Cool Stuff

De vorbă cu Corina Băcanu despre cum e să fii om de radio și realizator de matinal: „Înțeleg mai bine România în ansamblul ei”

Corina Băcanu s-a alăturat echipei DesKiss Dimineața un pic mai târziu, după ce Cătălin Oprişan şi Ciprian Dinu au dat startul. Dar acum ea face parte din acest trio care dimineață de dimineață se ocupă de matinalul radioului numărul 1 din România.

Corina este în primul rând percepută ca om de comunicare și influencer, o prezență efervescentă în Social Media, dar și ca un om cu o experiență mare în industria publicității.  Însă, trecerea la radio a văzut-o ca pe o oportunitate pe care nu o putea rata, „pentru că nu există nimic mai flatant profesional decât să fii invitat să faci parte din echipa celui mai ascultat radio din România”.   

Iată ce ne-a mai povestit Corina despre noul episod din cariera sa, despre cum e să fii și om de radio și cum se împacă asta cu viața personală: 


În mediul online ești o prezență cunoscută, cu un număr mare de followers, dar pentru cei din FM care încă nu te cunosc, cum te-ai prezenta? Cine este în acest moment Corina Băcanu? 

Un om căruia îi place să râdă. Fiindcă dacă în țara asta nu (începem să) râdem, cealaltă opțiune este să ajungem direct la nebuni. 

Sunt un om talentat la scris (zic unii), am fost copywriter peste 20 de ani, scrisul la corporație m-a ajutat cu scrisul pe Net și uite așa am ajuns să strâng în jurul meu, pe rețelele de socializare, oameni care căutau o realitate prezentată într-o formă digerabilă, un om care nu își prezintă viața drept perfectă, ci viața așa cum e ea, doar că filtrată prin umor. O mai dau și în serios câteodată, mă mai implic și în cauze sociale, mai ajut societatea și comunitatea, per total, cel mai important lucru de spus despre mine este că sunt mama lui Aron, copil de 4 ani care îmi pune nonstop creierii pe bigudiuri. 

Cum de ai făcut pasul spre radio?

Pasul spre radio a fost o întâmplare fericită din viața mea, șefii de la Kiss FM au văzut că sunt dilie, și ei sunt la fel, astfel că au zis să facem ceva împreună. 

Acum lăsând gluma la o parte, pasul l-am făcut pentru că vreau să mă simt vie încercând lucruri noi, pentru că este tentant să ai acces la un public de peste 2 milioane de oameni pe care să încerci să îi binedispui, pentru că nu există nimic mai flatant profesional decât să fii invitat să faci parte din echipa celui mai ascultat radio din România. Când numărul 1 îți face o ofertă, te bagi. Chit că în fiecare dimineață te trezești atunci când te culcai în fiecare noapte.  


 Cum s-a schimbat viața ta de când ești una dintre vocile matinalului DesKiss Dimineața? 

Mă simt parte dintr-un proiect important, ceva care nu schimbă lumea, adevărat, dar schimbă felul în care se simte lumea. Și mai simt și o mare responsabilitate. De mine, de Ciprian și de Cătălin depinde starea emoțională a oamenilor, la începutul zilei. 

Emisiunea m-a mai și ordonat puțin, m-a readus la program, mi-a reamintit beneficiile somnului furat la ora prânzului si micuțul dejun cu ceva mai mult decât o cafea. Ascultătorii știu despre ce vorbesc. 

Cum te-ai schimbat tu de când ai devenit și om de radio? 

Am cearcăne, riduri în plus și parcă mi-a mai căzut un pic fața.

Eu nu m-am schimbat, mi-am schimbat puțin doar perspectiva de comunicare și înțeleg mai bine România în ansamblul ei. 

Care este melodia care te definește, pe care ai pune-o oricând pe repeat și ai strecura-o și în playlistul Kiss FM? 

Eu nu cred în sintagma asta „spune-mi cea mai bună carte/ melodie din viața ta”. Sunt suma autorilor, muzicienilor, creatorilor care m-au modelat. Nu există un singur lucru pe care să îl pot alege și despre care să pot spune: ăsta/ asta mă definește. 

Dar dacă ar fi să aleg o melodie, e Lambada. Și nu pentru că e cea mai tare piesă, ci pentru că este piesa care mă poartă instant în copilărie, la mare, când singura mea grijă era ce aromă de înghețată o să aleg azi. 

Activezi în Social Media de mult timp, cum te-a schimbat / modelat acest mediu? 

La început nu am priceput deloc puterea internetului. Dar după ce am reușit să schimb o lege în Parlament pornind de la un status pe Facebook, am înțeles că Social Media poate schimba vieți. La propriu. Și am devenit mult mai responsabilă și mai atentă la ce scot pe tastatură. 

La matinal ai ocazia să interacționezi mai mult cu multe vedete, artiști, actori etc. Cum e această experiență până acum pentru tine? 

Mă bucur să întâlnesc oameni cunoscuți dar la fel mă bucur să întâlnesc orice om extraordinar, profesionist în domeniul său, celebru sau nu. 


Apropo de asta, pe cine ți-ai dori să aveți invitat în studio

Am o listă mare. Și dacă mă apuc de ea, mi-e frică să nu uit pe cineva și să comit o nedreptate. În general mi-ar plăcea să discut cu oameni de la care am ceva de învățat. Îmi place să ascult doctori, psihoterapeuți, arhitecți, marketeri, publicitari, zidari, brancardieri, contabili, avocați, ingineri, practic îmi place să vorbesc cu oricine are ceva de spus. 

De 4 ani ești și mamă, cum reușești să te împarți acum și să le împaci pe toate?

Sunt o mamă, sper, bună pentru că soțul meu este un tată bun, sunt un profesionist bun, pentru că soțul meu este un profesionist mai bun decât mine și știe să mă susțină, sunt o mamă bună pentru că lucrez cu un manager care îmi ia de pe cap toate problemele și mă ridică profesional, sunt o mamă prezentă fiindcă primesc ajutor de la oamenii din jurul meu care contează. 

Și cred că este esențial, pentru ca femeile să reușească în cea mai grea meserie din lume, cea de mamă, să aibă parte de înțelegere, susținere și de somn. 

Cum crezi că va percepe peste ani fiul tău amprenta online pe care o lași?

Fiul meu va fi clar peste mine. Din toate punctele de vedere. Și poate că o să fie surprins de anumite păreri ale mele, poate că o să fie nemulțumit de unele opinii, poate o să fie șocat de altele sau poate frustrat dar sper să nu fie niciodată dezamăgit. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.