Cool Stuff

Funkiss 31 ianuarie | Ianuarie care-ai fost

Ce caută Shakira în Alba, ce zice Boris de Vladimir și ce i se rupe Poliției Române. Aflăm mai jos.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

Berbecii sunt pregătiți de noi începuturi. Da, s-a mai terminat un sul.

Taurii se încăpățânează să se schimbe. Au luat paradoxul în coarne.

Gemenii se îmbată cu o treabă făcută bine. Mahmureala e că primesc mai multă treabă. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Ciucă, despre declarațiile lui Iohannis privind plagiatul: contează pentru fiecare dintre noi, dar de la acuzare la verdict e timp”. De ce mai e nevoie de timp, când s-a dat verdictul de multă vreme la „Morning Glory”? Nu e plagiat, e cover!

„Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că fostul premier britanic Boris Johnson a mințit când a spus că preşedintele rus Vladimir Putin l-a ameninţat cu un atac cu rachete”. Kremlinul spune că nu a fost amenințare, a fost o „operațiune specială de caterincă”, cuvânt care, ironic, vine din limba ucraineană.

„China dă vina pe SUA pentru invazia rusă în Ucraina”. Este ca și cum ai spune că ți-ai inundat vecinii pentru că există încălzire globală.

„Un șofer a fost prins beat la volan după ce o lovit o mașină de poliție parcată lângă secție”. Nu există o școală de condus sub influența alcoolului, dar, dacă ar exista, cred că printre primele reguli ar fi să nu lovești o mașină de poliție.

„Franța: Una din șapte cărți vândute a fost o manga”. Nu, nu se referă la literatură scrisă la beție. Pentru aia, încercați operele lui Charles Bukowski. 

„Ce spune Papa Francisc despre dopaj: <<Sportul trebuie să favorizeze o competitivitate sănătoasă>>”. Nu știu exact diferențele dintre biblia catolică și cea ortodoxă, dar se pare că „a lor” are și porunca „să nu dopezi când concurezi”.

„În Malaezia, un piton de trei metri a căzut din tavan în timp ce o familie se uita la televizor“. Tatăl nu s-a abținut să remarce „în casa asta nu vorbim pi tonul ăsta”.

„Sindicaliştii din Poliţie avertizează că, după doar o lună de folosire, noile uniforme se deteriorează”. Polițiștii au ales să nu intre în grevă, probabil din teama că nu se va vedea nicio diferență față de când muncesc. Gurile rele au acuzat că noile uniforme de Poliție se rup în figuri.

„Arhiepiscopul de Canterbury are misiunea de a-i convinge pe prinţul Harry şi Meghan Markle să asiste la încoronarea regelui Charles III”. Porunca noului rege pentru fiul său: „fă ce zice popa”.

„Lucrările realizate de 30.000 de creatori contemporani, din 139 de ţări, vor fi trimise pe Lună”. Mișcarea face parte dintr-o serie de măsuri pentru a proteja arta de activiștii de mediu care stropesc tablourile cu supă și vopsea.

„Medicii: dacă dormi până târziu dimineața, nu înseamnă că ești leneș”. Se pare că programul de somn se moștenește genetic. Deci lenea nu e noastră și nu e a părinților noștri, este a bunicilor bunicilor bunicilor noștri.

„Șofer de taxi, drogat cu șapte substanțe, prins în trafic, la Baia Mare”. Nici nu știu să vă zic șapte narcotice, și am văzut „Breaking Bad”. Șoferașul cel viteaz: „șapte dintr-o lovitură dau gata”!

„O femeie din Alba a cerut ordin de restricție împotriva norei”. Așa am aflat că soacra Shakirei este din Transilvania.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

106: Este finisată reconstrucția podului peste Dunăre, la Drobeta, de către Apolodor din Damasc. Pe lângă alte reușite ale împăratului, pe Columna lui Traian se găsește și o imagine a podului, ceea ce face monumentul roman să fie, practic, strămoșul Instagramului.

1578: La Gembloux, Don Juan de Austria învinge o armată rebelă de olandezi, flamanzi, englezi, scoțieni, germani, francezi și valoni. Probabil nervoși că Don Juan le-a sedus femeile. 

1863: În Franța este publicat pentru prima dată romanul „Cinci săptămâni în balon”, scris de Jules Verne, un evident călător în timp. Hai, să fim sinceri, omul a prevăzut calculatoarele, internetul, automobilele, submarinele, elicopterele, aselenizarea, tonomatul, podcasturile, conferințele video, hologramele și navele spațiale cu pânze solare.

1961: Programul spațial american lansează în spațiu primul hominid, cimpanzeul Ham. Cimpanzeul a fost, probabil, botezat de câinele al cărui loc l-a ocupat în capsulă.

1990: A fost deschis, la Moscova, primul restaurant McDonald's din Rusia. 32 de ani mai târziu, a fost închis, tot la Moscova, ultimul restaurant McDonald's din Rusia.

2010: Avatar devine primul film cu încasări de peste două miliarde de dolari la nivel mondial. Este, practic, un videoclip foarte lung al piesei „Blue (Da Ba Dee)” al formației Eiffel 65.

2020: Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, după 47 de ani ca stat membru. Este și prima dată când au plecat de undeva cu muzeul gol.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.