea să scadă prețul la locuințe anul acesta. Cât mai au de așteptat cei care vor să-și cumpere o casă”. Teoretic, din momentul în care-ți faci creditul de locuință, trebuie să aștepți 30 de ani să fie a ta.

„Un şofer a intrat cu maşina în magazinul unei benzinării din municipiul Arad”. El spune că a fost accident, poliția îl suspectează de lene.

„O femeie de 29 de ani s-a prefăcut că este elevă de liceu și a participat la ore fără ca nimeni să observe”. Profesorii s-au prins că femeia nu e adolescentă când au văzut că era atentă la ore.

„Programul Noua Casă în 2023: guvernul a aprobat garanții de 1,5 miliarde de lei”. Mai mulți politicieni fac lobby greu pentru introducerea programului A Noua Casă.

„Pelicule nominalizate la Oscar mizează pe o creștere de box-office, deși audiențele filmelor dramatice sunt în scădere”. De câțiva ani, dacă vrei să plângi, te uiți, mai degrabă, la știri. Iar dacă vrei să plângi și în afara casei, te uiți la prețurile din supermarket.

„Tinereţea fără bătrâneţe nu mai e doar o poveste: un magnat din tech în vârstă de 45 de ani cheltuie două milioane de dolari pe an pentru a rămâne veşnic la 18 ani”. Se numește „criza vârstei mijlocii” și, de obicei, costă cât un divorț, o decapotabilă și o vopsea de păr.

„ANAF urmează să facă controale legate de Radarul Mărfurilor. Șeful Fiscului se așteaptă la amenzi drastice”. Să vezi ce amenzi dădeau dacă NU ANUNȚAU CĂ VIN!

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

98: Marcus Ulpius Traianus urcă pe tronul Imperiului Roman. Trei ani mai târziu, are o serie de răfuieli cu niște băieți dintr-o Dacie.

1756: S-a născut Wolfgang Amadeus Mozart, cu a cărui muzică am avut, majoritatea, primul contact din desenele cu Tom și Jerry. 

1785: Abraham Baldwin a fondat Universitatea din Georgia, prima universitate publică din Statele Unite. Poate unul dintre cei mai de succes dintre frații Baldwin.

1880: Lui Thomas Edison i-a fost acordat brevetul de invenție pentru sursa sa de iluminare incandescentă, cunoscută astăzi ca „bec”. Entomologii, șocați la descoperirea că moliile pot să aplaude.

1926: Inginerul englez John Logie Baird a experimentat într-un studio din Londra primele transmisiuni televizate. Neclar pe vremea aceea ce era peste drum de canapelele din sufrageriile Planetei.

1936: S-a născut marele actor român Florin Piersic. Maestrul împlinește astăzi 87 de ani, dar mulți cunoscuți ar putea să jure că au avut cu el dialoguri mult mai lungi de atât. La mulți ani, Florin! 

1967: URSS, SUA și Marea Britanie semnează Tratatul privind utilizarea pașnică a spațiului cosmic pentru următorii 60 de ani. Nu cred că suntem pregătiți pentru anul 2027, când acesta va expira.

1978: S-a născut prezentatorul de televiziune român Cătălin Măruță, prins, încă din 2008, într-o luptă încrâncenată cu nevasta sa: care dintre ei poate să ajungă mai faimos în România.

1988: Inaugurarea Bibliotecii Române din Paris. Era și timpul, ținând cont că unul din cinci scriitori români a fost cândva auto-exilat în capitala Franței.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.