Kiss Music News

Am stat de vorbă cu Holy Molly despre viață și cariera ei muzicală: „Sunt un copil care visează mult și căruia îi place enorm de mult muzica”

Holy Molly ne-a povestit despre muzica pe care o face, mesajul pe care vrea să-l transmită, dar și cum vede showbiz-ul românesc.

La doar 27 de ani, Holy Molly are multă experiență în spate și este considerată a fi revelația momentului în industria muzicală din România. De-a lungul carierei sale a colaborat cu nume sonore din industrie, precum LIZOT, Alex Parker, Cosmo & Skoro și Shanguy, și așa a ajuns în cele mai importante playlist-uri de pe Spotify. 

După succesul internațional, artista a lansat hit-ul „Plouă”, alături de rapper-ul Tata Vlad, piesă care a ajuns pe prima poziție în topurile muzicale de specialitate ale radiourilor din România, iar recent a lansat „Fulgul”, o colaborare alături de DJ Project, o baladă pop, cu versuri scrise din suflet.


Holy Molly este născută și crescută în București, dar și la bunici, în Giurgiu. „Sunt încă un copil. Un copil foarte simplu, care visează mult și căruia îi place enorm de mult muzica. Sunt o femeie foarte iubitoare și sunt funny. Cred că pot să mă descriu drept amuzantă”, spune ea. 

Muzică își dorește să facă încă de la trei ani, când a început să cânte. „Toată viața am crescut în ideea de muzică și de aceea nu cred că a fost un momentcheie în care  mi-am dat seama că asta vreau să fac. Mereu a fost gândul că nu vreau să fac nimic altceva în afară de muzică și asta m-a ținut atât de mult timp pe drumul acesta”, explică artista.

„Nu îmi place să mă gândesc la părțile negative ale drumului”

Care au fost cele mai mari provocări ale drumului tău artistic până în prezent?

Incertitudinea. Asta este mereu cea mai mare provocare în domeniul ăsta, pentru că nu ai de unde să știi, nu ai ceva fix, nu ai ceva clar, nu ai de unde să știi dacă faci bine ceea ce faci, ai nevoie de foarte multe confirmări, pe care, bineînțeles, nu ai cum să le primești de la început. 

Este destul de greu să scoți din tine emoții, să îți dai seama în ce direcție vrei să mergi, pentru că, bineînțeles, sunt mii de direcții în care ai putea să te îndrepți și să iasă ceva fenomenal. Sunt mai multe, însă niciodată nu îmi place să mă gândesc la părțile negative ale drumului, pentru că ele au fost, au trecut, iar dacă o să mai apară, o să mă adaptez la ele.

Partea frumoasă a vieții unui artist o vedem cu toții, însă ce nu știm?

Un artist nu se oprește aproape niciodată din a se gândi la ceea ce face. Chiar am vorbit curând cu niște prieteni din domeniul muzical despre asta și ne-am dat seama cu toții că nu prea avem pauze, nu avem timp liber și chiar dacă avem o zi în care nu facem nimic, de fapt, tot facem. Mă gândesc mereu la tot ce însemn ca artist. Un dezavantaj ar fi că nu știi când și dacă ai cum să iei pauză, cum să fii un om simplu.


„Presiunea există în permanență”

Ai avut vreun moment în care ai vrut să renunți la muzică, în care ai fost dezamăgită sau prea stresată?

Da, de multe ori, iar gândul cel mai serios legat de asta a fost când am dat la UNATC, la actorie, și mi-a plăcut atât de mult, încât am crezut că o să las muzica pentru teatru. Bineînțeles că obsesia față de muzică a stat acolo în permanență, în spatele minții, și nu m-a lăsat, nu am putut să fac asta. Am mai avut un moment în 2019, înainte să renunț la Miss Mary, să schimb conceptul și să mă transform în Holy Molly. Am zis „Gata, dacă nici acum nu merge, o să renunț definitiv”. Dar uite că a mers și asta este tot ceea ce contează.

Ce faci când te simți copleșită/anxioasă sau simți că ești presată să scoți un HIT? Cum gestionezi astfel de momente?

Cred că fiecare om își gestionează anxietatea și presiunea diferit. Presiunea există în permanență. Cred că orice performer are ceea ce se cheamă în termini științifici „anxietatea de performanță”. Este o stare care apare constant în ceea ce facem noi.

Bine, acum nu mă plâng, pentru că ceea ce facem noi este absolut minunat și nu aș schimba niciodată asta. Poate că atunci când sunt stresată încerc să-mi iau un moment de pauză și stau să mă gândesc care este scopul, de fapt, de ce fac asta, și, atunci, bineînțeles, pot să gestionez presiunea și să se simtă diferit. Până la urmă este vorba despre a scoate muzică, despre a prinde viață muzica și atunci, dacă asta este miza, nu mai contează nimic altceva.


„Prin muzica mea, vreau să mă arăt pe mine”

Care crezi că a fost momentul în care ai realizat că ai un nume în showbiz-ul românesc?

