Cool Stuff

Studiu: două piese populare pop te pot ajuta să dormi mai bine

Un nou studiu ne arată care sunt artiștii care ne ajută să dormim mai bine.

Cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca au analizat peste 225.626 de piese din 985 de playlist-uri de pe Spotify care au legătură cu somnul; ulterior, grupul s-a folosit de software-ul platformei de streaming pentru a compara melodiile de somn cu muzica generală. 

Practic, muzica de somn tinde să fie mai înceată, mai liniștită, și cuprinde instrumente acustice. Însă, descoperirea studiului a scos în evidență că există foarte multă diversitate în genul ăsta de piese.


Simplu fie spus, oamenii de știință au ajuns la concluzia că anumite melodii de somn pot fi destul de energice, cum ar fi „Dynamite” de la BTS sau „lovely” de la Billie Eilish și Khalid. 


Genul ăsta de cântece, spun cercetătorii, pot relaxa oamenii datorită familiarității, însă sunt de părere că studiile trebuie să continue pentru a identifica de ce oamenii le aleg în mod special. Până una alta, concluzia rămâne una clișeică - oamenii sunt diferiți și nu există o rețetă clară pentru toți, atunci când vine vorba de muzica de somn.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.