Nu știu cât am conștientizat asta și nu mi se pare că am un nume în showbiz-ul românesc încă. Până la urmă, am scos momentan doar două piese în română cu proiectul nou. Bineînțeles că „Plouă” a fost un punct foarte important în cariera mea, a fost un punct magic, pentru care sunt extrem de recunoscătoare, însă nu știu cum să mă raportez în rest.

Sunt foarte fericită că am reușit să trec peste această barieră și că nu mai am frica de a face muzică în România. Când eram Miss Mary, timp de mulți ani, mă luase această frică de industria muzicală românească și nu mai voiam să aud de nimic din ce era aici. Mă bucur că am depășit această frică și că acum pot să scot muzică în orice limbă și în orice mod îmi doresc.

Ce vrei să transmiți cu piesele pe care le faci?

Libertate, iubire, curaj. Bineînțeles că fiecare piesă are un alt mesaj, are o doză diferită de experiență personală. Unele sunt mai personale, altele sunt mai generale. Cred că vreau să mă arăt pe mine cel mai des.


„Dacă nu îți dorești îndeajuns de mult, nu o face”

Cât de greu crezi că e pentru o tânără talentată să reușească în industria muzicală de la noi?

Pentru fiecare persoană este diferit. Cred că trebuie să ai o anumită doză de maturitate. Consider că sunt foarte norocoasă că nu am reușit la o vârstă fragedă, că nu am reușit atunci când am început, pentru că nu eram pregătită. Trebuie să fii înhămat cu o doză mare de răbdare și cu o ambiție care să depășească orice dezamăgire. Asta este cel mai important. Dacă nu îți dorești îndeajuns de mult, nu o face. Sunt o grămadă de alte lucruri pe care le poți face și care sunt minunate pe planeta asta. Trebuie să te cunoști pe tine foarte bine și să știi cât de mult îți dorești asta.

Apropo de asta, ai simțit vreodată presiuni din industrie pentru faptul că ești femeie?

Nu. Am avut norocul să fiu înconjurată de oameni foarte buni, care m-au înțeles și care m-au iubit enorm de mult. Am aceeași echipă de aproape de 10 ani și m-am simțit mereu protejată. Și chiar și înainte de ei, de când am intrat în industria muzicală, am avut norocul să am oameni care au știut să mă iubească și să mă prețuiască, să mă învețe. Știu, sunt femeie și predispusă la mai multe riscuri, dar am fost învățată să știu cum să le evit.


„Fiecare om în parte contează enorm de mult”

Cum privești rolul unui artist în raport cu publicul - simți că ai responsabilitatea de a fi un model, de a vorbi despre lucruri importante din societate sau nu?

Nu că este obligatoriu pentru fiecare artist. Cred că unii, dacă devin prea personali sau dacă își spun prea mult părerea, brusc nu mai sunt artiști, lucru pe care îl simt și eu. Mi-aș dori mult mai mult să îmi împărtășesc părerile, dar uneori simt că mă îndepărtez de scopul meu. Într-adevăr, un artist este foarte responsabil pentru ce transmite celor din jur, iar asta este o altă presiune imensă la care trebuie să te gândești constant și doar să ai grijă, să fii înțelept. 

Relația cu publicul este extrem de importantă, comunicarea cu publicul la fel. Dacă este ceva ce m-a învățat Tata Vlad, este că fiecare om în parte contează enorm de mult. De la o inimioară la un like, la un comentariu, fiecare din ființele acelea contează ca și cum ar fi unicul om care îți ascultă muzica, iar pentru asta trebuie să-i arăți cel mai mare respect.

Ce-ți place cel mai mult atunci când ești pe scenă?

Faptul că intru într-o transă, unde mă simt hipnotizată. Dozele de adrenalină care se secretă în creierul meu sunt atât de mari, încât am impresia că pot să fac orice, și sunt extrem de prezentă. Sunt doar aici, acum. Fac lucruri pe care nu le-aș face în mod normal și cânt în moduri în care n-aș cânta în mod normal. Și mai contează publicul, cei care sunt acolo cu mine. Nu contează numărul lor, contează doar că sunt acolo.


„Vreau să lansez un EP în limba română”

Care este piesa din playlist-ul tău prezent care-ți merge direct la inimă și de ce?

Am o piesă pe care am scris-o de curând cu doi oameni foarte dragi mie și este o piesă pe care am scris-o din perspectiva părinților mei, care au trecut prin niște greutăți în viață. O ascult cel mai des în ultima perioadă și, totodată, este o piesă pe care nu am curajul să le-o arăt, dar o să fac asta la un moment dat.

Ce surprize pregătești fanilor?

Foarte multe piese și să spun, să nu spun... Nu am un plan concret, însă aș vrea foarte mult ca anul acesta să-mi lansez un EP în română, ceva la care acum un an nu mă gândeam absolut deloc, dar am foarte mult material pe care abia aștept să-l împărtășesc cu voi!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.